banner28
banner23
banner36

İzmit’te kahveler kırahathaneye dönüşüyor

İzmit Belediyesi’nin örne projelerinden biri olan “Kahvemiz Evimiz” projesi devam ediyor.

İzmit’te kahveler kırahathaneye dönüşüyor

İzmit Belediyesi’nin örne projelerinden biri olan “Kahvemiz Evimiz” projesi devam ediyor.

03 Şubat 2014 Pazartesi 13:45
İzmit’te kahveler kırahathaneye dönüşüyor
 İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem ve destek verdiği proje kapsamında Yenişehir Mahallesi'ndeki İsmail Çatan'a ait kahve kıraathaneye dönüştürüldü. Değişim için düzenlenen törene İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Yenişehir Mahalle Muhtarı Ahmet Belhan Ak Parti İlçe Yöneticileri ve mahalle temsilcileri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı.

 

23. KIRAHATHANE YENİŞEHİR’DE

 

İzmit Belediyesi tarafından 4 yıl önce kıraathaneleri kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği yerler haline dönüştürmek amacıyla başlatılan projeye 23 kıraathanenin katıldığı bilgisini vererek söz alan Başkan Doğan projenin halkalarının her geçen gün genişlediğini belirtti. İzmit’in sosyal ve kültürel etkinliklerle dolu bir şehir olmasın için çalıştıklarını ifade eden Doğan “kahvehaneleri sadece oyun oynanan yerler olmaktan çıkarıp, eskiden olduğu gibi sohbet edilen, insanların sosyalleştiği bir ortama kavuşturmayı istiyoruz” dedi.

 

KAHVELERİN İMAJI DEĞİŞTİ

 

Doğan, "Eski kıraathane kültürünü yaşatmak için başladığımız proje dalga dalga yayılıyor. Şimdiye kadar 23 kahvehane projemize katıldı. Hepsi de yeni hallerinden çok memnunlar. İnsanlar artık kahvehanelere okey, kağıt oyunu oynamak için gelmiyor, kitap okumak, satranç gibi zihin geliştirici etkinlikler için geliyorlar" dedi. Doğan  proje sayesinde kahvehanelerin imajının değiştiğini dile getirerek, mekanlarını güzelleştirmek isteyen işletmecilere için belediye olarak ellerinden gelen desteği sağlamaya çalıştıklarını kaydetti.

 

ŞERBETÇİ KAMİL OYNANDI

 

Doğan'ın konuşmasının ardından "Şerbetçi Kamil" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Daha sonra açılışı yapılan kıraathaneye Başkan Doğan 100 temel eser ve satranç takımı hediye etti.

 

Son Güncelleme: 04.02.2014 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38