KAPI KAPI GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI

İzmit Belediyesi geri dönüşüm çalışmaları için ev ev, kapı kapı dolaşıyor.

KAPI KAPI GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI

İzmit Belediyesi geri dönüşüm çalışmaları için ev ev, kapı kapı dolaşıyor.

02 Kasım 2015 Pazartesi 13:40
 KAPI KAPI GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASI

 Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, ülke ekonomisi için çok önemli olan geri dönüşüm çalışmalarında başarılı olabilmek için ev ev, kapı kapı dolaşıldığını belirterek” geri dönüşüm konusunda toplumun her kesimin bilgi sahibi olup duyarlılığı çok önemli Belediye olarak bilgilendirme konusuna çok büyük önem veriyoruz. Okullarda onbinlerce öğrenciye geri dönüşümün önemi anlatıldı. Bu sene de bu bilgilendirmeler devam edecek. Ayrıca İZMEK kurslarında da bu konuda eğitimler veriyoruz. Bununla da yetinmeyip ev ev dolaşıp  vatandaşlara atık yağ, atık pil, atık kağıt, elektronik atık gibi geri dönüşüm konularında bilgilendirmeler yapıp bu konuda destek istiyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız çalışmalardan  önemli geri dönüşümler alıyoruz. Vatandaşlar, geri dönüşüm konusunda çok daha duyarlı hale geldi. Artık, evlerindeki kızartmalık yağları lavabolardan dökmüyor, elektronik atıkları, kullanılmış kâğıtları, pilleri çöpe atmıyor. İzmit Belediyesi olarak,  vatandaşların evlerinden kullanılmış yağları, kağıtları, atık pilleri alıyoruz. Ayrıca şehrin bir çok noktasında geri dönüşüm konteynırları da bulunuyor. Böylelikle hem çevrenin kirlenmesi önleniyor hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlanıyor” dediler.

İzmit Belediyesi yetkilileri, bir hafta içinde evlerden yaklaşık 50 litre kullanılmış bitkisel yağ ile 400 kilogram elektronik atık toplandığını söylediler.

 OKULLARA GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU

 Bu arada Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkililerince okullara ambalaj atık ve pil kutusu dağıtıldı. Belediye görevlileri Özel Adım Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ne giderek 20 adet geri dönüşüm ile 8 adet pil kutusunu okul yetkililerine teslim edip, geri dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verip destek istediler.

 ÇÖPÜ ÇÖP KONTEYNIRINA ATIN

 Belediye yetkilileri, şehrin dört bir yanında bulunan geri dönüşüm konteynırlarının da amacına uygun kullanılmasını isteyerek” geri dönüşüm konteynırları çöp atılacak yerler değil. Çöp atılacak konteynırlar ayrı. Bazı kişiler çöplerini geri dönüşüm,  geri dönüşümü olan cam, kağıt gibi atıkları da çöp konteynırlarına atmaktadır” uyarısında bulundular.

 

Son Güncelleme: 02.11.2015 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38