banner28

Kargo şirketinde kimyasal sızıntı!

İzmit'te bir kargo firmasına gönderilen denatonyum benzuat paketinin patlaması sonucu 60 işçi zehirlendi. Olay sonrası Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisi karantina altına alındı.

Kargo şirketinde kimyasal sızıntı!

İzmit'te bir kargo firmasına gönderilen denatonyum benzuat paketinin patlaması sonucu 60 işçi zehirlendi. Olay sonrası Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisi karantina altına alındı.

10 Aralık 2015 Perşembe 11:29
 Kargo şirketinde kimyasal sızıntı!
PAKET AKTARIM SIRASINDA PATLADI
İzmit D-130 karayolu üzerinde bulunan bir kargo şirketine ait aktarma merkezinin deposuna gönderilen ve içerisinde denatonyum benzuat maddesi bulunan küçük paket aktarım sırasında patladı.
İŞÇİLER HEMEN HASTANEYE KALDIRILDI
Paketteki sıvı madde çevreye yayılırken, kargo firmasında çalışan işçilerde zehirlenme belirtileri meydana geldi. Kusma, mide bulantısı, burun ve göz yanması şikayeti bulunan işçiler hemen hastaneye kaldırıldı.
ACİL SERVİSTE KARANTİNAYA ALINDILAR
İlk olarak çevre hastanelere giden işçiler, daha sonra Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. İşçilerin sevkinin ardından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin acil servisi karantina altına alındı.
ÖZEL ODADA TEKER TEKER YIKANDILAR
Yaklaşık 60 işçi hastanenin acil servisinde bulunan dekontaminasyon odasına teker teker alınarak yıkandı. Hastanedeki kimyasal madde eğitimi alan görevliler, özel kıyafetleriyle işçileri tek tek odaya aldı.
ACİL SERVİSE HASTA KABUL EDİLMİYOR
Bu sırada acil servise gelen başka hastalar maske takan güvenlik görevlileri tarafından başka hastanelere yönlendirildi. Acil servise başka hasta kabul edilmezken, polis ekipleri de hastane önünde nöbet tuttu.
TAŞINMASI YASAK MI?
Yurtiçi Kargo'da yaşanan bu faciayla birlikte bu tarz kimyasal içerikli maddelerin taşınmasının yasak olup olmadığı sorusunu akıllara getirdi. Yurtiçi Kargo'nun 'Taşınması Yasalarca Yasaklanan ve Şirketimizce Kabul Edilmeyen Gönderiler' bölümünde, "Tabiatları ve mahiyetleri veya ambalajları dolayısıyla kişileri tehlikeye düşürebilecek, posta gönderilerine zarar verebilecek, parlayıp alevlenebilecek veya patlayabilecek tehlikeli maddeler ile benzeri maddeler" ibaresi yer alıyor. 'Belirli Şartlarda Taşınacak Kargolar/Gönderiler' bölümünde ise, "Yanıcı, yakıcı, patlayıcı, zehirleyici ve fena kokulu olmayan sıvı maddeler, sağlam (plastik, çelik, alüminyum) bidon veya kaplarda taşınabilir. Yangın söndürme cihazı orijinal ambalajında taşınabilir" ibaresi yer alıyor. Bilindiği üzere yaşanan bu facia kimyasal madde içerikli kutunun patlaması sonucu meydana gelmişti.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Son Güncelleme: 11.12.2015 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38