banner28
banner23
banner36

Köyler, şehir konforunda olacak

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, köylerin şehir konforunda olacağını söyledi. İzmit Belediyesi tarafından Gökçeören Köyü’nde yaptırılan köy konağı için düzenlenen sembolik törene katılan Başkan Doğan” 1 Nisan’dan sonra köylerimizde hizmet seferberliği başlayacak” dedi.

Köyler, şehir konforunda olacak

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, köylerin şehir konforunda olacağını söyledi. İzmit Belediyesi tarafından Gökçeören Köyü’nde yaptırılan köy konağı için düzenlenen sembolik törene katılan Başkan Doğan” 1 Nisan’dan sonra köylerimizde hizmet seferberliği başlayacak” dedi.

21 Mart 2014 Cuma 13:50
Köyler, şehir konforunda olacak
Törene Başkan Doğan’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Ak Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz ve yönetimi, belediye meclis üyeleri ve adayları, Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Gökçeören Köyü muhtarı Mehmet Ali Kaya ile çok sayıda köy muhtarı katıldı.

 

KÖYLÜ KARDEŞLERİM KONAKLARA LAYIK

 

İzmit Belediye Başkanı Doğan, konuşmasında “ 5 yıldan beri İzmit’te mahalle konakları yapıyoruz. 1 Nisan’dan itibaren kanunen 50 köy bizim sorumluluğumuza girecek. Nasıl ki  şehirde konaklar yapıyoruz köylerimiz de de   bu konaklardan  yapacağız. Halen 2  köy konağının inşaatı devam ediyor. Ben de köylü çocuğuyum. Köylümüz de şehirdeki insanımız kadar konakları hakkediyor. Büyükşehir Belediyemiz 10 yıldan beri köylerimize önemli hizmetler yapıyor. Yeni dönemde el ele verip köylerimize daha çok hizmet yapacağız. Hedefimiz köylerimizin havasını değiştirmeden şehir konforuna kavuşturmaktır. Köylerimizde yine fırınlar, meydanlarda çeşmeler,  tezek kokusu olacak. Bunlar olmadan köyün bir anlamı olmaz. İzmit Belediyesi olarak köylerimiz için projeler hazırladık. Köyde yaşayan insanımızın refah düzeyini yükseltecek bu projeler yeni dönemde bir bir hayata geçirilecek. Köylerimize konaklar yapacağız,  su kanallarını elden geçireceğiz, biogaz tesisleri kuracağız,  tohum, fidan desteği verilecek. Veteriner ve ziraat mühendisi hizmeti verilecek. Hayvan Satış Pazarı ve borsası ile köylümüzün gelirini arttıracağız. Köylü satış pazarlarının sayısını arttıracağız. Şehirdeki her semt pazarında köylü üreticimiz için   eskiden olduğu gibi kontenjanlar sağlayacağız. Ben umuyorum ki bizim köylerimiz Avrupa’nın köylerinden daha güzel olacak” dedi.

 

ONLAR KÖYLÜNÜN DERDİNİ BİLMEZ

 

Doğan, köylüyü seçimden seçime değil her zaman  hatırladıklarını da  anlatarak” Bazıları bu kenti 15 yıl süreyle yönettiler. Bu süre içinde  köylerin yerini bilmezlerdi. Ne zaman seçim olacak o zaman köylere dolaşıp  boş vaatlerde bulunuyorlar. Bastonla yollarına zor giden bu kişilerin amacı köylere hizmet değil oy avcılığı yapmaktır. Onlar köylünün dertleriyle dertlenmezler. Onların amaçları  başkadır. Bizim derdimiz ise insanımızın sevincine de acısına da ortak olmaktır. Biz bu görevleri  koltuk sevdası için değil hizmet sevdası için yapıyoruz. Makamlar mevkiler  bir gün gelir  biter. Önemli olan bu süre içinde arkamızda hoş bir seda bırakmaktır. Yaptığımız hizmetleri bir Allah razı olsun derlerse bu bizim için her şeyden daha önemlidir” şeklinde konuştu.

Gökçeören Köyü Muhtarı Mehmet Ali Kaya da, yapılan hizmetlerden memnun olduklarını yeni dönemde de bu hizmetlerin devamının geleceğine inançlarının sonsuz olduğunu söyledi. Köyün en yaşlılarından Emine Demir (83) de Başkan Doğan’a sevgi gösterisinde bulunup” Allah sizlerden razı olsun” dedi.

 

Son Güncelleme: 21.03.2014 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38