banner28
banner23
banner36

MODERN HAYVAN PAZARININ TEMELLERİ ATILDI

İzmit Belediyesi, Türkiye’nin en modern hayvan pazarı projesinin temeli İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından atıldı.

MODERN HAYVAN PAZARININ TEMELLERİ ATILDI

İzmit Belediyesi, Türkiye’nin en modern hayvan pazarı projesinin temeli İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan tarafından atıldı.

20 Ekim 2015 Salı 11:13
 MODERN HAYVAN PAZARININ TEMELLERİ ATILDI

Karadenizliler Mahallesi Mezbaha yanında temeli atılan modern hayvan pazarı yaklaşık 20.000 m2 alan içerisinde, 1550 hayvan kapasitesine sahip 5900 metrekarelik kapalı hayvan padoklarının içerisinde samanlık, karantina ve gebe gözlem bölümleri yer alacak.1036 m2 kullanım alanından oluşan idari bina 2 katlı olup alt katında kafeterya, misafir yatakhaneleri, soyunma ve duş odaları, teknik bölümler ve mescit; üst katta restoran, mutfak, idari birimler ve teras bulunacak. Alanda biriken gübrelerin toplanması için gübre toplama bölümü, araç dezenfeksiyon ünitesi, veterinerlik bölümleri bulunacak. 

YOĞUN KATILIM

Programa, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hasan Tandoğan, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, eski Belediye Başkanı Sabri Gökbudak, köy ve mahalle muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımın sağlandığı programda katılımcılara pilav ve kavurma ikram edildi.

‘ÖNEMLİ BİR İHTİYAÇ GİDERİLDİ’

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “İzmitimizle ilgili yıllardır birçok belediye başkanının vadedip yapamadığı, daha doğrusu yapılmadığı Tramvay projesinin temeli atıldı. 2014 yerel seçimleri öncesi bizzat kendim basına açıklamıştım. Bu projeyi de açıklamıştım. 2023 sizin hayalleriniz bizim görevimiz vizyonuyla açıklamıştık ve bugün her ikisinin de temeli atıldı. Burası da büyük bir proje tam 20 dönüm üzerinde özellikle yetiştiricimizin ve Kocaeli’de yaşayan tüm insanların önemli bir ihtiyacı giderildi. Hepimiz hayvan alırız. Ya kasap olarak alırız, ya da kurban, adak vesilesiyle. Ama biliyorsunuz bunun alımı kesimi hep önemlidir” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN EN MODERN HAYVAN PAZARI’

Doğan, “Ben belediye başkanı olduğum tarihlerde köprü altlarında hayvan satışları yapılıyordu. Bu hem halkımıza hem de hayvan yetiştiricimize haksızlıktı aynı zamanda çevreci bir durum değildi. Çok şükür yaptığımız çalışmalar ve önce geçici kurduğumuz çalışmalardan sonra Büyükşehir Belediyemizden tahsis ettiğimiz bu 20 dönümlük yere Türkiye’nin en modern hayvan pazarını ve borsasını yapıyoruz. Çevre çalışmalarıyla yaklaşık 10 milyonluk bir proje olacak. Başta hükümetimiz, tarım müdürümüz ve bu konuda yetkili kişiler biliyor ki son 10 yıldır köylerimize çiftçimize, yetiştiricimize çok daha farklı bir bakış açısı var” şeklinde konuştu.

‘KESİMHANE DE OLUMLU ETKİLENECEK’

Başkan Doğan, “Köylerimizin yolundan, içerisindeki yaşam konforu olan bir çok alana kadar elimizi attık ve çalışmalarımız devam ediyor. Hayvan yetiştiriciliği yapanlarımız için veterinerler tahsis ettik götürüyoruz. Diğer tarım işleri için ziraat mühendisleri götürüyoruz. Daha modern ve daha çağdaş tarım ve yetiştiricilik yapalım diye. Ama bir yandan da bu hizmetlerde halkımızı buluşturmanın yolunu açıyoruz. Bu hizmetlerde onun eseri. Özellikle Kocaeli’nde bu projemizin bitmesiyle hayvancılık satış alış, işlemlerinde yepyeni bir dönem başlayacak. Buradaki çalışmamız yanımızdaki kesimhanemize çok olumlu etkisi olacak ve orası da modernleşecek” şeklinde konuştu.

EN MODERN HAYVAN PAZARI

Doğan, “İzmit’imiz daha güzeline layık. İzmit Belediyesi olarak kuruşunu ziyan etmediğimiz halkın kaynaklarını kimseye kaptırmadığımız halkın kaynaklarını İzmit’imize ve Kocaelimize harcamaya devam ediyoruz. İzmit Belediyesi ilçe belediyesi statüsünde bir belediyesidir. Büyükşehir belediyesi düzeyinde bu projeleri yapar duruma geliyorsa bu gerçekten başta hükümetimizin istikrarımızın  ve ülkede ki güvenin bir neticesidir. Yerelde bizlerin gece gündüz çalışmamız ve milletimizin kuruşunu bile ziyan etmemizdendir” ifadelerini kulandı.

DOĞAN’A TEŞEKKÜR

İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, “Burada kurulacak olan modern hayvan pazarı ve borsası arkadaki kesimhaneyle beraber kombine bir tesis haline gelecek. Vatandaşlarımız üretici olanlarımız, derli toplu, bütün sosyal ihtiyaçlarını karşılayacakları bir alanda ürünleri, hayvanlarını pazarlama imkanlarına sahip olacak. Alıcılarımız veterinerlik hizmetinin sağlandığı güvenli, temiz, emin bir şekilde hayvanlarını mallarını alabilecekler. Bu eseri bizlere kazandıran İzmit Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, “Eskiden hayvanlarımızı nasıl satarız, sağda, solda, arada derken şimdi böyle bir modern tesis açılıyor. Yan tarafta da bir mezbaha var. Halkımıza en güzel hizmetler devam edecek. Çiftçimize, hayvancılıkla uğraşanlara verdiğimiz destekleri her biriniz biliyorsunuz. Hayvancılığı desteklemek adına 7 yıl faizsiz kredi veren tek ülkeyiz” diyerek hükümetin çiftçiler ve hayvan yetiştiricilerine yönelik hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Son Güncelleme: 20.10.2015 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38