banner28
banner23
banner36

Otopark girişindeki sinyalize kavşak tamamlandı

Sahil otoparkına Salim Dervişoğlu Caddesi’nden girişine sinyalize kavşak yapıldı

Otopark girişindeki sinyalize kavşak tamamlandı

Sahil otoparkına Salim Dervişoğlu Caddesi’nden girişine sinyalize kavşak yapıldı

15 Aralık 2015 Salı 11:02
Otopark girişindeki sinyalize kavşak tamamlandı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hizmet binası arkasındaki ücretsiz otoparkın Salim Dervişoğlu Caddesi’nden girişine sinyalize kavşak yapımı çalışmaları tamamlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi otoparkının Salim Dervişoğlu Caddesi’nden girişine yapılan sinyalize kavşakta, engelli vatandaşlara yönelik engelli butonlu trafik ışıkları yer alıyor.

 SENSÖRLÜ SİNYALİZE

Salim Dervişoğlu Caddesi’nden Sekapark istikametine otoparka giriş ve doğuya çıkış serbest adalarla yapılıyor. Otoparktan çıkış tek şerit olarak Salim Dervişoğlu Caddesi’ne sensörlü sinyalizasyon işletim sistemiyle sağlanıyor. Çalışmalar kapsamında engelli vatandaşlar da unutulmadı. Yaya geçişleri için ses ve konum bilgisi verebilen, görme engelliler için Bireyl alfabesi bulunan engelli butonları bulunuyor.

 ENGELLİ BUTONLU TRAFİK IŞIKLARI

Görme veya işitme engelli vatandaşların karşıdan karşıya geçebilmesini kolaylaştırıcı buton, engelliler için hayatı kolaylaştırıcı bir özelliğe sahip. Trafik ışıklarına entegre edilen engelli yaya butonları işitilebilir ses, sözlü mesajlar ve titreşimli yüzeyler vasıtasıyla engelli ve yaşlılar gibi hareket kısıtlılığı olan bireylerin trafikte problem yaşamadan hareket etmelerine, karşıdan karşıya geçmelerine olanak sağlıyor.

 

Son Güncelleme: 15.12.2015 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38