banner28
banner23
banner36

Süper meyve aronya İzmit’e şifa dağıtacak

Süper meyve aronya İzmit’e şifa dağıtacak

10 Mart 2021 Çarşamba 18:00
Süper meyve aronya İzmit’e şifa dağıtacak

200 adet aronya nero toprakla buluştu

İzmit Belediyesi, Dr. Aronia tarafından hibe edilen 200 adet aronya meyvesinin nero türünü Emirhan Mahallesi’ndeki Alternatif Ürünler Bahçesi’nde toprakla buluşturdu

İzmit Belediyesi, Emirhan Mahallesi’nde çiftçiye katma değeri yüksek alternatif bir gelir kaynağı oluşturmak amacıyla kurduğu Alternatif Ürünler Bahçesi’nde aronya meyvesinin nero türünün dikimini gerçekleştirdi. Dr. Aronia firmasının hibe ettiği 200 Adet aronya meyvesi bugün toprakla buluştu. 

KOCAELİ’DE İLK

Geniş bir iklim kuşağı ve toprak şartlarına adapte olabilmesinin yanı sıra, zengin içeriği ve insan sağlığına olan faydalarıyla bilinen süper meyve aronya meyvesini Kocaeli’ye kazandıran İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet eldivenleri giyerek bahçedeki yerini aldı. Aronya meyvesinin nero türünün ekimini gerçekleştiren Başkan Hürriyet, bu kadar faydalı meyvenin uzun vadede bu kentte farkındalık yaratacağını ifade etti. 

EYLÜL AYINDA HASADI YAPILACAK

Daha önce İzmit Belediyesi tarafından Emirhan Mahallesi Alternatif Ürünler Bahçesi’ne dikilen ve bugün Dr. Aronia tarafından hibe edilerek toprakla buluşan 200 yeni aronya meyvesi kente şifa dağıtacak. Eylül ayında hasadının yapılacağı, sağlığa olumlu etkileri nedeniyle “süper meyve” olarak adlandırılan aronya meyvesinin birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38