banner28
banner23
banner36

TEMMUZ DÖNEMİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İzmit Belediyesi Temmuz dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı. 20 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste bazı önemli kararlar alındı.

TEMMUZ DÖNEMİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İzmit Belediyesi Temmuz dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı. 20 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste bazı önemli kararlar alındı.

05 Temmuz 2017 Çarşamba 15:39
 TEMMUZ DÖNEMİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

 TEMMUZ DÖNEMİ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

 

İzmit Belediyesi Temmuz dönemi meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan başkanlığında yapıldı. 20 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste bazı önemli kararlar alındı.

Gündem maddeleri arasında yer alan Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin İzmit

 

RUMELİ TURU

 

Belediyesi ile yapmayı planladığı Rumeli Kültür Turu kapsamında, bu topraklardan ilimize göç etmiş 65 yaş üstü 45 kişinin de aralarında 54 kişilik kafilenin 10-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında Yunanistan, Makedonya, Arnavutluk, Kosova ve Bulgaristan ülkelerine yapmayı düşündükleri seyahate katılım sağlayabilmeleri için kafilenin gidiş dönüş ulaşımı ile gezinin üç günlük  (10-11-12 Ağustos tarihlerindeki) konaklama ve yeme içme masraflarının belediyece karşılanması   ve yurt dışına çıkış ile ilgili gerekli işlemlerin yapılabilmesi teklifi ile ilgili madde oy birliği ile kabul edildi

 

BOSNA HERSEK’TE PARK AÇILIŞI

 

İzmit Belediyesi’nin TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) işbirliğiyle Bosna Hersek’in  Travnik şehrinde yaptırdığı 15 Temmuz Özgürlük ve Bağımsızlık Parkı’nın 05 Ağustos 2017 Cumartesi günü yapılacak açılışına İzmit’ten 60 kişilik bir heyet ile katılması yönündeki Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifi meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

 

İSVEÇ’TE EĞİTİM

 

Mecliste  KOGED ( Kocaeli Kültürel Gelişim ve Dayanışma Derneği ) tarafından kurumlarda göçmenlerle çalışan personelin mesleki gelişimlerini arttırarak deneyimlerini başkaları ile paylaşmak amacıyla yürütülen “Göçmenlerle Çalışan Eğitmenlerin Mesleki Gelişim Eğitimi” konulu AB proje kapsamında, İsveç’te 26 Eylül -04 Ekim 2017 tarihleri arasında düzenlenecek eğitime Belediyenin Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Kadın ve Aile Hizmetleri Birim Sorumlusu Asuman Sert’in katılması üyelerce oy birliği ile kabul edildi.

Belediye meclis gündem maddeleri arasında yer alan MİA Projesi ve Yeşilova Mahallesi’ndeki imar değişiklikleriyle ilgili komisyon raporu da oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Doğan, MİA Projesiyle ilgili görüşlerini dile getirerek “ MİA projesine karşı olmak en az 8 bin kişiye haksızlıktır. Şehir olarak o bölgeyi kullanmak istiyoruz. MİA 8-9 yıldan beri  şehrin kullanımına açılamadı. Proje konusunda İzmit ve Büyükşehir belediyeleri olarak üzerimize düşeni yaptık. Şehrin menfaatine olan  proje çok gecikti. Zarar gören de bu şehirde yaşayanlardır. MİA Projesinin bir an önce  hayata geçirilmesini bekleyen 8 bin kişi var” dedi.

 

BAŞKAN DOĞAN’A YETKİ VERİLDİ

 

Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülen,  Türkiye Gençlik Vakfı ile İzmit Belediyesi’nin gençlere yönelik mesleki kurs, barınma, eğitim ve öğretim faaliyetleriyle ilgili ortak çalışma yapılması yönünde belediye başkanına yetki verilmesi yönündeki madde muhalefet şerhine rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. Başkan Doğan, bu maddeyle ilgili olarak görüşlerini dile getirerek “ konu Tepeköy’deki öğrenci yurdu ve Belsa B Blok’taki yerlerin TÜGVA ile ortak hizmet için kullanılmasından ibarettir.  Gençlerle ilgili faaliyetlere daha çok önem vermeliyiz.

 

HERKESE DESTEK VERİYORUZ

 

Belediye olarak bu konuda herkese destek oluyoruz. Şehrimizdeki öğrencilerin en büyük sorunu barınma, yurt sorunudur. İlk kez belediye olarak Tepeköy mahallesinde öğrenciler için yurt yaptık. Yurdun işletmesini TÜGVA ile birlikte ortaklaşa yürüteceğiz. Vakıflar, asırlarca kamu hizmetlerini yürütmüş önemli kuruluşlardır.  Vakıflar, yurt dışında  sık sık desteklenen ve iş birliği yapılan yapılardır ve kanunlar içerisinde kurulur ve faaliyet gösterir.   Vakıfların asıl mal sahibi de devlettir. Çağdaş Belediyecilikte  bir çok sivil toplum örgütleriyle iş yapılır.  Bazen, dernekler ve vakıflar ile halka hizmet etmek daha kolay oluyor ve daha geniş kitlelere ulaşılıyor. Devlete ihanet etmeyen, dış güçlerin elinde oyuncak olmayan, bu ülkenin yarınlarına sahip çıkacak şuurlu, tarihini bilen gençleri yetiştirmek derdindeyiz. Keşke daha çok yapabilsek. Bu çağdaş belediyeciliğin de gereğidir. Yapılan işte kaygı duymaya gerek yok.  Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği ile de işbirliği içindeyiz.  Gençlerimiz, vatana ihanet edeceklerin ağına düşmesin istiyoruz. TÜGVA, Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararı olan bir vakıftır. Bu konuda kimsenin endişe duymasına gerek yok” şeklinde konuştu.

Belediye meclisinde Zonguldak İli Alaplı İlçesi Gümeli Belediyesi ile kardeş belediye olmak teklifi de kabul edildi.

Bir sonraki meclisin 1 Ağustos  Salı günü saat 15.00 de yapılması kararlaştırıldı.

Son Güncelleme: 05.07.2017 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38