UZUN HASAN TÜRBESİ İÇİN PROJE HAZIRLANIYOR

İzmit Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkmayı sürdürüyor

UZUN HASAN TÜRBESİ İÇİN PROJE HAZIRLANIYOR

İzmit Belediyesi, tarihi değerlere sahip çıkmayı sürdürüyor

21 Ekim 2014 Salı 10:59
UZUN HASAN TÜRBESİ İÇİN PROJE HAZIRLANIYOR
 Şimdiye kadar Servetiye Siperlerinin gün yüzüne çıkarılması, Yahya Kaptan Anıtı, Sarıkamış Şehitleri Anıtı, Kınalı Asker Parkı, Kore ve Kıbrıs Şehitleri Anıtı, Muhsin Yazıcıoğlu ve Görev Şehitleri Anıt Parkı gibi bir çok projeyi hayata geçiren İzmit Belediyesi, Mecidiye Köyünde  tarihi bir değere de sahip çıkmak için harekete geçti. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın bir süre önce Mecidiye Köyünü ziyareti sırasında gündeme gelen Uzun Hasan Türbesi’nin onarılmasıyla ilgili olarak Belediyenin Proje Müdürlüğü’nce çalışma başlatıldı. Etüt Proje Müdürlüğü tarafından  türbe için dönem özelliklerini yansıtan ve yöresel malzemelerin yer alacağı çevre düzenlemesini kapsayan bir proje hazırlandığı bildirildi. Proje tamamlanır tamamlanmaz türbedeki çalışmaların hemen başlayacağı kaydedildi.

 

ORHAN GAZİ’NİN SANCAKTARI

 

İzmit merkeze yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Mecidiye’nin 17.yy.başlarında Eğin (Kemaliye) göçmenleri tarafından Haskal ismiyle kurulmuş bir köy olduğunu söyleyen yetkililer”  Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk meslek okulunun burada kurulduğu rivayet edilmektedir. Köyün sonraki dönemlerde Haskal olan adı, yaptığı işler ve ödediği vergiler nedeniyle Mecidiye Nişanı almasıyla, Sultan Hamit'e jest olarak  Mecidiye ismini almıştır. Mecidiye Köyünde Rumeli’nin fethinde şehit düştüğü rivayet edilen Orhan Gazi’nin akıncılarından Uzun Hasan’ın türbesi bulunuyor” dediler.

Son Güncelleme: 21.10.2014 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38