banner28
banner23
banner36

Valilik üst geçidinin çelik halatları monte ediliyor

Yaşlı ve engelliler için asansör ve yürüyen merdivenlerin bulunduğu yeni Kocaeli Valiliği Kompleksi'nin önünde inşaatı devam eden modern köprünün çelik asma halatlarının montajına başlandı

Valilik üst geçidinin çelik halatları monte ediliyor

Yaşlı ve engelliler için asansör ve yürüyen merdivenlerin bulunduğu yeni Kocaeli Valiliği Kompleksi'nin önünde inşaatı devam eden modern köprünün çelik asma halatlarının montajına başlandı

27 Aralık 2015 Pazar 12:25
Valilik üst geçidinin çelik halatları monte ediliyor
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kocaeli'nin dört bir yanına sosyal belediyeciliğin gerektirdiği yatırımları yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda , yeni Kocaeli Valiliği Kompleksi'nin önünde inşaatı devam eden, çelik asma taşıyıcı sistemli modern üst geçit köprüsünün halatların montajına başlandı.D-100 Karayolu, demiryolu ve yan yolları kapsayan,yaşlılar için  yürüyen merdivenleri ,  engelli vatandaşlar için asansörlerin bulunduğu üstgeçit köprüsünün montaj çalışmaları hakkında  Ulaşım Dairesi Başkanı Mustafa Altay bilgi verdi.

 

ŞUBAT AYI SONUNDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Yapılan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mustafa Altay, Köprünün çelik halatlı asma bir köprü olduğunu ifade ederek, çelik imalatlarının tamamladığını ve bugün itibariyle de köprüye çelik asma kabloların asılmasına başlandığını belirtti. Geçici ayakların kaldırılmaya başlandığını ifade eden Altay, "120 metre uzunluğunda ki köprünün asma ve germe işlemi de tamamlandığında köprü inşasının büyük bir bölümü sona ermiş olacak. Köprümüzde engelli ve yaşlılarımızı da unutmadık onlar için yürüyen merdiven ve asansörümüz bulunuyor. Takriben şubat ayı sonunda tamamlanması planlanan valilik üst geçidinde 12 çelik kablo montajı yapılacaktır" şeklinde konuştu.

 

YAŞLI VE ENGELLİLER İÇİN ASANSÖR VE YÜRÜYEN MERDİVENLER

Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü 120 metre uzunlukta ve 4,5 metre platform genişliğindeki üst geçit, Valilik Kompleksi'ne gelen yoğun yaya trafiğini rahatlatacak. Valilik Kompleksi yaya üst geçidi Adnan Menderes, Turgut Özal ve Mimar Sinan köprüleriyle benzer mimari özelliklere sahip. Üstgeçitte Engelliler  ve yaşlılar için 5 adet asansör ve iniş ve çıkış için yürüyen merdiven bulunacak. Asansör temel beton imalatlarının başladığı üst geçit yapım çalışmalarında pilon kaynak ve boya imalat çalışmaları da sürdürülüyor. Pilon asansör ve merdiven platform montajları tamamlanan üst geçitte, kaynak imalat ve biten kısımlarda astar ve boya çalışması devam ediyor. Önümüzdeki günlerde üst geçidin imalatı tamamlanan yaya merdiven ayak imalatları ve gergi halatlarının kılıflama işlemine başlanacak.

 

YAYA TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

42 Evler yönünden gelen vatandaşlar ile tren istasyonu durağı ve D-100'durağından inen vatandaşlar yaya köprüsü vasıtasıyla karşıdan karşıya rahatça geçebilecek. Kocaeli'nin yürüyen merdivenli ve asansörlü beşinci yaya köprüsü olma özelliği taşıyan üst geçit köprüsü tamamlanarak hizmete girmesi sonrası hemen yanındaki eski betonarme köprü yıkılacak.

​ 



Son Güncelleme: 27.12.2015 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38