banner28
banner23
banner36

Valilik yaya köprüsünde çalışmalar sürüyor

Asansör ve yürüyen merdivenli yeni köprüde gergi halatlarının montajı devam ediyor

Valilik yaya köprüsünde çalışmalar sürüyor

Asansör ve yürüyen merdivenli yeni köprüde gergi halatlarının montajı devam ediyor

10 Ocak 2016 Pazar 12:27
Valilik yaya köprüsünde çalışmalar sürüyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli Valiliği Kompleksi’nin önünde inşaatı devam eden, çelik asma taşıyıcı sistemli modern yaya köprüsünde çalışmalar sürdürülüyor. D-100 Karayolu, demiryolu ve yan yolları kapsayan, yürüyen merdivenli, engelli vatandaşlar için asansörlerin bulunduğu köprüde gergi halatların gerilme işlerine devam ediliyor.

YAYA MERDİVEN AYAKLARI TAMAMLANDI

Önümüzdeki hafta çelik gergi halatların montajının tamamlanacağı üst geçitte, ortak ayak merdiven ve asansör temelleri, 4 aks yaya merdiven ayak imalatlarının montajı tamamlandı. Köprü imalatlarının astar ve boyama çalışmalarının sürdüğü üst yaya köprüsünde 12 çelik gergi halatının montajın yapılacak.  Yapılan çalışmalarda 6 gergi halatının montajı tamamlandı.

 ŞUBAT AYI SONUNDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

120 metre uzunluğunda ki köprünün asma ve germe işlemi de tamamlandığında  inşaatın büyük bir bölümü sona ermiş olacak. Köprüde engelli ve yaşlılar da unutulmadı. Onlar için yürüyen merdiven ve asansörler bulunuyor. 4 adet yürüyen merdiven ve 3 adet engelli asansörünün bulunacağı köprüde, engelli asansörlerinin kulelerinin montajı tamamlandı. Şubat ayı sonunda tamamlanması planlanan valilik yaya köprüsünde çalışmalar hummalı bir şekilde sürdürülüyor.

 120 METRE UZUNLUK 4,5 METRE GENİŞLİKTE

Çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü 120 metre uzunlukta ve 4,5 metre platform genişliğindeki yaya köprüsü, Valilik Kompleksi’ne gelen yoğun yaya trafiğini rahatlatacak. Valilik Kompleksi yaya köprüsü Adnan Menderes, Turgut Özal ve Mimar Sinan köprüleriyle benzer mimari özelliklere sahip. Gergi halatlarının montajının tamamlanması sonrasında yaya korkulukları, merdiven, yürüyen merdiven, asansör ve elektrik aydınlatma imalat çalışmalarına devam edilecek.

Son Güncelleme: 10.01.2016 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38