banner28
banner23
banner36

Yahya Kaptanlılar olumlu sonuç alamadı

Tramvay projesi kapsamında Yahya Kaptan’da kesilen ağaçlar için Genel Sekter Tahir Büyükakın ile bir görüşme yapan Yahya Kaptan Toplu Yapı Alanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz, tramvayın mahalle içerisinde değil Kandıra Yolu’ndan geçmesini talep etti. Yavuz’un talebi kabul edilmedi.

Yahya Kaptanlılar olumlu sonuç alamadı

Tramvay projesi kapsamında Yahya Kaptan’da kesilen ağaçlar için Genel Sekter Tahir Büyükakın ile bir görüşme yapan Yahya Kaptan Toplu Yapı Alanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz, tramvayın mahalle içerisinde değil Kandıra Yolu’ndan geçmesini talep etti. Yavuz’un talebi kabul edilmedi.

05 Şubat 2016 Cuma 17:25
 Yahya Kaptanlılar olumlu sonuç alamadı

Yahya Kaptan Mahallesi'nde tramvay projesi kapsamında ağaçların kesilmesine tepki gösteren mahalle sakinleri ağaç kesiminin yapılacağı alanda nöbete başlamış ve çıkan gerginlik sonucunda dokuz kişi gözaltına alınmıştı. Ardından serbest bırakılan eylemciler ve beraberlerindeki kalabalık, ağaçların kesildiği bölgeye tekrar | | | gelerek eylemlerine devam ediyor. Yahya Kaptan’da eylem devam ederken, Yahya Kaptan Toplu Yapı Alanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yavuz ve yönetimi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın ile görüşmek üzere belediye binasına geldi.

 OLUMLU SONUÇ ALINAMADI

Büyükakın’la basına kapalı olarak görüşen Yavuz, görüşme sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yavuz, “İnsanların Yahya Kaptan’ı tercih etmelerinde en büyük etken yeşil alanlarının olmasıdır. Çağın gereği ulaşımda başlı başına bir sorun. Tramvay projesinin bir bölümü Yahya Kaptan’dan geçeceği için bir sıkıntı var. İnsanların ağaçların tahrip edileceği yönünde bir endişesi var ama Büyükakın ile yaptığımız görüşmeden belediye bize güvence verdi. Ağaçların kesilmeyeceği, söküleceği ve ardından başka yerlerde kullanılacağını söyledi. Sökülen ağaçların Park ve Bahçeler’de bakıma alındığı gördük. Tramvay hattının mahalle içinden geçmesi yerine Kandıra Yolu’na paralel terminale kadar götürülmesinin daha sağlıklı olacağını belirttik. Ancak planlamamın yapıldığı ve projeden geri dönülmeyeceği bilgisi verildi. Aslında bu toplantı kamuoyunun gazını almak için yapıldı. Fikrimize ihtiyaç duymayacakları ve gelen önerileri dikkate almayacakları bir gerçek. Halkla inatlaşarak değil halkla birlikte çevreye sahip çıkmak her yöneticinin boynunun borcudur” dedi.

MAHALLE HALKI ÇOK BEDEL ÖDEDİ

Uzun yıllar önce bu mahalleyi tercih eden mahalle halkı çevre düzenlemesi için oldukça ciddi bir bedel ödeyerek evlerine sahip olduğu da unutulmamalıdır. Yıllar geçtikçe birilerinin iştahını kabartan, yeşile göz diken, rant beklentileri ile toplumun isteklerine kulak tıkayanlar eminiz ki mahallemizin feryatlarına da kulak tıkamaktan kaçınmayacaklardır. Elbette ki değişen dünyada ihtiyaçlar ortaya çıkar ve yöneticilerde bu ihtiyaçlar doğrultusunda kent planlaması yapar. Geçmişte içimizi acıtacak, mahallemize zarar verecek diyerek devasa büyüklüğüne karşı çıktığımız spor salonunu inatla yapanların, bugün ortaya çıkan sözde ihtiyaç planlamasını da doğru yapmalarını beklemek saflık olur.

KARAOSMANOĞLU DUYARSIZ KALMAMALI

Yeşil örtü bizim değil çocuklarımızın geleceği gerçeğini ışığında mahalle halkımızın haklarını korumak, yeşil örtümüze sahip çıkmak adına yetkilileri bir kez daha aklı selime davet ediyoruz. Yürüyüş yolundan geçmesi planlanan ancak çınar ağaçları zarar görebilir endişesi ile projede değişiklik yapacak kadar hassasiyet gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun mahallemizde yaşanacak ağaç katliamına da duyarsız kalmamaya ve aynı hassasiyeti göstermeye davet ediyoruz. Halkla inatlaşarak değil halkla birlikte çevreye sahip çıkmak her yöneticinin boynunun borcudur 

Son Güncelleme: 05.02.2016 17:26
Anahtar Kelimeler:
TramvayYahya Kaptan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38