banner28

‘’Yetim Gülerse Dünya Güler’’

Büyükşehir Belediyesi KO-MEK Leyla Atakan Kurs Merkezi’nde İHH tarafından yetimlere yardım amaçlı bir sunum yapıldı

‘’Yetim Gülerse Dünya Güler’’

Büyükşehir Belediyesi KO-MEK Leyla Atakan Kurs Merkezi’nde İHH tarafından yetimlere yardım amaçlı bir sunum yapıldı

15 Ocak 2016 Cuma 11:57
‘’Yetim Gülerse Dünya Güler’’
Dünya da savaş, açlık, yoksulluk gibi sebeplerle çok sayıda korumasız ve yetim çocuk bulunuyor. Bu konuya duyarsız kalmayarak yetim sponsorluğu organizasyonunu gerçekleştiren İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Bir-Sen desteğiyle ‘’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’’ Projesi’ni KO-MEK sınıflarına da yayıyor.

 KO-MEK İLE KELEBEK ETKİSİ

Sınıflarda kursiyerlerin gönüllü küçük katkılarıyla bir kelebek etkisi oluşabileceğini düşünen İHH yetkilileri, KO-MEK Kurs Merkezlerinde “Yetim Sponsorluğu” konusunda bilgilendirmelerde bulunuyor. Leyla Atakan Kurs Merkezi’nde kurs yöneticileri ve usta öğreticilerle buluşarak yetimler için nasıl bir ortak çalışma yapılabileceği hakkında değerlendirmeler yapan İHH gönüllüsü Elif Çakıroğlu “Dünya üzerinde şu anda 400 milyon civarında yetim bulunduğunu biliyoruz. Bir günde ortalama 6 bin çocuk, insan tacirleri, organ ve fuhuş mafyaları tarafından kaçırılıyor” dedi.

 42 ÜLKEDE FAALİYET

Yılda 2 buçuk milyon çocuğun satıldığını söyleyen Elif Çakıroğlu, ortalama 300 bin çocuğun boylarından büyük silahlarla cepheye sürüldüğünü ifade etti. Çakıroğlu ‘’ İHH yapmış olduğu yetim çalışmalarıyla 42 ülkede çocuklarımızın bu duruma düşmemesi için yetim merkezleri açarak onların gıda ve eğitim ihtiyacını karşılıyor. Hatta öyle bölgeler var ki, esir pazarları kuruluyor ve oralarda çocuklar satılıyor. Arkadaşlarımız o çocukları, parasını ödeyerek, esir pazarlarından kurtararak yetim merkezlerine yerleştiriyorlar’’ dedi.

 SİZ DE SPONSOR OLUN

KO-MEK sınıflarında ister bir sınıf ister birkaç sınıf birleşerek bir yetime sponsor olunabileceğini söyleyen Elif Çakıroğlu ‘’ Bir yetimin aylık masrafı 100 TL, yılda 1200 TL yapıyor, yani 30 kişilik bir sınıfta kurs süresi boyunca bir kursiyer toplamda sadece 40 TL yardım yaptığında bir yetimin yıllık sponsorluğu sağlanmış oluyor.’’ şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 15.01.2016 11:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38