Kandıra eski Kaymakamı vali oldu

2007 ile 2012 tarihleri arasında yapan Kandıra Kaymakamlığı görevinde bulunan Hamza Erkal, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan karar ile Çanakkale Valisi oldu

Kandıra eski Kaymakamı vali oldu

2007 ile 2012 tarihleri arasında yapan Kandıra Kaymakamlığı görevinde bulunan Hamza Erkal, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan karar ile Çanakkale Valisi oldu

25 Ağustos 2015 Salı 11:06
 Kandıra eski Kaymakamı vali oldu
Kandıra İlçemizde 2007-2012 tarihleri arasında kaymakamlık yapan ve ardından önce Siverek İlçesine geçtiğimiz aylarda da İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığına ataması yapılan Hamza Erkal, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında çıkan kararname ile Çanakkale Valisi oldu. Kandıra İlçesinde görev yaptığı sürece herkes tarafından sevilen Erkal’ın Çanakkale Valisi olmasında bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmaların büyük etkisi var.
KARARNAME 
Bitlis Valisi Orhan Öztürk ve Muş Valisi Vedat Büyükersoy merkeze alınırken, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar Bitlis Valiliği’ne, Uşak Valisi Seddar Yavuz da Muş Valiliği’ne atandı. Kararnameye göre İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Hamza Erkal Çanakkale Valiliği’ne ve Osmangazi Kaymakamı Ahmet Okur ise Uşak Valiliği’ne atandı.
HAMZA ERKAL KİMDİR?
15.11.1968 yılında Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini Reyhanlıda, Lise öğrenimini İskenderun Lisesinde tamamladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. 4 yıllık eğitim dönemi sonunda 1990 yılında mezun oldu. Daha sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Bölümünde mastır yaparken Kaymakamlık sınavını kazanıp, Bolu Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Düzce ve Bakırköy Kaymakam Refikliği Stajını tamamlayarak,Yabancı dil eğitimi için 1 Yıllık süre ile İngiltere Oxford ve Bornemonthe şehirlerinde bulundu.
Daha sonra Mülkiye Müfettişi refakatinde Gaziantep ve İlçelerinde 45 günlük teftiş stajını tamamladı, Akabinde Aksaray ili Eskil ilçesi, Düzce ili Çilimli ve Gölyaka ilçelerinde vekaleten görev yaptı. 84. dönem Kaymakamlık kursunu tamamlayarak 1997 de Balıkesir Balya’da göreve başladı. 1998 yılında kısa dönem askerlik görevini havacı olarak Ankara da bitirdi.
Daha sonra Bingöl Adaklı da mecburi 2 yıllık hizmetini tamamlayıp, 20 Ekim 2002 tarihinde Düzce ili Kaynaşlı ilçesinde görevine başlayıp,19 Ekim 2007 yılına kadar burada görev  yaptı. 2007 yılında Kandıra Kaymakamlığına atanan ERKAL 2012 yılı Temmuz kararnamesi ile Siverek Kaymakamlığına atandı. 28 Haziran 2015 tarihinde de İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığına atanmıştı.
Vesayet Denetimi ve 3091 Sayılı Yasa, Alexander Von Hayek’in Anayasal İktisadı ile ilgili çalışmaları bulunmaktadır.Ayrıca 2004 yılında  A.İ.B.U. Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisansını tamamladı.
Yüksek Lisans Tezi Yerel Yönetimlerde Halkın Yönetime Katılımı konusunda olan Kaymakam Erkal halen Sakarya Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünde Doktorasını yapmaktadır.
Hamza ERKAL Evli olup Ahmet Onur ve  Emir Uğur  isminde 2 çocuk babasıdır. 

Son Güncelleme: 26.08.2015 13:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38