banner28
banner23
banner36

Kandıra GİOSB hukuki süreci dikkatle takip edilmeli

Erdoğan Görgün Başkanlığındaki Kocaeli Kandıralılar Derneği Yöneticileri KANDIRA–GİOSB Müdürü Hamit Eroğlu’nu ziyaret ederek mahkeme sürecinin dikkatle takip edilmesini talep ettiler.

Kandıra GİOSB hukuki süreci dikkatle takip edilmeli

Erdoğan Görgün Başkanlığındaki Kocaeli Kandıralılar Derneği Yöneticileri KANDIRA–GİOSB Müdürü Hamit Eroğlu’nu ziyaret ederek mahkeme sürecinin dikkatle takip edilmesini talep ettiler.

26 Ağustos 2015 Çarşamba 11:19
 Kandıra GİOSB hukuki süreci dikkatle takip edilmeli

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Görgün, Denetim Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Kuruçeşme’nin son Belediye Başkanı Ali Kahraman, Sanayici Günay Gülcü, Elektrik Elektronik Mühendisi Harun Reşit Kocagöz, Cenk Tesisat Şirket Müdürü Recep Yıldız, Reklamcı Metin Gönül ve Avukat Abdurrahman Kaymak’ın katıldığı ziyarette konuşan Bölge Müdürü Hamit Eroğlu; “Kandıra GİOSB sadece insan gıdası üretecek olan fabrikaların bir araya gelmesinden dolayı bu proje Türkiye’de hatta dünyada bir ilktir. Bundan dolayı projeye sadece Kandıra GİOSB yöneticilerinin değil, tüm Kandıralıların ve tüm Türkiye’nin sahip çıkması gerekmektedir.

5 yıl önce başlayan çalışmalar da bugüne kadar yüzde 95’i hisse sahipleriyle anlaşılarak, kalan yüzde 5’lik kısım ise kamulaştırılarak 11 bin 300 hisse satın alındı. Gıda OSB’nin binde 1’ine karşılık gelen Sadece bir parselde kalan 2 dönümlük hissenin sahibi OSB yönetiminin her türlü teklifini reddetti ve konuyu mahkemeye taşıdı. Neticede 5 yıldır devam eden bütün çalışmalara ve yapılan harcamalara rağmen 5 yıl sonra OSB’nin yer seçimi ile alakalı olumsuz bir karar çıktı. Kandıra Gıda OSB yönetimi Danıştay’a temyiz başvurusunda bulunacak. Danıştay en az 1 yıl içinde (ki bu süre çok daha fazla olabilir) karar verecek. Eğer Danıştay’dan da olumsuz karar çıkarsa, projenin kapısına kilit vurulacak.

Kandıra Gıda İhtisas OSB, yaklaşık 300 milyonluk bir proje. İçinde yaklaşık 70 fabrikanın kurulacağı 7000 kişinin istihdam edileceği Türkiye’nin ilk projesi. Et, süt, bakliyat, çikolata, hazır yemek, sebze meyve, insan gıdası adına aklınıza ne geliyorsa üretimi yapılacak. Son 5 yılda önüne sayısız engel çıktı, çıkarıldı. Her birini aştı, yaklaşık 50 milyon liralık da kamulaştırma yapıldı. Ancak bugünlerde sadece 2 dönümlük bir arazi yüzünden iptali gündemde. Danıştay’ın, idare mahkemesinin karanını onayıp onamayacağını hep birlikte göreceğiz.

Beş yılın geride kaldığı bu süreçte Kocaeli Kandıralılar Derneği daima çalışmalarımızı destekledi. Herkesin susup sessiz kaldığı bugünlerde kalabalık heyeti ile ziyaretimize gelerek bilgi alan da gene Sizler oldunuz. Teşekkür ediyorum.” Dedi.

1 Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölge Müdür Hamit Eroğlu, Kocaeli Kandıralılar Derneği yöneticilerine gelişmeleri aktarırken

2 Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Erdoğan Görgün, ziyaret anısına Kandıra GİOSB Müdürü Hamit Eroğlu’na hediyesini takdim ederken

3 Kocaeli Kandıralılar Derneği Yöneticileri, Kandıra GİOSB Müdürü Hamit Eroğlu ile birlikteAyaktakiler; Av. Abdurrahman Kaymak, Metin Gönül, Günay Gülcü, Harun Reşit Kocagöz, Recep Yıldız, Ahsen Okyar Oturanlar: Erdoğan Görgün, Bölge Müdürü Hamit Eroğlu, Ali Kahraman

Son Güncelleme: 26.08.2015 13:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38