banner28
banner23
banner36

53,3 milyon TL’lik iki yatırımın temeli atıldı

Karamürsel İhsaniye Barajı ile Karamürsel İnebeyli Göleti’nin temeli törenle atıldı

53,3 milyon TL’lik iki yatırımın temeli atıldı

Karamürsel İhsaniye Barajı ile Karamürsel İnebeyli Göleti’nin temeli törenle atıldı

24 Ocak 2016 Pazar 13:36
53,3 milyon TL’lik iki yatırımın temeli atıldı

Kocaeli’nde yapımına başlanacak Karamürsel İhsaniye Barajı ile Karamürsel İnebeyli Göleti’nin temel atma töreni Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun katılımıyla SDKM’de yapıldı. AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşların da hazır bulunduğu törende temel atma programı gerçekleştirildi. Karamürsel’e yapılacak baraj ile göletin 53,3 milyon TL yatırım bütçesine sahip olduğu ifade edildi.

BAŞKAN: SU HAYAT KAYNAĞIMIZDIR

İhsaniye Barajı ve İnebeyli Göleti’nin açılış töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli, Türkiye’de üretimin ve sanayinin başkentidir. Hamdolsun hem havanın, hem su kaynaklarımızın, toprağımızın temiz kalması için bütün Kocaeli’de yöneticilerle ve STK’larla birlikte çalışıyoruz. Kocaelimizi 12 yıl öncesine göre daha temiz hale getirdik, kirlenmesini önledik. Ormanı ve ağacı seviyorum. Çünkü insana hizmet ediyorlar. Su hayat kaynağımız. Susuz yaşamak mümkün değil. Su kaynaklarımızı kirletmemek bizim en önemli görevimiz. Bunun için çalışıyoruz. Büyükşehir olarak her yıl Kocaeli’de 1 milyon ağacı  Bakanlığımızın katkılarıyla dikiyoruz. Ormanlarımızın geliştirilmesi ve yaylaların halkımıza açılması için çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Orman yangınlarda çok titiz davranıyoruz. Deniz uçağımızla ormanlarımızı yaz aylarında kontrol ediyor, çıkan yangınların önlenmesine çalışıyoruz. Yolların kenarlarını ve kavşaklarımızı ağaçlandırıyoruz. En güzel kavşaklar Kocaeli’de yer alıyor. İhsaniye Barajımız ve İnebeyli Göletimiz, Kocaeli’nin güzel insanları için. Bunun için çalışan herkese selam olsun. Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve milletvekillerimize, herkese teşekkür ediyorum. Bu yatırımların Kocaeli’ye hayırlar getirmesini diliyorum’’ dedi.

ŞEKER: KOCAELİ’NİN ZENGİNLİKLERİ ORTAYA ÇIKTI

Törende söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili Şeker, ‘’Maalesef yıllarca sanayinin gölgesi altında Kocaeli’nin zenginlikleri kaybolmuştu. Hizmetlerimizle bu zenginliklerin hepsi bir bir ortaya çıkarıldı. Üretim yapıyor, ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı yatırımlarla artık parmakla gösterilen bir şehir olduk. İzmit Körfezi temizlendi, Mavi Bayraklar alındı ve vatandaşlarımız tatil yapmaya geldi. Kocaeli’de geçmişte yapılan barajların maliyetlerini hepimiz biliyoruz. Ama şu an o maliyetlerin çok ama çok altında yatırımlar yapılıyor. Kocaeli’de sadece sanayi kenti değil, tarım şehridir de. Barajların içme suyu ve tarımsal amaçlı kullanılması çok ama çok önemli. Bunun için emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kocaeli’ye yatırımlarımız devam edecek’’ ifadesini kullandı.

 VALİ: YATIRIMLAR HAYAT BULUYOR

Vali Güzeloğlu ise ‘’Son 13 yılda 17 milyar TL’lik yatırımı alan Kocaeli, 53 milyon TL’lik bir yatırımı daha alıyor. Bu iki yatırımla bölgemiz bir taç daha takıyor. Büyük bir mutluluk duyuyoruz. Beklenilen ve ümit kesilen yatırımlar bir bir hayat buluyor. Biz bütün olarak insanı merkeze alıyoruz. Alanında dünya çapında otorite olan Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu bu alandaki büyük dönüşümün mimarıdır. Orman ve yeşillerin çoğaltılmasında, vatandaşlarımızın hayat kalitesinin artmasında büyük hizmetleri oluyor. Bu anlamda hükümetimize ve Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu azimle ve çabayla bu alanda da hizmetlerimiz devam edecek’’ şeklinde konuştu.

 BAKAN EROĞLU: KOCAELİ’YE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR

Konuşmasına, ‘’Sevdiğim Kocaeli’de sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum’’ diye başlayan Bakan Eroğlu, ‘’Kocaeli’ye karşı ayrı bir gönül bağımız vardır. Bugün müjdelerle Kocaeli’ye geldik. Geçen gelişimizde 15, bugün ise 11 tane müjde vereceğiz. Müjdelerden bir tanesi İhsaniye Barajımızın temelini atıyoruz. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çok sayıda ağaçlandırma yapıyor. Kendisine Bakanlık olarak takdirname vermiştik. Her yıl 1 milyon fidanla rekor kırıyor. Desteğimiz sürüyor. 500 bin fidan veriyoruz, isterlerse daha fazla verebiliriz. Kocaeli’de doğa koruma master planı ve bir kitap hazırladık. Kocaeli’de doğa turizmi hayat bulacak.  Size Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun selamlarını getirdim’’ açıklamasını yaptı.

 ‘’SIRADA AKMEŞE  ve AVCIDERE BARAJLARI VAR’’

Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti; ‘’Bir müjde daha; Akmeşe Barajı’nın planlaması bitiyor ve projesinin yapılması ile temel atacağız. Avcıdere Barajımızın da temelini de atacağız. Kar tipi demeden bütün Türkiye’nin her yerinde çalışmalara devam ediyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. 2023 ve 2053 hedeflerine ulaşmak için çok çalışmalıyız. Geçmişte müjdeler vermiştik. Bunların çoğunu bitirdik. 10 tanesi tamamlandı, 5 tanesi inşa halinde devam ediyor. Temel atacağımız baraj çok önemlidir. Bu barajlar o bölgeye hayat verecek. Kocaeli’nin çok suya ihtiyacı vardı. Yuvacık Barajı’na 6,3 katrilyon para ödenmiş. Onun yarısı gibi bir barajı Büyükşehirimiz 100 milyon TL gibi bir rakama yaptı. İşte bu yeni Türkiye. Türkiye’de artık temel atılırken açılış günü ve saatini açıklıyoruz. Bütün Türkiye’de su meselesini kökünden halledeceğiz. 2014 yılında Kocaeli’de su sıkıntısı yaşanacaktı. Ancak Büyükşehir Belediyemiz önlemini alarak su problemi yaşatmadı. Kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum.’’

 

‘’2050 YILINA KADAR SU İHTİYACI KARŞILANACAK’’

‘’Kocaeli’de üç barajımızı yapacağız. 2050 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacağız. 2019 yılına kadar bütün projelerimizi hazırladık. Marmara Gelişim Projesi adıyla büyük bir proje hazırladık. 16 milyar TL’lik yatırımla Marmara bölgesindeki çalışmaları bitireceğiz. Kocaeli’de ne yapılacak; bütün barajlar, ağaçlandırma ve tabiat alanları yapılacak.’’

 

‘’KARAOSMANOĞLU’NA GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

‘’Kocaeli’yi hatırlarım; bu aralar köy gibiydi. Büyükşehir Belediye Başkanımızın sayesinde Kocaeli çok güzel bir şehir oldu. Türkiye’de en güzel, beş yıldızlı hayvan barınağını açtı. Ağaçlandırma çalışmaları muhteşem bir şekilde devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nu gönülden kucaklıyor, teşekkür ediyorum. Karamürsel’de güzel bir fakülte açacağız. Biz sadece yatırım yapmıyoruz. Orman teşkilatı 22 milyon fidanı toprakla buluşturdu. Bu sene 2,5 milyon fidanı toprakla buluşturmalıyız. Her şey millet için. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Hükümet olarak Kocaeli’ye destek veriyoruz. Bizler de yatırımlarımızın takipçisi olacağız. Kocaeli çiçek gibi olacak, zaten Büyükşehir Belediye Başkanımız çalışıyor. Tesislerimiz hayırlı uğurlu olsun.’’ Konuşmaların ardından bakan Eroğlu, Vali Güzeloğlu, Başkan Karaosmanoğlu ve milletvekilleriyle protokol üyeleri tarafından Karamürsel’deki baraj ve göletin temel atma töreni gerçekleştirildi.

 KARAMÜRSEL İHSANİYE BARAJI

Karamürsel, Gölcük İlçeleri ile sahil şeridi arasında kalan Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı ve Ereğli Beldelerinin Avcıdere Barajı ile birlikte yılda 25,44 milyon m³ içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacak ve 20.240 dekar tarım arazisi sulanacaktır. Yılda 22 milyon 385 bin TL gelir artışı elde edilecek ve 2040 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır.

 KARAMÜRSEL İNEBEYLİ GÖLETİ

Karamürsel İnebeyli Köyü sınırları dâhilindeki 4.480 dekar zirai arazinin sulanmasına yönelik depolama tesisi inşa edilecektir. Yılda 17 milyon 297 bin TL gelir artışı elde edilecektir.

 DSİ’NİN KOCAELİ YATIRIMLARI

DSİ tarafından; 2003- 2015 yılları arasında  2 adet baraj ve gölet inşa edilmiştir. (Göl-Su’nun tamamlanan tesisleri de dâhildir) Bu tesislerle; 25 bin 520 dekar arazi sulamaya açılmıştır. Böylece yılda yaklaşık 45 milyon TL gelir artışı sağlanmıştır. 2003-2015 yılları arasında tamamlanan dere ıslah tesisleri ile 3 adet yerleşim yeri ile 18 bin 750 dekar arazi taşkınlardan korunmuştur. 2003-2015 yılları arasında tamamlanan 1 adet HES tesisi ile 0,40 MW kurulu gücünde 2,57 kWh enerji üretilmektedir. bu çalışmalar ile Kocaeli’ne 2003-2015 yılları arasında 100 milyon 757 bin TL yatırım yapılmıştır.

Son Güncelleme: 26.01.2016 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38