At Hastanesi'nin Temeli Atıldı

Kartepe Hipodromu, KOÜ Atçılık Meslek Yüksekokulu ve 10 At Hastanesi’nin açılışında konuşan Bakan Mehdi Eker, amaçlarının sadece at koşturmak olmadığını belirterek, aynı zamanda kültürün bir parçası olan biniciliği ve atçılığı yaşatmak istediklerini açıkl

At Hastanesi'nin Temeli Atıldı

Kartepe Hipodromu, KOÜ Atçılık Meslek Yüksekokulu ve 10 At Hastanesi’nin açılışında konuşan Bakan Mehdi Eker, amaçlarının sadece at koşturmak olmadığını belirterek, aynı zamanda kültürün bir parçası olan biniciliği ve atçılığı yaşatmak istediklerini açıkl

03 Temmuz 2015 Cuma 13:01
 At Hastanesi'nin Temeli Atıldı
 Kartepe Hipodromu, Kocaeli Üniversitesi Atçılık Meslek Yüksek Okulu ve 10 ilde 10 At Hastanesinin açılışı Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışa Vali Hasan Basri Güzieloğlu, AKP Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Cemalettin Kaflı, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci, ak Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve çok sayıda davetli katıldı.

4 MİLYARLIK BİR SEKTÖR

Yapılan açılışla Adana, Ankara, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, İzmir, İzmit, Şanlıurfa ve İstanbul’da olmak üzere toplam 10 At Hastanesi açıldı. Açılışta konuşan Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Yasin Kadri Ekinci, ülkemizde atçılığın üvey evlat muamelesi gördüğünü kaydetti. 200 bin insanın istihdam edildiği bu sektörde ortaya çıkan faydanın gözden kaçırıldığını belirten Ekinci, “2006 yılında fondan borç alır durumda olan Kulübümüz bakanımızın girişimleri ile toparlanma aşamasına girdi. Bakanımız Mehdi Eker’in girişimleri ile yapılan yatırımlarla artık sektörümüz 4 milyar lira büyüklüğünde bir kurum haline gelmiştir” açıklamasında bulundu.

ATÇILIK KÜLTÜRÜMÜZÜN BİR PARÇASI

Kocaeli’de böyle bir tesisin, Meslek Yüksekokulu’nun ve At Hastanesinin bir bütün olarak hazırlanmasının kendileri için sevindirici bir olay olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, emeği geçenlere teşekkür etti. Biniciliğin kültürde büyük önemli bir unsur olduğunu söyleyen Vali Hasan Basri Güzeloğlu, “At bazen, sevinçlerin, bazen zaferlerin, bazen de yaşanmış hüzünlerin ortağı olmuştur. Böylesi geçmişi at ile buluşan bir büyük medeniyetin temsilcileri olarak bu sektöre önem veriyoruz. Son 10 yılda yapılan çalışmalardan dolayı gerçekten onur duyuyoruz. Kocaeli güzel doğası ile bu büyük hizmet ile buluşuyor” ifadelerini kullandı.

KARTEPE’NİN EN ÖNEMLİ YATIRIMI

Atçılığın iktidarları döneminde tekrar revaç görmesi ve önemli çalışmaların yapılmasının kendilerini memnun ettiğini söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Çocuklarımıza küçüklükte atçılığı öğretirsek bir kültür olarak devam etmesi açısından önemlidir. Atçılığın bir sektör olarak devam etmesi ve dünyada iddialı olması için neler yapıldığını görüyoruz. Kartepe ilçemiz 2008 yılında 10 belediyenin birleşmesi ile oluşan bir ilçe. Kurulduğundan bu yana en hızlı gelişen ilçelerden biri. Kartepe’ye yapılan en anlamlı yatırım hipodrom. Bunun yanında da yapılan Atçılık Meslek Yüksek Okulu. Bu ülkemiz açısından önemli gelişmelere yol açacaktır” dedi.

179 BİN LİSANSLI SPORCUMUZ VAR

Bugünden sonra gece yarışlarının yapılması için ışıklandırma yapıldığını ve bu durumun hipodromu daha da canlandıracağını söyleyen Işık, “Artık Kocaeli sadece sanayi değil, bilginin, kültür ve turizm özelliği ile ön plana çıkacaktır. Son dönemde Büyükşehir’in yaptığı yatırımlarla sporla da adını ön plana çıkarttı. Önümüzdeki süreçte Kocaeli atçılık ve diğer spor dallarında adını duyuracaktır. Şu anda 179 bin lisanslı sporcumuz var” dedi.

155 MİLYONLUK YATIRIM YAPILDI

Kartepe’de hipodrom, Meslek Yüksekokulu ve hastanelerin donanımı için harcama yapıldığını söyleyen Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, “155 milyonluk yatırım yapıldı” dedi. Atçılığı bir zümre sporundan çıkarıp halka indirmek istediklerini belirten Eker, “At aslında hayvan değil diyor üstat Necip Fazıl. İnsan ile hayvan arasında bir statüsü var diyor. Birçok vasfı ile insana yakındır. Atta haya duygusu vardır, ihtiras var, liderlik duygusu var. Bakanlığımız döneminde mevzuat değişikliği ile sektörün önünü açtık. Türkiye artık atçılıkta uluslar arası alanda söz sahibi olan bir ülke haline geldi. Bundan sonra da uluslar arası alanda daha çok görünür olmak, atalarımızdan aldığımız mirasa layık olmak için daha fazla çaba göstermeliyiz. Misyonumuzu ve vizyonumuzu ortaya koyarken bu bilinç ile hareket ediyoruz” açıklamasında bulundu.

KARAOSMANOĞLU’NA TEŞEKKÜR ETTİ

Kocaeli’deki hipodromdan elde edilen gelirlerin atçılıkta kullanılacağı ile ilgili Karaosmanoğlu’nun taahhüdüne teşekkür eden Bakan Eker, “30 Büyükşehir belediye başkanımız basket sahası yapar gibi insanların at bineceği ve binmeyi öğreneceği tesisler yapılabilir. Bu son derece önemli. O zaman at sporunu halka indirebiliriz. O zaman atçılık ile ilgili sevgi artar, bu kültürümüzü ve iletişim becerimizi bireysel olarak geliştirir. Kocaeli hipodromu 432 bin metrekare üzerine kurulu Türkiye’nin 9’uncu hipodromu. 434 ahır bulunmakta. Bu gün itibariyle gece yarışları başladı” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından telekonferans ile 10 ilde aynı anda açılışlar yapıldı.

Son Güncelleme: 03.07.2015 13:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38