banner28
banner23
banner36

Başkan Üzülmez, müteahhit mağdurlarını sevindirdi

Bin bir güçlükle biriktirdikleri paralar ve banka kredileri ile ev sahibi olan Vadi Park Sakinleri, siteyi yapan firma tarafından mağdur edildi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in desteği ile mağdur site sakinlerinin yüzü güldü. Başkan Üzülmez’in elinden yapı ruhsatlarını alan site sakinleri başkana teşekkür ettiler.

Başkan Üzülmez, müteahhit mağdurlarını sevindirdi

Bin bir güçlükle biriktirdikleri paralar ve banka kredileri ile ev sahibi olan Vadi Park Sakinleri, siteyi yapan firma tarafından mağdur edildi. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in desteği ile mağdur site sakinlerinin yüzü güldü. Başkan Üzülmez’in elinden yapı ruhsatlarını alan site sakinleri başkana teşekkür ettiler.

02 Ekim 2015 Cuma 13:58
 Başkan Üzülmez, müteahhit mağdurlarını sevindirdi

Kimisi yıllarca çalışıp bin bir güçlükle biriktirdiği parayı peşin vererek, kimisi eşinden dostundan aldığının üzerine banka kredisi kullanarak Uğur Ay İnşaat Nakliyat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin Kartepe İlçesi Köseköy Mahallesi Nazım Demirci Caddesi üzerinde yaptığı Vadi Park Sitesinden bitmiş veya kaba inşaat halinde iken ev aldı. 2 ayrı etaptan oluşan 12 bloklu iş yerleri ile birlikte 143 dairelik projede aksamalar oldu.  Ancak bu aksamalara rağmen daire alan hiç kimse mağdur olacağını düşünmedi. Zaman içinde firmanın iflas ettiği anlaşıldı ve taahhütname de yer almasına karşın site sakinleri iskânlarını alamadı.

 

Sitede satıldığı söylenen pek çok dairenin boş olması, dairelerini bazı şahıs veya firmalara toplu olarak satılması, sitede ikamet eden 80 kişiden 20 ye yakınının kiracı olması nedeniyle zaten çözümün görüşülmesi için istenilen sayıya bir türlü ulaşılamadı. Toplanabilen kat malikleri kendi imkânları ile Kartepe ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ulaştı.  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak,  Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Başkan Yardımcısı Bali Holat ve Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Kasımoğlu mağdurları dinledikten sonra çözüm için hemen bir ekip kurdu.

 

Yapılan incelemeler sonunda; Kanunlarda bu tür mağduriyetlerde kat maliklerinin yararına olan ve 2009 da değişen 3154 sayılı imar kanunun 28. maddesinde yer alan “ yapının müteahhidi olmayan yapı sahibinin talebi üzerine, ilgili idarece durum tespit edilerek yapı kullanma izin belgesi verilir”   metnine dayanılarak iskân alınabileceği belirtildi. 143 daireden 120 daire sahibinin katılımı ile Yap Denetim borcu ile vergi dairesi ve belediyenin iskân harçları ödendi.  3 aylık zorlu bir süreç sonunda Vadi Park sitesinin mağdurları, önceki gün iskânlarına kavuştu.

 

BİZİM BAYRAMIMIZ BUGÜN

Müteahhit tarafından mağdur edilen Vadi Park Sitesi’nde ikamet eden ve site sakinleri tarafından geçici ve gönüllü olarak blok temsilcisi seçilen Abbas Çakar, Mustafa Tümer, Kasım Çelebi Engin Aksoy ve Seyfullah Bozkurt Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’i makamında ziyaret ederek teşekkür etti. Temsilciler adına konuşan Abbas Çakar, “Biz yaklaşık 4 aydır bu sorunlar ile uğraşıyoruz. 2 bayram geçirdik. Ancak bu sorunlar nedeniyle bayramı tadında yaşayamadık. Bizim için asıl bayram bugündür.   Büyükşehir Belediye Başkan vekilimiz Zekeriya Bey, siz ve başkan yardımcınız Bali Holat ile Yapı Kontrol Müdürümüz Mustafa Kasımoğlu ve bütün çalışanlarınıza teşekkür ederiz. Müteahitin bize yaşattığı mağduriyetler hala sürüyor.  Ancak bizim için en büyük sorun olan iskân sorunumuzu çözdünüz.  Hepimiz rahat bir nefes aldık.  Şimdi en yakın zamanda inşallah elektrik aboneliklerimiz açtırıp, kat mülkiyetlerini üzerimize alacağız. Ardından işi site yönetimine verdikten sonra müteahhit firma ve ortakları hakkında hukuksal işlemler başlatacağız.  Sitemizdeki sorunları çözdükten sonra, İnşallah sizi de en kısa sürede sitemizde ağırlayıp teşekkür etmek isteriz” dedi.

 

DUANIZ YETER

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ise “ Göreve geldiğimizden bu yana sizin yaşadığınız sorunlara benzer sorunlar yaşayan vatandaşlarımıza hep yardımcı olmaya çalıştık.  Ataevler Mahallesi’nde Bahçekent’te tapusunu alamayanlara tapularını verdik.  Sizin sitenizde de birçok kişi biriktirdiği ile eşinden dostundan destek alarak veya banka kredisi kullanıp ev sahibi olmuş. Müteahitinizin işleri kötü gitmiş ve sizi sorunlar ile baş başa bırakmış. Biz bu konularda mağdur olan vatandaşlarımız için her ne gerekiyorsa yapmaya çalışırız. Şu anda bize yapılan bir teşekkür veya ‘Allah razı olsun’ diyerek edilen bir dua. Hem benim hem de personelimiz için yeterlidir. Sizin kadar bende iskânlarınızı alabilmenize sevindim. İnşallah en kısa sürede diğer sorunlarınızı da halledersiniz” dedi.

Son Güncelleme: 02.10.2015 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38