Ekoköy’de Bungalov Otelciliği İçin Start Verildi

Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı proje kapsamında, orman alanı içinde turizm amaçlı bungalovların (küçük ahşap evler) inşaatına başlandı

Ekoköy’de Bungalov Otelciliği İçin Start Verildi

Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı proje kapsamında, orman alanı içinde turizm amaçlı bungalovların (küçük ahşap evler) inşaatına başlandı

28 Ağustos 2014 Perşembe 11:03
Ekoköy’de Bungalov Otelciliği İçin Start Verildi
Ekoköy’deki turizme yönelik bu yatırımda 3 bin metrekare arazi üzerinde yapılacak 10 adet bungalov ev sayesinde bölgeye gelen konuklara sıcak ve konforlu konaklama hizmeti sunulması hedefleniyor.
10 Bungalov ev
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) desteğinde, Kocaeli Üniversitesi Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu paydaşlığında Kartepe Belediyesi tarafından Ekolojik ve Sağlıklı Yaşam Köyü Ketenciler’de yürütülen “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı projede, turizm alanındaki yatırımlar artarak devam ediyor. Kartepe Belediyesi tarafından yürütülen çalışma ile Ketenciler Köyü’nün eşsiz doğa güzellikleri ve doğal yaşam örtüsü eşliğinde köy hayatını yaşamak isteyen vatandaşların bungalov evlerde konaklamasına imkan sağlayacak çalışmanın startı verildi. Ekoköy kadınları tarafından yürütülecek proje için 3 bin metrekare alan üzerinde 22 metrekarelik 10 bungalov evden oluşacak otel hizmeti için 2 farklı konsept hazırlanacak. Otelde çift kişilik yataklarda konaklama imkanı yanında, plazma televizyon, duş, klima, saç kurutma makinesi bulunan bungalovlarda tek kişilik yataklarda düşünüldü. Ekolojik hayata uygun olarak tamamen ahşaptan üretilen bungalovlarda, hafta sonları dinlenmek isteyen misafirlerin yanı sıra, iş gezisi için ilçeye gelen iş adamlarına da hizmet verecek. 12 ay süre ile açık kalacak otelde misafirlerin kendini evindeki gibi hissedeceği sıcak ve konforlu hizmet hedefleniyor.
Kartepe Belediyesi üstlendi
30 Mart yerel seçimlerinde ilçeyi cazibe ve turizm merkezi yapma hedefinde olan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in üzerinde titizlikle durduğu Ekoköy’deki “Bir Başka Yaşam Mümkün” adlı proje çeşitlilik kazanarak zenginleşiyor. Çevre düzenlemesi ve diğer ihtiyaçları Kartepe Belediyesi bünyesinde tedarik edilen projede, otel inşaatının önümüzdeki ay tamamlanması planlanıyor. 5 yıldızlı otel odası konforunda yapılmakta olan proje ile güzel bir yatırım sağlanarak bölge turizmini canlandıracak çalışmanın hızla sürdüğünü belirten Başkan Üzülmez, “Ekoköy’de yürütülen ve farklı alanlarda hayata geçirilerek çeşitlenen projeye başta köy halkımızın desteği için teşekkür ederim. Onların şevki ve gönüllüğü bizleri de motive ederek güçlü ve hızlı bir çalışma içinde bulunmamızı sağlamaktadır. Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği’nin de destek verdiği Ekoköy’de başarı ile yürütülen bu projenin diğer mahallelerde de uygulanması yönündeki girişimlerimiz sürmektedir. Kartepemizde hem kadın istihdamı noktasında hem de turizm değeri olarak her adımımızda çıtayı daha da yukarılara taşıyacağız” dedi.
Son Güncelleme: 28.08.2014 11:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38