Kartepe Belediyesi’nde İş Güvenliği Hassasiyeti

Kartepe Belediyesi, iş güvenliği uzmanlarınca personeline iş güvenliği ve iş kazalarını önlemeye yönelik verdiği eğitimler devam ediyor.

Kartepe Belediyesi’nde İş Güvenliği Hassasiyeti

Kartepe Belediyesi, iş güvenliği uzmanlarınca personeline iş güvenliği ve iş kazalarını önlemeye yönelik verdiği eğitimler devam ediyor.

27 Mart 2015 Cuma 09:53
 Kartepe Belediyesi’nde İş Güvenliği Hassasiyeti

 Hizmet içi eğitim yönetmeliği çerçevesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri ile personelinin iş sağlığı bilincini ve eğitimlerini önemseyen Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in talimatı ile farklı iş kollarındaki çalışanlara yönelik eğitimler aralıksız sürüyor.

 Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görevli İş Güvenliği Uzmanı Gizem Coşan, önceki gün belediye toplantı salonunda, belediye bünyesinde elektrik, elektronik, kaynak işinde çalışan personele elektrikle yapılan işlerde iş güvenliği eğitimi verdi.

 İSG Uzmanı Coşan, “Elektrik görülmediğinden ve etkisi kısa sürede ortaya çıktığından gizli bir potansiyel tehlike olarak iş yerlerinde ağır iş kazalarına neden olmaktadır. Bu yüzden belediyemizde iş kazası yaşanmaması adına elektrik işlerinde çalışırken, işe başlamadan önce alınması gereken önlemler, kullanılan kişisel koruyucu donanım ve ekipmanları iyi tanıyıp doğru şekilde kullanmanız gereklidir” dedi.

 İş kazalarında ilk yardımın önemini de aktaran Coşan, “İlk yardımda çabukluk ve doğru uygulama hayat kurtarır” diyerek iş kazası sırasında uygulanması gereken ilk yardım tedbirlerine de dikkat çekti.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Atilla Karagöz, iş yerinde sağlıklı, güvenli bir ortam temin etmek, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını sıfıra indirmek, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen eğitimlerin belirlenen program dahilinde diğer iş kollarında da gerçekleştirileceğini ifade etti.

Son Güncelleme: 27.03.2015 09:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38