Kartepe’de bayramlaşma 2. Gün

Kartepe Belediyesi kurban bayramının huzurlu ve rahat geçmesi için bu bayram öncesinde de hazırlıklarını tamamladı

Kartepe’de bayramlaşma 2. Gün

Kartepe Belediyesi kurban bayramının huzurlu ve rahat geçmesi için bu bayram öncesinde de hazırlıklarını tamamladı

01 Ekim 2014 Çarşamba 16:08
Kartepe’de bayramlaşma 2. Gün
Kartepeliler bayram süresince dilek ve sıkıntıları için, 24 saat görev yapan Belediye Zabıta Müdürlüğü’nün 444 33 73, 373 60 60 ve 316 68 60 nolu telefonlarına başvuru yapabilecekler.

BAYRAMLAŞMA 2.GÜN

Başkan Üzülmez, bayramlaşmaya tüm Kartepelileri davet etti. Kartepe Kent Bayramlaşması bayramın ikinci günü olan 5 Ekim 2014 Pazar günü saat 11.00’de Uzunçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Çeşitli ikramlarında yapılacağı bayramlaşmaya ilçe halkının yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kurban bayramında ilçe genelinde kurban bayramının huzurlu ve rahat geçmesi için bir dizi tedbir aldıklarını açıkladı.

BAŞKANIN MESAJI

Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, belediye bünyesinde görevlendirilen bazı birimlerin bayram süresi boyunca görevlerinin başında olduğunu kaydederek, “Birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu pekiştiren, dayanışma ve paylaşma duygularının en üst seviyede olduğu Kurban Bayramını halkımızın en güzel şekilde geçirebilmesi için gereken tüm tedbirlerimizi aldık. Tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum” dedi. 

ÇEVREMİZİ KİRLETMEYELİM

Kurban Bayramı’nda kurban kesecek Kartepe halkına da uyarılarda bulunan Başkan Üzülmez, çevreyi kirletmeyecek şekilde kurban kesilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Başkan Üzülmez, “Kurban kesecek halkımızın kurban kesimi sırasında gerekli hassasiyeti göstereceğine inanmaktayım. İslam dininin vecibelerine uygun şekilde kurban kesecek halkımızın çevresine karşı daha duyarlı davranışlar sergileyecektir. İlçemize yakışan bir bayram geçirmek için halkımızın çevre ve görüntü kirliliğine izin verecek davranışlardan kaçınacağını düşünüyorum” dedi. 

SAKATATLAR TOPLANACAK

İlçede zabıta müdürlüğü, sağlık müdürlüğü ve veteriner hekimlerden oluşan ekip tarafından denetlenen ve hijyen kurallarına uygunluğu tespit edilen özel kesim yerinde de kesim yapılmasına izin verildi. Kartepelilerin kendi imkanları ile uygun yerlerde keseceği kurbanlarının sakatatlarını gömecekleri gibi bu imkanı bulamayan vatandaşların sakatatlarını ise Fen İşleri Müdürlüğü koordinesindeki ekipler bayram süresince toplayacak. Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi adına yapılacak toplama işlemleri bayramın ilk günü saat 12.00 ile 20.00 arasında diğer günlerde ise mesai saatleri arasında yapılacak. 8 kamyon ve 8 kepçe vasıtasıyla toplam 40 personel ilçe genelinde toplayacakları sakatatları İzaydaş’a teslim ederek çevre kirliliğine izin vermeyecekler. 

KURBAN YAKALAMA EKİBİ KURULDU

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bayram süresince ilçe genelindeki zabıta noktalarında görev yapmaya devam edecek. Arife günü ilçede Suadiye, Maşukiye, Eşme, Ertuğrul Gazi ve Köseköy Mahallesi’nde semt pazarları kurulacak. Kartepeliler güven içinde bayram alışverişlerini yapabilmeleri için pazar yerlerinde zabıta ekipleri denetimde bulunacak. Kartepe Belediyesi Zabıta Ekipleri, kaçan kurbanlıkların 373 60 60 nolu telefona bildirilmesini istedi. Kurban bayramlarında yaşanan en önemli sorunlardan biri olan kaçan kurbanlıkların yakalanması amacıyla Kartepe Belediyesi kurban yakalama ekibi de oluşturdu. Bayramın ilk 2 günü görev yapacak ekipte 3 personel görev alacak.

Son Güncelleme: 01.10.2014 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38