Kartepe’de çevre kirliliğine af yok

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre Denetim Zabıtası, Eylül ayında yaptığı çevre denetimlerinde insan ve çevre sağlığına zarar verenlerin gözünün yaşına bakmadı

Kartepe’de çevre kirliliğine af yok

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre Denetim Zabıtası, Eylül ayında yaptığı çevre denetimlerinde insan ve çevre sağlığına zarar verenlerin gözünün yaşına bakmadı

19 Eylül 2014 Cuma 11:15
Kartepe’de çevre kirliliğine af yok
  Zabıta ekipleri ilçede yaptığı denetimlerde çöp, moloz, evsel atık vb malzemeleri dökerek çevre kirliliği oluşturan kişi, kurum ve kuruluşlara toplam 6.715 TL idari para cezası kesti. 30 Mart Yerel Seçimleri ardından Kartepe Belediye Başkanlığı görevine seçilen ve ilk günden itibaren farklı bir yönetim modeli sergileyen Başkan Üzülmez’in, talimatı ile Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre Denetim Zabıtası, ilçeye yakışmayan olumsuzluklarla mücadele etmeye durmaksızın devam ediyor. Kartepe halkının esenlik, sağlık ve huzurunu korumak adına çalışmalarını Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in vizyonu ve sorumluluğun doğrultusunda yerine getiren Çevre Denetim Zabıtası, eylül ayında yaptığı denetimlerde çöp, moloz, evsel atık vb malzemeleri dökerek çevre kirliliği oluşturan 10 iş yerine Kabahatlar Kanununa göre toplam 6715 TL idari para cezası kesti.


Doğası ile özdeşleşen ve sahip olduğu değerlerle çekim merkezi olan ilçede nüfusla birlikte artış gösteren yapılaşmadan ilçenin olumsuz etkilenmemesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğine dikkat çeken Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, “İlçemiz sınırları içerisinde inşaat yapacak firmaların belediyemizden gerekli ruhsat ve izinleri alarak bununla ilgili tabelalarını da görünür şekilde asmaları gerekmektedir. İnşaat faaliyetine geçen firmaların da cadde ve sokak üzerlerinde çalışma yapmamaları, insan ve çevre sağlığına zarar verecek davranışlarda bulunmamalılar. Öte yandan gelişi güzel atılan veya dökülen hafriyatlar, inşaat ve yıkıntı atıkları, kimyasal ve evsel atıkların yol kenarlarına, bahçelere, tarla ve arsalara dökülmemesi gereklidir. Kanun ve yönetmelik hükümlerine göre çalışma yapan kişi, kurum ve kuruluşlara cezai müeyyide uygulanacaktır. Çevre kirliliğine neden olanlara asla müsamaha gösterilmeyecektir” dedi.


Yaşanabilir bir Kartepe’de önceliğin kirletmemekten geçtiğini de hatırlatan Müdür Çelik, “Çevremize duyarlı bir toplum olarak vatandaşlarımızdan daha dikkatli olmalarını beklemekteyiz. Kartepe halkının sağlığını ve yaşam koşullarını tehdit edecek her türlü olumsuzluklara müdahale ediyoruz. Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir Kartepe bırakmak için Başkanımız Hüseyin Üzülmez’in talimatları doğrultusunda çalışma ve denetimlerimizi sürdürmekteyiz” dedi.

Son Güncelleme: 19.09.2014 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38