banner28

Kartepe’de Festival Dopdolu Geçti

Kartepe Belediyesi öncülüğünde bu yıl 2. düzenlenen Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali adı altında Kocaeli geneline hitap eden festival hafta sonu vatandaşların yoğun ilgisini topladı.

Kartepe’de Festival Dopdolu Geçti

Kartepe Belediyesi öncülüğünde bu yıl 2. düzenlenen Uluslararası Unutulmuş Değerler Festivali adı altında Kocaeli geneline hitap eden festival hafta sonu vatandaşların yoğun ilgisini topladı.

06 Haziran 2016 Pazartesi 15:28
 Kartepe’de Festival Dopdolu Geçti
 Kartepe’de Festival Dopdolu Geçti

 Başbakanlık Tanıtma Fonu desteği ile Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Seka Kamp Alanı’ndaki festivalde kültürlerin ve geleneklerin bölgesel boyutta tanıtımına katkı verildi ve değerlerin unutulmadığı gösterildi.

Gün boyu 7’den 77’ye her kesime hitap eden festivalde Bulgaristan ve Macaristan’dan konuk olan halk oyunları ekipleri iki gün süreyle sahne aldı. Seka Kamp Alanı’nda festival etkinlikleri ile donatan Kartepe Belediyesi, kurulan çadır ve stantlar yanında gezici tır ve şişme oyun grupları ile festival ziyaretçilerine değerlerimizi hatırlattılar.

Unutulmuş Değerler Unutulmaz Festivale Dönüştü

Yemek yarışmasında Kartepeli kadınlar yemek kültürünü ve tatlarını günümüze taşıdılar. Festivalde Tasavvuf Musikisi Derneği ve Aşıklar da sahne aldı. Çadırlarda yer alan Türk Süsleme ve geleneksel el sanatlarının bulunduğu standlar festival ziyaretçilerinin en çok uğrak yerleri oldu. Türkiye Jokey Kulübünün TJK Pony Tırı ile midillileri yakında görüp binme fırsatı yakalayan minikler izci kulüpleri ile geçmiş dönem oyunları ile paylaşma ve kaynaşmayı sağladılar.

Unutulmaya Yüz Tutan El Sanatları Tazelendi

Alanda hat sanatları ve ebru örnekleri sergilendi. Osmanlıca’nın da 15 dakika da öğretildiği standın dışında Kartepe Turizm Derneği ilçenin dört mevsim güzelliklerini fotoğraflar ve tanıtım broşürleri ile konuklarla paylaştı. Fevziye Tezcan MTAL öğrencilerinin fotoğraf ve resimlerden oluşan sergisi, KAR-MEK, Halk Eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin el emeği ürünlerinin yer aldığı stantlar, Yörük Çadırı ve Sağlık Müdürlüğü Standı ziyaretçilerinin uğrak yerleri arasındaydı.

Geleneksel Sporlar Gün Yüzüne Çıktı

Türk okçuluğu, mangala ve matrak sporlarının uygulamalı yapıldığı festivalde sanatlar ve zanaatlar gelecek nesillere bir kez daha hatırlatıldı. Festival konukları arasında yer alan Ak Parti Kocaeli Milletvekili Sami Çakır’ın matrak kıyafetlerini giyerek bu spor dalına destek verdi. Festival alanında Çanakkale Tırı da ilgi ile gezildi. Vekil Çakır, sahnede tasavvuf Musikisi eşliğinde okuduğu tasavvuf şiirdi ile büyük alkış aldı.

Kartepeliler Festivale Akın Ettiler

Festival alanında 2 gün süreyle konuklarına hoş geldiniz diyerek alanda yer alan vatandaşlara tek tek hatır soran Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, standları da gezdi. Kartepe’de farklı bir hafta sonu ve festival heyecanı yaşayan ziyaretçiler, Başkan Üzülmez’e böylesi bir etkinlikle kendilerini buluşturduğu için teşekkür ettiler.

Üzülmez; Halkımızın Yoğun İlgisine Teşekkür Ederim

Başkan Üzülmez, “Başbakanlığımızın desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu yıl 2. düzenlediğimiz festival ile değerlerimizi unutmadığımızı gösterdik. Bu değerlerin yaşatılmasına destek veren halkımıza da sonsuz teşekkür ederim” dedi. Kocaeli’nin her yerinden vatandaşların buluştuğu Seka Kamp Alanı’ndaki vatandaşlar belediyenin ikramları yanı sıra yaktıkları mangallarda pişirdiklerini göl kıyısında semaverlerde demledikleri çaylar eşliğindeki sohbetleri ile de pekiştirdiler.

Son Güncelleme: 06.06.2016 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38