Maşukiye Meydan Düzenleme Projesi Start Aldı

Kartepe Belediyesi, hem kent estetiğine katkı verecek hem de trafik yoğunluğunu azaltacak meydan düzenlemeleri kapsamında Maşukiye Meydanı Düzenleme Projesi için start verdi.

Maşukiye Meydan Düzenleme Projesi Start Aldı

Kartepe Belediyesi, hem kent estetiğine katkı verecek hem de trafik yoğunluğunu azaltacak meydan düzenlemeleri kapsamında Maşukiye Meydanı Düzenleme Projesi için start verdi.

12 Ekim 2015 Pazartesi 15:32
 Maşukiye Meydan Düzenleme Projesi Start Aldı

Kartepe Belediyesi yeni projelerle ilçenin ticari, kültürel ve turizm gelişimini öne çıkartmayı hedefliyor. Kartepe’yi turizm ile anılan bir ilçe konumuna getirme hedefiyle çıktığı hizmet yolunda hızla ilerlemesi için fiziki ve görsel mekanlar oluşturma adına meydan düzenleme çalışmaları da hız kazandı. Plan ve Proje Müdürlüğü de kış turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Maşukiye’de 20 bin metrekarelik alanda meydan düzenleme projesine başladı.

Başkan Üzülmez’in insan merkezli hizmet anlayışı çerçevesinde, doğa güzellikleri ile bir çekim merkezi olan Maşukiye Mahallesi’ndeki meydan insanların sosyalleşmesi adına gezi alanları, dinlenme alanları, eğlence alanları, çocukların güvenli vakit geçireceği alanlar, yeme içme alanları ve spor etkinlik alanları olarak işlevlendirildi. Meydan projesi ile bölge halkının ihtiyaçlarının karşılanması sağlanırken çevre il ve ilçelerden gelen yerli ve yabancı turistlerin Kartepe’de rahat, güvenli ve huzurlu zaman geçirmesi için gerekli donatılara ulaşması da hedefleniyor.

İlçede organik pazar olarak bilinen Maşukiye Pazar alanı da yeni proje kapsamında kapalı hale getiriliyor. Modern Kapalı Pazar Alanı ile vatandaşların hava koşullarından etkilenmemesi, daha sağlıklı bir alış veriş ortamına kavuşması, ilçedeki ticari hayatın canlanması, geleneksel, yöresel, el emeği ürünlere doğrudan ulaşması sağlanacak. Maşukiye Meydan Düzenleme Projesi kapsamında hem Kartepelilerin sosyalleşmesine imkan tanınacak hem de turizm alanında Kartepe’ye değer katan yatırımlara bir yenisi daha eklenmiş olacak.

Maşukiye Meydan Düzenleme Projesi, Kartepe Belediyesi tarafından gerekli kamulaştırma çalışmaları ile başladı. Düzenlemede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından da projelendirme çalışması yapılacak. Başkan Üzülmez, “Allah vergisi doğal güzellikleri ile adeta yeryüzü cenneti olan Kartepemize bizler de hizmet ederek insan eli ile güzellikler katmak istiyoruz. Hızlı bir gelişim içerisinde olan Kartepe’de kentsel kullanımın getireceği nüfus için gerekli olan donatılar çerçevesinde ilçemize modern ve kent estetiğine uygun alanlar kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 12.10.2015 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38