banner28
banner23
banner36

Üzülmez, Bosna Hersek’ten mevkidaşını ağırladı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kardeş şehir belediyesi Bihaç Belediye Başkanı Emdzad Galijaseviç’i ilçede ağırladı.

Üzülmez, Bosna Hersek’ten mevkidaşını ağırladı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kardeş şehir belediyesi Bihaç Belediye Başkanı Emdzad Galijaseviç’i ilçede ağırladı.

27 Ağustos 2015 Perşembe 17:21
 Üzülmez, Bosna Hersek’ten mevkidaşını ağırladı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, geçtiğimiz ilkbahar aylarında Bihaç Şehri’ne ziyarette bulunmuştu. Ziyarette iki şehir arasında kardeş şehir olunması yönünde fikir birliğine varan başkanlar bunu resmileştirmek adına karşılıklı temaslarda bulundular. Kartepe Belediyesi Temmuz ayı meclisinde Bosna Hersek Federasyonu Una Sana Kantonu Bihaç Şehri Belediyesi ile kardeş şehir olunması yönünde karar aldı. Bihaç Belediye Başkanı Emdzad Galijaseviç ve beraberindeki heyeti bu çerçevede Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e konuk oldu.
İki belediye arasında kültürel, sosyal, sanatsal, ekonomik ve turistik ilişkileri geliştirmek amacıyla karşılıklı alınacak meclis kararları sonrası kardeş şehir protokolü imzalayacak tarafların ziyaretleri memnuniyetle geçti. Kartepe Belediyesi’nin davetlisi olarak ilçeye gelen Bihaç Belediye Başkanı Emdzad Galijaseviç, Başkan Yardımcısı Şefik Smlatic, Basın Müdürü Elmedin Mehadzic ve tercüman İslam Behrar iki gün süreyle ilçeyi gezip Kartepe’nin tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerini yerinde görüp bilgi alma fırsatı buldu.
Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez tarafından ilk gün Sukay Park Tesisleri’nde ağırlanan kardeş belediye heyeti, ertesi gün tarihi Hikmetiye Camii’ni ziyaret etti. Gün boyu Alabalık Vadisi, dağ yolunda turizm faaliyetlerini gören heyet Kartepe zirvesine de çıktı. Green Park Otel’de telesiyeje binen heyet burada kamp yapan Kartepe Belediyespor Futbol Takımının maçını da izledi. İlçenin ekonomisini tanıma fırsatı bulma adına Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunan heyet Başkan Üzülmez’in makamında ağırlandı.
İlçeyi en iyi şekilde tanıtmak için yoğun çaba harcayan Kartepe Belediye Başkanı ve ekibine teşekkür eden Bihaç Belediye Başkanı Galijaseviç, “Kartepe harika. Gelmemize çok değdi. Zirvede telesiyeje bile bindik. İlçeyi karış karış gezme imkanı bulduk. Doğasıyla her şeyiyle çok yoğun bir kentte bulunmanın mutluluğunu yaşadık. Spor turizmi konusunda yapılan faaliyetleri yerinde görme imkanı bulduk. Kısa zamanda çok şey gördük. Misafirperverliğiniz için teşekkür ederim” dedi.
Kardeş ve dost ülke Bosna Hersek Cumhuriyetinin iki küçük kardeşinin bu samimi ve güzel buluşmasının kendilerini hem tarihi hem de duygusal olarak çok memnun ettiğini belirten Başkan Üzülmez, “Nazik ve güzel ziyareti için konuklarımıza teşekkür ederim. Aynı güzellikte bizleri ağırlayan konuklarımıza Türk misafirperverliğini göstermekten mutluluk duydum. Kardeş şehrimize Kartepe’yi ve ülkemizi tanıtmak adına bu ziyaret çok faydalı oldu. Sosyal, kültürel anlamda gerçekleşen bu buluşmanın ileride sanayici ve iş adamı seviyesinde ekonomik anlamda da sürmesini diliyorum” dedi.
Siyasal iktidarımızın Bosna Hersek ile olan iş birliğini önemsediğini hatırlatan Başkan Üzülmez, “Biz de yerel belediyecilik olarak genel hükümetimizden aldığımız feyz de Kartepe Belediyesi olarak kardeş Bihaç Belediyesi ile aynı iş birliğini başlatmış olduk. Bu kapsamda TDBB yönetim kurulu üyesi de olarak Bihaç Belediyesini de birliğe üye yapacağız. Karşılıklı ilişkileri başlatmak için bu zemini oluşturmuş oluyoruz” dedi.
Kartepe’nin tanıtıldığı broşür ve kitapçıklarından oluşan hediyelerini veren Başkan Üzülmez’e mevkidaşı da çeşitli hediyeler verdi.

Son Güncelleme: 27.08.2015 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38