12 Hizmetli Birlik Cemi’nde buluşalım

Alevi, Bektaşi ve Sünni vatandaşlarımız, Büyükşehir’in düzenleyeceği 10. Sevgide Buluşalım etkinliğindeki 12 Hizmetli Birlik Cemi’ne davetli

12 Hizmetli Birlik Cemi’nde buluşalım

Alevi, Bektaşi ve Sünni vatandaşlarımız, Büyükşehir’in düzenleyeceği 10. Sevgide Buluşalım etkinliğindeki 12 Hizmetli Birlik Cemi’ne davetli

11 Kasım 2015 Çarşamba 13:57
12 Hizmetli Birlik Cemi’nde buluşalım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin farklı kültürlerin kaynaşması ve bir olması için düzenlediği Sevgide Buluşalım etkinliği, bu yıl 10 yaşına basacak. 10. Sevgide Buluşalım etkinliği ise bir ilke sahne olacak. Etkinlikte Alevilik’te tam bir ibadet anlamına gelen 12 Hizmetli Birlik Cemi ilk kez düzenlenecek. 15 Kasım Pazar günü saat 13.00’te Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek programa yaklaşık 5 bin kişinin katılması bekleniyor.

 

OKUMUŞ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Kocaeli’nde yaşayan farklı kültürleri bir araya getirip, kaynaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, 9 yıldır Sevgide Buluşalım etkinliği düzenliyor. Alevi kardeşlerimizle bağımızı birbirimizi anlama üzerine kurarak birlikteliğimizi pekiştirmeyi amaç edinen etkinlik öncesinde düzenlenen basın toplantısında Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, etkinliğin akış programına yönelik bilgi verdi. Etkinliğe katkı sağlayan Alevi derneklerinin temsilcileriyle basının karşısına çıkan Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, ‘’Bu etkinlikte ayrılık gibi görülen şeylerin aslında bizim birlikteliğimizin kanıtı olduğunu gösteriyoruz’’ dedi.

 

DERNEK VE VAKIF BAŞKANLARI KATILDI

Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, Antikkapı’da Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Yeşildal ile etkinliğe destek veren Cem Vakfı, Alevi İslâm Din Hizmetleri Başkanlığı, Gebze İlçesi Cem ve Kültür Evi Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmit Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Derince Şubesi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Körfez Şubesi, Anadolu Kültür ve Görgü Derneği Cem Evi, Derince İmam Hüseyin Cem ve Kültür Evi, Cem Vakfı Kocaeli Şubesi Abdal Musa Cem ve Kültür Evi-Çayırova temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda basın mensuplarına etkinliğe yönelik bilgi verdi.

 

‘’ET VE TIRNAK GİBİYİZ’’

‘’Büyükşehir’in öncülüğünde 9 yıldır etkinliğimizi düzenliyoruz. Pek çok konuda olduğu gibi yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz’’ diyerek sözlerine başlayan Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, ‘’Bu etkinlik sayesinde Alevi derneklerimizi temsilen Aleviliği halkımıza en iyi şekilde anlatmak istiyoruz. Alevisi Sünnisi ile tek bir bütün olan milletimizin gönül bağını bir kez daha dünyaya haykıracağız. Alevi kültürü bizim öz malımız ve Müslüman Türk toplumunun çok önemli bir inanç sistemidir. Erzincanlı Aşık Daimi’nin şu dizeleri çok anlamlıdır; ‘Bugün Bize Pir Geldi, Gülleri Taze Geldi/Önü Sıra Kanberi Ali Murtaza Geldi/ Ali Benim Şahımdır, Kıble Kıblegahımdır/ Miraçtaki Muhammed, O Benim Padişahımdır.’  Bizler ayrılmaz et ve tırnak gibiyiz’’ ifadesini kullandı. 

 

KERBELA’YI LANETLE ANIYORUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun öncülüğünde başlayan Sevgide Buluşalım etkinliğinin, kentin en önemli geleneksel programları arasında yerini aldığını vurgulayan Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, ‘’1400 yıllık kardeşliğimizin geleceğe de taşınması için sağlam temeller atıyoruz. Kerbela’yı lanetle anarken, bir daha yaşanmaması için sevgi aşılıyoruz. Alevi, Bektaşi ve Sünni kardeşlerimizi, etkinliğimizde el ve gönül birliği içinde bulunmaya davet ediyoruz’’ şeklinde konuştu

 

BİRLİK CEMİ NEDİR?

10. Sevgide Buluşalım etkinliğinde bir ilk gerçekleşerek Birlik Cemi düzenlenecek. Birlik Cemi, Alevilik’te tam bir ibadet sayılıyor. Birlik Cemi’nde Alevi dedesi ile birliği oluşturanlar karşılıklı oturarak deyişler söyleyecek, semahlar dönülecek. 1,5-2 saat sürecek etkinliğe protokol de katılacak. Cem Vakfı Genel Müdürü Ali Rıza Kaçar, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Hayati Doğan ile Kocaeli’den 9 dernek ve vakıf katılacak. Cem evlerinde kesilen kurbanların etleri, pilavlar ve cem evlerinde hazırlanan aşureler Birlik Cemi’nden sonra dağıtılacak. Program Cem Tv’den canlı olarak yayınlanacak. Programa katılmak isteyenler için İzmit ve Gebze başta olmak üzere ilimizin çeşitli noktalarından ve cem evlerinden araç kaldırılacak.

 

PROGRAM AKIŞI

     Protokol Konuşmaları

     Deyişler

     Birlik Cemi

     Semah grubu

     Kuran-ı Kerim Tilaveti

     Dua, etli pilav, Aşure Dağıtımı

 

Son Güncelleme: 11.11.2015 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38