banner28
banner23
banner36

16 OCAK BASIN ONUR GÜNÜ MESAJI

Türk Basın tarihinde yeri ve önemi tartışılamayan 16 Ocak Basın Onur Günü’nüzü kutluyor, hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum.

16 OCAK BASIN ONUR GÜNÜ MESAJI

Türk Basın tarihinde yeri ve önemi tartışılamayan 16 Ocak Basın Onur Günü’nüzü kutluyor, hepinize en iyi dileklerimi sunuyorum.

15 Ocak 2016 Cuma 15:47
16 OCAK BASIN ONUR GÜNÜ MESAJI

            Değerli Basın Mensupları;

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  16 Ocak 1923’ te İzmit Kasr-ı Hümayun’da gerçekleştirdiği tarihi toplantıda; Kurtuluş Savaşı boyunca yazılarıyla, yaptıkları haberlerle Milli Mücadele’ye büyük katkılar sunan gazeteci ve yazarlarla ülkemizin geleceğini konuşmuş, onların fikirlerini alarak, Türkiye’nin yeni rotasını çizmiş ve Cumhuriyet’in temellerini atmıştır.

 Daha o yıllarda basının önemli bir toplumsal aktör olduğunun farkında olan Atatürk, Cumhuriyet’in ilanı gibi büyük bir olayı ilk olarak basın ile paylaşmıştır.  Bu tarihi toplantıya tanıklık eden basın ise yorgun ve fakir düşmüş, ama onurunu hiçbir zaman yitirmemiş bir milleti tek bir amaç için bir araya getirecek sorumluluğun temsilcisi olmuştur.

 Atatürk, ilk basın toplantısını ilimizde gerçekleştirerek, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” mesajını vermesi ve demokrasinin temel taşlarından biri olan basının önemini kamuoyuna ilk kez İzmit’ten duyurması bizleri onurlandırmakta ve gururlandırmaktadır.

 16 Ocak, Atatürk’ün basına verdiği önemi ifade etmekte, bu günün Basın Onur Günü olarak kutlanması da basın mensuplarının, yazarların, Türkiye’nin kurtuluşu ve inşasına sundukları benzersiz katkıyı göstermektedir.

 Kamu yönetimi ile milletimiz arasında köprü görevi üstlenen basınımız, demokrasimizin ve Cumhuriyetimizin kökleşmesinde önemli bir yere sahiptir. İlimizde de bu onurlu görevi üstlenen ve başarı ile yerine getiren basınımızın tüm görevlilerine teşekkür ediyor, Basın Onur Günü’nüzü kutluyor,  sevgilerimi sunuyorum.

  Hasan Basri GÜZELOĞLU

                       KOCAELİ VALİSİ

            

Son Güncelleme: 15.01.2016 15:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38