banner28
banner23
banner36

22 Ambulans daha hizmete girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tamamını yenilediği 22 adet Hasta Nakil Ambulansı, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’10 yıldır Kocaeli’nde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza mavi ambulanslarımızın yanı sıra sağlık personelimizin güler yüz ve şefkatiyle hizmet veriyoruz’’ dedi.

22 Ambulans daha hizmete girdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tamamını yenilediği 22 adet Hasta Nakil Ambulansı, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’10 yıldır Kocaeli’nde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza mavi ambulanslarımızın yanı sıra sağlık personelimizin güler yüz ve şefkatiyle hizmet veriyoruz’’ dedi.

29 Kasım 2016 Salı 16:23
22 Ambulans daha hizmete girdi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tamamını yenilediği 22 adet Hasta Nakil Ambulansı, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’10 yıldır Kocaeli’nde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza mavi ambulanslarımızın yanı sıra sağlık personelimizin güler yüz ve şefkatiyle hizmet veriyoruz’’ dedi. 

 

TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

Sosyal belediyeciliğin gereği olarak kentte yaşayanların sağlığıyla da yakından ilgileniyor. Kocaeli’nde kimseyi kimsesiz bırakmayan Büyükşehir, mavi ambulanslarıyla hasta nakil hizmeti veriyor. Yılda ortalama 55 bin hastayı taşıyan Büyükşehir, mevcut 20 ambulansını yeniledi. 7 gün 24 saat ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşmaya devam edecek olan yeni mavi ambulanslar için 28 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’te belediye hizmet binası önünde tören düzenlendi. Törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili Zekeriya Özak, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal, Medline ve Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı, daire başkanları ve sağlık personeli katıldı.

 

BAŞKAN: ŞEFKAT VE SEVGİYLE HİZMET VERİYORUZ

Tören alanında ilk olarak mavi ambulanslarda görev yapan sağlık personelinin yanına gelen Başkan Karaosmanoğlu, hepsiyle tek tek selamlaşarak, yeni araçlarında kazasız belasız bir şekilde çalışmaları temennisinde bulundu. Törende bir konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Değerli çalışma arkadaşlarım, yağmurla bereketle ambulanslarımızın hizmete girme törenini yapıyoruz. Bizim için hizmette sınır yok. Yıllardır Kocaelimizin güzel insanlarını, hayatlarının en zor anlarında, şefkat ve sevgi dolu sağlık çalışanlarımızın emekleriyle ihtiyaçlarını karşılayıp, hastane ve ilgili yerlere taşıyoruz’’ dedi.

 

‘’TÜRKİYE’YE ÖRNEK VE MODEL OLDU’’

Bu hizmetin Türkiye’de model ve örnek olduğunu hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’22 adet sıfır kilometre mavi ambulanslarımız, hasta nakil araçlarımız vatandaşlarımızın hizmetinde. Bir insanın ilgiye en çok muhtaç olduğu, hastalandığı anda, , ‘insanı yaşat ki; devlet yaşasın felsefesi’yle imkanı olmayan vatandaşlarımıza hizmette sınır tanımıyoruz. Sağlık çalışanı kardeşlerim ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gösterdiğiniz şefkat her şeyin önündedir. En önemli şey hastayla ilgilenmek, ona değer vermek, motive etmektir. Bu ilgi ve sevginizi vatandaşımıza gösterdiğinizi biliyorum. Allah muhtaç etmesin ama muhtaç olduğumuzda en kısa sürede ve en güzel şekilde hizmetimizde olsun. Hayırlı olsun’’ ifadesini kullandı. 

 

BAŞKAN DİREKSİYONA GEÇTİ

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasının ardından 10 yıldır hasta nakil ambulanslarında hizmet veren Aynur Şanlı ile 2,5 ay önce çalışmaya başlayan Büşra Yaşar’a hediye takdim etti. Törene katılan Medline Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı da, Başkan Karaosmanoğlu’na bir hasta nakil ambulanslarının maketi takdim etti. Daha sonra Başkan Karaosmanoğlu, yeni mavi ambulansın direksiyonuna geçerek, bir süre aracı kullandı. Başkan Karaosmanoğlu’nun talimatıyla 22 adet hasta nakil aracı sirenlerini çalarak Kocaeli halkının hizmetine girdi.  

 

YILDA 55 BİN HASTA TAŞINIYOR

2004 yılından bu yana yaptığı hizmetler ve sosyal belediyecilik anlayışıyla yeni büyükşehir belediyelerin kurulmasına öncülük eden Kocaeli, Türkiye’de ilk ve tek olan hizmetlerini her yıl geliştirmeye devam ediyor. Yine 2004 yılında 7 ambulansla yılda 7 bin 970 ihtiyaç sahibine ‘hasta nakil’ hizmeti veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, aradan geçen 12 yılda araç sayısını 20’ye yükselterek Türkiye’nin en büyük Hasta Nakil Ambulans filosunun da sahibi oldu. Hasta nakil hizmetinden duyulan memnuniyetle birlikte ambulanslara olan talep de arttı. Hasta nakil ambulansları geçen yıl yaklaşık 55 bin hastaya hizmet verdi. 2016 yılının ilk 10 ayında ise bu rakam yaklaşık 45 bine ulaştı. 2004-2016 yılları arasında Büyükşehir’in mavi ambulansları 390 bin 237 hastaya nakil hizmeti verdi.

 

MEVCUT ARAÇ FİLOSU YENİLENDİ

Gelişen ve değişen teknolojiye ayak uyduran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılından bu yana hasta nakil hizmetini yüklenici firma olarak yürüten Esas Holding’in sağlık alanındaki şirketi olan Medline Acil Sağlık firmasıyla yürüttüğü görüşmeler sonucunda 20 araçlık mavi ambulans filosunu yeniledi. Mevcut ambulansları hizmetten geri çeken Medline, bunların yerine Kocaeli’ye yedek araçlar ile birlikte toplamda 22 adet 2016 model Mercedes marka yeni ambulansı teslim etti. Üstelik yenileme projesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden tek kuruş ücret çıkmadı.

 

HASTA NAKİL AMBULANSINA NASIL ULAŞILIR?

Kocaeli’de yaşayanlar, Büyükşehir’in hasta nakil hizmeti veren mavi ambulanslarına çok kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Bunun için yapılması gerek tek şey Büyükşehir’in 444 41 11 numaralı Çağrı Merkezi’ni aramak. Vatandaşın talebini alan görevliler, hemen ambulans birimini harekete geçiriyor. Hastanın durumuna göre acil olmayan durumlarda hasta nakil ambulansı verilen adrese intikal ediyor. Buradan alınan hasta, hiçbir ücret talep edilmeksizin yanındaki bir refakatçiyle beraber hastaneye götürülüyor. Burada tahlil veya tedavisi yapılan hastalar, daha sonra tekrar alınarak, evlerine bırakılıyor. İl içi taleplerde randevu saatinden 3 saat önce, il dışı taleplerde ise 3 gün önceden haber vermek yeterli oluyor. İl dışı taleplerde ise cüzi bir ücret talep ediliyor.

 

HANGİ HASTALARA HİZMET VERİLİYOR?

112 Acil Yardım ambulanslarından farklı olarak Büyükşehir’in mavi ambulansları; Durumu stabil olan ve tıbbi müdahale gerektirmeyen destekli bile olsa yürüyebilen hastalar hariç; ‘felçli, yatalak pozisyondaki hastalar’, ‘yatalak diyaliz hastaları’, ‘yatalak kanser hastaları’, ‘cihaz destekli engelli hastalar’, ‘ameliyat olmuş yatar durumdaki hastalar’, ‘oksijen destekli yatalak ve yürüyemeyen hastalar’ ile sağlık kuruluşları ve sağlık personeli tarafından ambulansla taşınması uygun görülen hastalara hizmet veriyor.

 

133 PERSONEL ÇALIŞIYOR

Hasta nakil hizmetleri 2004-2007 yılları arasında Büyükşehir’in araçları ve belediye personeli tarafından verilirken, 2007 yılından itibaren tamamen hizmet alımı ile yürütülmektedir. Halen 20 mavi ambulansla verilen hasta nakil hizmetinde 133 personel görev alıyor. 1 Aralık’tan itibaren yeni araç filosu ile hizmet vermeye başlayacak Büyükşehir’in 2 adet de yedek ambulansı bulunuyor. Bir hasta nakil ambulansı günde 250-300 km arasında yol yapıyor. Bir aracın ayda yaptığı yol ise yaklaşık 8 bin km’yi buluyor. Bir ayda 20 ambulans il içi ve il dışında yaklaşık 128 bin km yol yapıyor. Her gün 2 veya 3 araç il dışına hasta taşıyor.

 

ARAÇLARIN GÖREV YAPACAKLARI BÖLGELER

Hasta nakil ambulanslarından merkezde bulunan 15 tanesi daha önce de olduğu gibi İzmit, Derince, Körfez, Kartepe, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel ilçelerine hizmet verecek. Gebze’de konuşlanan 4 araç Gebze’nin yanı sıra Çayırova, Dilovası ve Darıca ilçelerinde görev yapacak. 1 adet hasta nakil ambulansı ise Kandıra’da bulunuyor. 

 

4 KAMERA ARAÇ TAKİP VE TELSİZ SİSTEMİ MEVCUT

Hasta nakil ambulanslarının tamamı, 24 saat boyunca araç takip ve kamera sistemiyle takip ediliyor. Tamamında HGS bulunan araçlarda hız sınırı 110 km’de sabitlenmiş durumda.  Ambulansların her birinde 1 yol kamerası, 1 ön kabin, 1 yan kapı ve 1 arka kamera olmak üzere toplamda 4 adet kamera ve ses kayıt sistemi bulunuyor.

 

PLAJLARDA BOĞULMA VAKALARINA MÜDAHALE EDİYOR

Büyükşehir’in ambulansları hasta nakil hizmetinin yanı sıra yaz aylarında İzmit Körfezi ve Kandıra’daki mavi bayraklı halk plajlarında da hizmet veriyor. Ayrıca Kocaeli’ndeki amatör ve profesyonel spor müsabakalarında, SEKA Sporcu Eğitim Merkezi’nde, yaz sezonunda Kocaeli Fuarı alanında, yine yaz sezonunda haftanın 7 günü kış sezonunda ise kamp günlerinde Kartepe’deki Aytepe ve Diriliş kamplarında bunun yanı sıra Büyükşehir’in ve ilçe belediyelerinin organizasyonlarında hizmet veriyor.

Son Güncelleme: 29.11.2016 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38