250 kamera şehrin güvenliğini sağlıyor

Büyükşehir Belediyesi, parklar ve mesire alanlarına 55 adet güvenlik kamerası kuruyor. Yeni güvenlik kameralarıyla birlikte Kocaeli 250 kamerayla Büyükşehir Belediyesi tarafından izleniyor

250 kamera şehrin güvenliğini sağlıyor

Büyükşehir Belediyesi, parklar ve mesire alanlarına 55 adet güvenlik kamerası kuruyor. Yeni güvenlik kameralarıyla birlikte Kocaeli 250 kamerayla Büyükşehir Belediyesi tarafından izleniyor

01 Aralık 2015 Salı 10:25
250 kamera şehrin güvenliğini sağlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze Tatlıkuyu Vadisi, Sekapark ve İzmit Marina’ya toplam 55 adet güvenlik kamerası kuruluyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Elektronik Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından kameralardan elde edilen görüntüler izleniyor ve arşivleniyor. Montaj çalışmaları devam eden güvenlik kameralarıyla birlikte Kocaeli genelinde 250 güvenlik kamerası kent güvenliği için kenti izliyor. Direk dikim ve fiber optik kablo döşenmesi alt yapısının tamamlandığı direklere önümüzdeki günlerde kameralar da monte edilecek.

 55 KAMERA VE 10 KİLOMETRE FİBER OPTİK KABLO

55 güvenlik kamerası ve 10 kilometre uzunluğunda fiber optik kablonun döşeneceği Gebze Tatlıkuyu Vadisi, Sekapark 2. Etabı ve tüm Sekapark’ta çalışmalar başladı.  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu çalışma ile mevcut güvenlik kamerası sayıları arttırılmış olacak. IP sistemli 360 derece hareket edebilme özellikli kameralar, 24 saat kayıt yapabiliyor. Güvenlik kameraları Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan izleme merkezinden izlenebiliyor. Kameraların kadrajına giren şüpheli paket, araç ya da benzeri bir nesneye karşı yazılım devreye girerek, tehlikeyi sinyal verme özelliğine sahip.

 ÖNLEYİCİ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Kent güvenliğinin sağlanması için vatandaşların yoğun olarak kullandığı belli noktalar Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Elektronik Sistemler Şube Müdürlüğü’nün kameraları tarafından izleniyor. Suç işlenmeden veya işlendikten sonrasında delilerin izlenmesi açısından faydaları bulunan sistemle kent güvenliğine fayda sağlanıyor.

 KENT GÜVENLİĞİNE FAYDA SAĞLIYOR

Güvenlik kamerası görüntüleri güvenlik görevlisi personel tarafından 24 saat izleme merkezinde izleniyor. Şüpheli bir durumda emniyet birimlerine haber verilerek olaya müdahale diliyor. Kameralar suç tespitinde kullanılıp gerekli görüldüğü durumlarda güvenlik güçlerinin olay mahalline daha hızlı şekilde ulaşmasını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi hizmet binası da IP sistemli 360 derece hareket edebilen kameralar izleniyor.

 TEHLİKE ANINDA SİSTEM TARAFINDAN SİNYAL VERİLİYOR

Adnan Menderes, Mimar Sinan, Turgut Özal köprülerinde Terminal, Deniz Ulaşım ve İskeleler, Sekapark, ücretsiz otoparklarda MOBESE sisteminde kullanılan SEETEC yazılımlı güvenlik kameraları kullanılıyor. Kameraların kadrajına giren şüpheli paket, araç ya da benzeri bir nesneye karşı yazılım devreye girerek, tehlikeyi sinyal veriyor.

Son Güncelleme: 02.12.2015 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38