banner28
banner23
banner36

41 Burda AVM hizmete girdi.

2013 yılında temelleri atılan 41 Burda AVM hizmete girdi. Açılışa çok sayıda davetli katılırken, 114 Milyon Dolarlık yatırım 2500 kişiye iş imkânı sağlıyor.

41 Burda AVM hizmete girdi.

2013 yılında temelleri atılan 41 Burda AVM hizmete girdi. Açılışa çok sayıda davetli katılırken, 114 Milyon Dolarlık yatırım 2500 kişiye iş imkânı sağlıyor.

21 Ocak 2016 Perşembe 18:23
41 Burda AVM hizmete girdi.
  

2013 yılında temelleri atılan 41 Burda AVM hizmet girdi. Açılışa çok sayıda davetli katılırken, 114 Milyon Dolarlık yatırım 2500 kişiye iş imkânı sağlıyor.

Kocaeli yeni bir alışveriş merkezine daha kavuştu. Esas Holding tarafından kente kazandırılan 41 burda AVM, düzenlenen renkli törenle hizmete girdi. 144 milyon dolar bütçe ile yapılan merkezde, 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği bildirildi.

GENİŞ KATILIM VARDI

Törene; Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, eski milletvekili Şevki Yılmaz, Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, ESAS Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı ve Ali Sabancı, Esas Gayrimenkul Yönetici Ortağı Kazım Köseoğlu, STFA Onursal Başkanı Tomris Taşkent, Bülent Karagöz, Erdal Yüce, Can Köseoğlu, Sabancı ailesinden Emine Sabancı Kamışlı, Hayırlı Sabancı, Derya Karagülle, Irmak Köseoğlu, il protokolü, sanayiciler, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

2.500 KİŞİYE İŞ İMKANI

STFA Holding ve Esas Holding’in mülk sahibi olduğu ve toplam olarak 144 milyon dolara mal olan 41 burda AVM, 61 dönüm arazi üzerine kuruldu. Mimarisi ve büyüklüğüyle dikkat çeken 41 burda AVM’de 200 mağaza hizmet verecek. Şu ana kadar 166 mağazanın açıldığı merkezde 2 bin 500 kişi istihdam edilecek.

 

 FARKLI MİMARİSİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Öte yandan açılışı yapılan alışveriş merkezinin en önemli özelliği ise farklı mimarisi. 120 bin metrekare inşaat alanı, 61 bin metrekare planlanabilir alanda yeme içme, eğlence alanları, 35 adet kafe, restoran, 10 sinema salonu, bin 500 metrekare alanda spor salonu ve 2 bin 500 metrekare alanda da çocuk oyun alanı, bin 600 araç kapasiteli kapalı ve açık otopark bulunuyor. Serkan BORLAK

 

BAŞKAN: KOCAELİ ULAŞIMIN BAŞKENTİDİR

Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yaptığı konuşmada şehirlerin kıymetinin alışveriş mekanlarının değeri ile ölçüldüğünü söyledi. Kocaeli’nin geliştiğini dile getiren Karaosmanoğlu, “Çok güzel AVM’ler yapıldı. Kavşağın tamamlanmasıyla burası daha güzel olacak. Özellikle yatırımcıların lojistik projelerini önemsiyoruz. Türkiye’nin ulaşım başkenti Kocaeli’dir. Kentimiz, İstanbul ile birlikte hareket ediyor. İstanbul metrosuyla bütünleşme çalışmaları yapıyoruz” dedi.

VALİ GÜZELOĞLU KOÇ’U UNUTMADI

41 burda AVM’nin açılışında konuşan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, sözlerine hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u anarak başladı. Koç’a Allah’tan rahmet dileyen ve ardından projeyi de öven Güzeloğlu, “Esas Holding’e bu proje için teşekkür ediyorum. İlimizde 2 üniversite de toplam 100 bin öğrenci eğitim görüyor. Merkezin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

KOÇ’UN VEFAT HABERİNİ ERHAN KAMIŞLI VERDİ

Kente büyük bir değer kazandırması beklenen 41 burda Alışveriş Merkezi’nin açılışı da son derece görkemli oldu. Bir Esas Holding projesi olan ve STFA’nın da katkılar sunduğu merkezin açılışında konuşan Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Kamışlı, yaptığı konuşmada proje ile ilgili bilgiler verdi.

MUSTAFA KOÇ’U ANDI

Sözlerine geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç’u anarak başlayan Kamışlı, Koç’un Türk iş dünyasına önemli kazanımlar sağlamış bir iş adamı olduğuna vurgu yaptı. Kamışlı, Mustafa Koç’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve iş dünyasına da baş sağlığı diledi.

 

“ÇOK ANLAMLI BİR PROJE”

Konuşmasının devamında projenin önemine değinen ve Kocaeli’nin değer verdikleri bir kent olduğunu dile getiren Kamışlı, “Çevreye uyumlu dünya standartlarında projeler gerçekleştiren Esas Holding olarak ülkemiz için büyük bir katma değer yaratıyoruz. Anadolu’da alışveriş merkezi olmayan illere yeni sosyal alanlar kurma hedefindeyiz. 41 burda İzmit projemiz bizim için çok anlamlı” dedi.

 

ANADOLU ATEŞİ SOĞUK HAVAYI ISITTI

Esas Holding tarafından yaptırılan 41 burda AVM’nin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Düzenlenen açılış töreninde ünlü dans grubu Anadolu Ateşi de bir gösteri yaptı. Sahneledikleri gösteri büyük bir beğeni ile izlenen grup üyeleri, törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı. Soğuk havaya rağmen alışveriş merkezinin açılışına katılan çok sayıda İzmitli, Anadolu Ateşi grubunun başarılı sahne performansı ile keyifli anlar yaşadı.

Son Güncelleme: 24.01.2016 19:19
Anahtar Kelimeler:
HizmetAvm41 BurdaGirdi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38