60 bin kişiye iş imkanı gelecek !!!

MİA projesinde Real AVM alanını da kapsayan bölgede kat artışı ile ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, “Eşitlik ilkesi gereği MİA’nın diğer bölgelerindeki 1,5 emsali bu plana işleyerek eşitliği sağladık. Kişiye özel bir uygulama yok” dedi.

60 bin kişiye iş imkanı gelecek !!!

MİA projesinde Real AVM alanını da kapsayan bölgede kat artışı ile ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, “Eşitlik ilkesi gereği MİA’nın diğer bölgelerindeki 1,5 emsali bu plana işleyerek eşitliği sağladık. Kişiye özel bir uygulama yok” dedi.

18 Ocak 2018 Perşembe 12:39
60 bin kişiye iş imkanı gelecek !!!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, dün Seka Sahil Restoran’da düzenlediği basın toplantısında MİA projesi ile ilgili bilgi verdi. Düzenlenen toplantıya Özak’ın yanı sıra, Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Hukuk Müşaviri Necmi Özer’de katılım gösterdi. Zekeriya Özak düzenlediği açıklamada Real AVM alanını da kapsayan MİA projesinde eşitliği sağlamak için kat artırımına izin verildiğini ve kişiye özel bir şey olmadığını söyledi. Özak ayrıca teşvik olmadan kentin gelemediğini ve bu teşviklerden yararlanmak için kapalı otopark şartı olduğunu söylerken, “Bu kentte bir tane otel vardır yer bulamazdınız. Ticaret merkezi yapacağız diyoruz 5 yıldızlı otel yok. Karar alarak imar teşviği verdik. Kentte 8 tane 5 yıldızlı otel var. Teşvik yapılamadan bunlar hayta geçmiyor. Teşvikler kamu yararı içindir. Biz aynı teşvikleri okullara ve hastanelere de yapıyoruz” dedi.

KİŞİYE ÖZEL UYGULAMA YOK

Açıklamada konuşan Özak, “Bu planlama şu anda imar komisyonunda bekliyor ve alacağımız kararlar ile yenileşmenin yolunu açacağız. Kamuya ve kamu binalarına imar yok şahsa imar var şeklinde bir düzenleme olduğunu okuduk. Buradan sizlere MİA’nın yapıldığı dönemden gelen ilgili alanı gösteriyor. Valilik alanın bulunduğu alanda emsal 4 tür. Dolphin İş Merkezi binasının emsali de 3’tür. İlgili alanın etrafındaki yapılaşmalarda emsal 2,0’dır ve üzerinde olan emsallerde vardır. Sadece bu alanda emsal 1 olarak bırakılmış ve planda eşitlik ilkesi gereği MİA’nın diğer bölgelerindeki 1,5 emsali bu plana işleyerek eşitliği sağladık. Kişiye özel bir uygulama yok. Bu bahsedilen alanda yapılacak düzenleme sadece o alanı kapsamamakta b1 dediğimiz alanı kapsamaktadır. Kamu yararı oluşturacak düzenlemeler vardır. Bu düzenleme 1’den 1 buçuğa çıkması. Sadece bu alanda emsal 1 olarak kalmış ve bu mağduriyete yol açmıştı. Planda eşitliği ve adaleti sağlamak için diğer parsel sahiplerine tanınan hakkı sağladık” dedi.

TEŞVİKTEN YARARLANMAK İÇİN ŞARTLAR VAR

İmar plan notlarımızda bir takım teşvikler var diyen Özak, ‘Bu teşvikler sosyal donatıyı arttırmaya yöneliktir. Çevreye ve yenilene bilir enerjiye yönelik teşviklerdir. Kamunun çok ciddi altyapı ve üst yapı maliyetlerinin önüne geçilmektedir. Burada yapılacak olan düzenlemede herkesin bildiği gibi alışveriş merkezinin önündeki açık otopark yer altı otoparkı ve üstünde kent meydanı yapılırsa bu teşvikten yararlanacaktır. Kamunun yapması gereken çalışmayı da özel sektör eliyle kazandıracağız. 2 Bin Otoparklık yer altı otoparkı öngörülüyor. Biz 800 araçlık kentimize ilave otopark yapılması zorunluluğu getiriyoruz. Bunlar yapılırsa bu teşviklerden faydalanabilecektir. Hepinizin bildiği atıl durumda olan açık otopark kent merkezi olacaktır. Burada kişiye özel düşünülmüş en ufak bir şey yok. Burada getirdiğimiz düzenleme diğer MİA alanı içinde geçerlidir. Bu alanda otopark miktarını arttıran herkese bu düzenlemeden şans veriyoruz’ diye konuştu.

DİNAMİK KENT MERKEZİ OLACAKTIR

Özak,’ 465 hektarlık MİA, kentimizin parlayan bir yıldızı, Körfezimizin ise bir incisi olacaktır. Bu planın hayata geçirilmesi ile Kocaeli’nin, bölgedeki tartışmasız liderliğini de perçinleyecektir. MİA planı ile bu alan Kocaeli ’yeyeni bir kimlik ve vizyon katacaktır. İzmit’in prestiji olan MİA planı ile daha nitelikli, canlı, yaşanılabilir dinamik yeni bir kent merkezi oluşacaktır. Sadece İzmit’in değil, Kocaeli’nin dört bir tarafının ve çevre illerin cazibe merkezi olacaktır’ şeklinde konuştu.

KOCAELİ’NİN GELECEĞİ BU BÖLGEDE ŞEKİLLENECEK

Özak, ‘Atıl olan ve uzun yıllardır bir türlü gelişemeyen bu bölge MİA imar planı ile İzmit’in ve Kocaeli’nin prestij bölgesi olacak ve İzmit’in geleceği bu bölgede şekillenecektir. MİA Planı ile bu bölgede ulusal ve uluslararası kongre merkezleri, oteller, banka binaları, sigorta binaları, çeşitli markalara ait marka merkezleri, finans merkezleri, hastaneler, park ve dinlenme alanları, eğitim, spor, sosyal ve kültürel tesislerin bir arada bulunduğu Kocaeli’nin yeni çehresi olacaktır. İzmit’in, Kocaeli’nin ve Doğu Marmara’nın geleceği bu bölgede şekillenecektir. Bu alanda yenilenebilir enerji kaynakları teşvik edilecek, yeşil binalar özendirilecek, yapılacak olan yapılar çevreye duyarlı olacaktır’ dedi.

60 BİN VATANDAŞA YENİ İSTİHDAM

MİA bölgesi sayesinde kentin ticari hacmi artacak, ayrıca en az 60 bin kişilik yeni istihdam alanları oluşturulacaktır diyen Özak,’Kentin yanı başındaki bu bölge, atıl olmaktan çıkartılıp Kocaeli’nin yeni yaşam, iş ve finans merkezi olacaktır. Biz 1623 adet parselde binlerce mülkiyet sahibinin bulunduğu bu alanda yeni plan sayesinde bölgedeki arazilerin daha değerli hale geleceğini belirtmiştik. Biz sadece yeni bir plan yapıyoruz. Belediyeler kimsenin elinden yerini yurdunu almayacak. Aksine mevcut yerleri bu plan sayesinde değerli hale gelecektir. Yıllardır yapılan karalamaların aksine gerçekler ortada bundan 12 yıl öncede MİA’ya CHP destek vermişti. Oy birliği ile alınmış meclis kararı var’ ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
KişiIstihdamBin60
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38