64 milyonluk kavşağın temeli atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar tarafından Goodyear kavşağında yapılan 64 milyon liraya mal olacak olan Symbol Kocaeli Köprülü Kavşağının temel atma töreni gerçekleştirildi. 3 Ocak’ta başlayan kavşak projesi 15 Mayıs’ta bitirilecek

64 milyonluk kavşağın temeli atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar tarafından Goodyear kavşağında yapılan 64 milyon liraya mal olacak olan Symbol Kocaeli Köprülü Kavşağının temel atma töreni gerçekleştirildi. 3 Ocak’ta başlayan kavşak projesi 15 Mayıs’ta bitirilecek

18 Ocak 2015 Pazar 22:56
64 milyonluk kavşağın temeli atıldı
 Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar tarafından tarafından ortak yapılacak olan Syembol Kocaeli Köprülü Kavşağının temel atma töreni gerçekleştirildi. Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ,Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ,Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ,Büyükşehir Genel Sekreteri Doç.Dr.Tahir Büyükakın ,ilçe belediye başkanları ,Kavanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kavan ,çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı

TRAFİK SORUNUNU RAHATLATACAK

Yan yolları ve köprülü kavşağı ile İzmit, Başiskele ve Kartepe’nin kesiştiği noktada yaşanan trafik sorunu yapılaca proje ile çözüme kavşuturulacak. 3 Ocak’ta başlayan köprülü kavşağı ,Mayıs ayı sonunda tamamlanması planlanıyor

855 METRE UZUNLUĞUNDA KÖPRÜLÜ KAVŞAK

855 metre uzunluğunda olan köprülü kavşağın kuzey yan yolunu Kavanlar, güney yan yolunu ise Büyükşehir Belediyesi yapacak. Ayrıca Kuzey’de Büyükşehir bir yan yol daha yaparak iki yan yol oluşturacak. 24 milyonu Kavanlar, 40 milyonu Büyükşehir tarafından karşılanan köprülü kavşak Goodyear kavşağı üzerinde bulunan iki trafik ışığını kaldırarak transit geçişi rahatlatacak.

40 METRE UZUNLUĞUNDA 6 KÖPRÜ

Projede 260 adet 120 santim çapında 45 metre derinliğinde kazık çakılacak. 10 tane temel ayağının olacağı projede kavşağın orta noktasında kontrollü geçiş noktası olacak. Yan yollarda derelerin üzerinden geçiş sağlanması için 40 metre uzunluğunda 6 köprü yapılacak.

DERE ISLAHI DA YAPILACAK

Yan yolları, dere ıslahlarını yapacaklarını belirten Karaosmanoğlu, “Bu projenin sıkıntısız bir şekilde bitirilmesini temenni ediyorum. Kavanlara ve çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Kocaeli’nin Türkiye’nin zenginleşmesine ve kalkınmış bir ülke olmasına çok büyük katkı verdiğini belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, trafik bu noktada önemli bir hizmet olduğunu kaydetti. Bakan Fikri Işık’ın öncülüğünde her geçen gün sorun alanlarının çözüldüğünü belirten Güzeloğlu, “İlimiz ve bölgemizin ekonomisine büyük katkılar verecek olan Kavanların böyle bir kavşağın yapımına katkıda bulunmaları bizi çok mutlu etmiştir” dedi.

2015 YATIRIM YILI OLACAK

Türkiye’nin gücünü küçümseyenlere bu temel atmanın çok iyi bir mesaj olacağını belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Zorlu bir 2014 yılı geçirdik. Türkiye 2 büyük seçim yapıldı. Bölgemizde 1. Dünya savaşının ardındaki en büyük türbülans yaşandı. Terör küresel hale geldi. Nerede ne zaman bir bomba patlayacağı belli değil. Böyle bir ortamda kriz bekleyenler de hayal kırıklığıyla karşılaştı. Biz yine 2014 yılını büyüme ile bitirdik. 2015 yılı 2014 yılından daha iyi olacak. Petrol fiyatlarının düşmesiyle cari açığın risk olmasını ortadan kaldırıyor. Türkiye daha büyük bir büyüme rakamına ulaşacaktır” dedi.

YOL YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Artık erkekler çalışsın, kadınlar evde otursun döneminin bittiğini ifade eden Işık, “önümüzdeki süreçte istihdam ortamı daha da artacak ve işsizlik oranları azalacaktır. 2015 yılı yerli ve teknolojik üretimde sıçrama yapacağımız bir yıl olacak. Yerli olarak ne üretebiliyorsak onu üreteceğiz. Kamu alımlarında eğer bir mal yerli üretiliyorsa devlet yüzde 15 daha pahalı olsa dahi yerli üreticiden alacak. Birileri yolsuzluk edebiyatı yapmak istese de biz yol yapmaya devam edeceğiz. Yol ile yolsuzluk bir arada yapılmaz” dedi.

 

Son Güncelleme: 21.01.2015 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38