Afet istişare toplantısı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Ulaşım ve Toplu Taşıma Dairesi Başkanlıkları ve İlçe Belediyeleri ilimizde meydana gelebilecek afetlerle ilgili koordinasyon ve istişare toplantısı yaptı

Afet istişare toplantısı yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Ulaşım ve Toplu Taşıma Dairesi Başkanlıkları ve İlçe Belediyeleri ilimizde meydana gelebilecek afetlerle ilgili koordinasyon ve istişare toplantısı yaptı

24 Mart 2015 Salı 10:13
Afet istişare toplantısı yapıldı
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentte meydana gelebilecek afetlerde uygulanması gerekenler hakkında istişare toplantısı düzenledi. İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşen toplantıya Ulaşım ve Toplu Taşıma Dairesi Başkanlıkları ile ilçe belediyeleri yetkilileri katıldı. Toplantıda ilimizde meydana gelebilecek muhtemel sel, su baskını, yangın, deprem, karla mücadele gibi afet ve acil durumlardan, hangi bölgelerimizin nasıl etkilenebileceği, müdahale imkânları ve alınması gerekli tedbirlerin neler olabileceği konuşuldu. Ayrıca afet sırasında ve sonrasında işbirliği ve koordinasyonun nasıl yapılacağı konuları istişare edildi.

 

BİRİMLER ARASI İLETİŞİM SAĞLANMALI

İstişare toplantısında geçtiğimiz kış aylarında meydana gelen karla mücadele çalışmaları hakkında yaşananlar, eksikler ve yapılması gerekenler noktasında istek ve şikayetler dile getirildi. İlimizin deprem kuşağında bulunması, göç alması, barajlarımız, yağışlar nedeniyle sel ve su baskınlarına maruz kalabileceği, muhtemel yangın ve kuraklık riskleri, afet ve acil durumlarda ilgili birimler arasında iletişim ve etkin mücadelenin, yaşanan olumsuzlukları bertaraf etmede yararlı olacağı tespit edildi.

 

AFET VE ACİL DURUMLARDA TEK ELDEN YÖNETİM

İlçe belediyeler ile konuyla ilgili kurum ve kuruluşların üst seviye yöneticilerinin de bu toplantılara davet edilmesinin afet ve acil durumlarda kriz yönetiminin tek elden ve daha hızlı yürütülmesini sağlayacağı noktasında fikir birliğine varıldı. Kocaeli Afet Müdahale Planı (KAMP) hakkında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi ile sonuçlanan toplantıda, bir sonraki toplantı günü ve katılacak kurumların kimler olacağına karar verildi.

Son Güncelleme: 24.03.2015 10:15
Anahtar Kelimeler:
IstişareAfet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38