banner28
banner23
banner36

Afgan öğrenci Türk hekimlere emanet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yabancı ülkelerden ilimize eğitim için gelen öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor.

Afgan öğrenci Türk hekimlere emanet

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yabancı ülkelerden ilimize eğitim için gelen öğrencilerin yanında olmaya devam ediyor.

28 Ağustos 2015 Cuma 15:47
 Afgan öğrenci Türk hekimlere emanet
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi misafir öğrencilere her alanda destek vermeye devam ediyor. Büyükşehir Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü Uluslararası Öğrenciler Birimi, bu kapsamda Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği birinci sınıfında okuyan, Afganistanlı Abdurrahman Farer’e sahip çıktı.
 KAZA GEÇİRMİŞTİ
Geçirdiği kaza sebebiyle bel kemiğinden ameliyat olan Farer, kaza sonrası acil servise kaldırıldı. Afgan öğrenci bel kemiğinde oluşan kırıklardan dolayı ameliyata alındı. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Prof. Dr. Konuralp İlbay tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyondan sonra Afganistanlı öğrencinin durumu gün geçtikçe daha iyiye gidiyor.
 “AİLEMİN YOKLUĞUNU HİSSETMEDİM”
Öğrenciye Hastane personeli tarafından koridorlarda yürüme egzersizleri yaptırılırken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Öğrenci Birimi yetkilileri de Farer’i sık sık ziyaret ederek ihtiyaçlarıyla ilgileniyorlar. Ameliyat sonrasında Afgan öğrenci Abdurrahman Farer “Burada benimle çok iyi ilgileniyorlar. Kendi ülkemde gibiyim. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sayesinde ailemin yokluğunu hiç hissetmedim. Tedavimin her aşamasında benimle çok ilgilendiler. İyi ki, Kocaeli’de eğitim alıyorum. Uluslararası öğrenci Birimi’ndeki arkadaşlarıma, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
“ZİYARET ETTİLER”
Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Zafer Sevil, Uluslararası Öğrenci Birimi yetkilileriyle birlikte Afgan öğrenciyi ortopedi servisinde ziyaret etti. Asistan doktorlar eşliğinde gerçekleşen ziyarette, hastanın sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Sevil, “Afganistanlı öğrenci kardeşimiz hızlı bir şekilde sağlığına kavuşuyor. Ay sonunda taburcu olacak. Uluslararası Öğrenci Birimimiz ile Kocaeli’nde eğitim alan misafir öğrencilerimizin her alanda yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. Afgan öğrencinin emin ellerde olduğunu belirten Sevil, misafir öğrenciyle yakından ilgilendikleri için hastane yönetimine ve tüm personele teşekkür etti.

Son Güncelleme: 30.08.2015 14:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38