banner28
banner23
banner36

‘’Akçaray, Kocaeli Stadyumuna kadaruzayacak’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kocaeli Şube Başkanı Celal Ayvaz’ın organize ettiği “Danışma Meclisi” toplantısına katıldı.

‘’Akçaray, Kocaeli Stadyumuna kadaruzayacak’’

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Kocaeli Şube Başkanı Celal Ayvaz’ın organize ettiği “Danışma Meclisi” toplantısına katıldı.

02 Ekim 2018 Salı 12:49
‘’Akçaray, Kocaeli Stadyumuna  kadaruzayacak’’

Genel bir istişarenin gerçekleştirildiği toplantıda genel ve yerel birçok konu ele alındı. Kocaeli hakkında sorulan sorulara içtenlikle cevap veren Karaosmanoğlu, Tramvay projesinin Kocaeli Stadyumuna uzatılması konusunda proje çalışmalarına başladıklarını da söyledi. Davetlerinden ötürü MÜSİAD Şube Başkanı Ayvaz’a konuşması öncesi teşekkür eden Karaosmanoğlu, “MÜSAİD bizim gözde kurumlarımızdan birisidir. Ülkesi için çalışan ve üreten kardeşlerimizin kurduğu çok önemli bir teşkilattır” dedi.

AYVAZ, “15 YILDIR ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR ALDI”

“MÜSİADolarak kentimizin değerleriyle, iş insanlarıyla ve kent yöneticilerimizleüyelerimizi devamlı bir şekilde bir araya geliyoruz” diyen Şube Başkanı Ayvaz,“Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızı konuk ediyoruz. Geçmişte sadece tabela da yazılı kalan “Avrupa Kenti” olduğu söylenen Kocaeli, 15 yıldır çok önemli yatırımlar aldı. Bu alanda İbrahim Başkanımızın ve ekibinin büyük çabası oldu, olmaya devam ediyor. MÜSİAD olarak kentimize neler yapabiliriz ona katkı sunmak için çalışıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bizlere konuk olduğu için bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE, ÜRETEREK KALKINACAKTIR”

Esnafımıza, sanayicimize ve yatırımcımıza her daim destek olduklarını “Dost Meclisi” toplantısında söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Türkiye, üreterek kalkınacaktır. Ürettiğimiz her ürün ve hizmette en iyi kaliteyi elde etmek zorundayız. İhracat yapmadan asla büyüyemeyiz. 2004 yılında Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra şehrin bütününe büyük hizmetler yaptık. Köy ve kent merkezleri arasında hizmette sınır tanımadık. Büyükşehir Belediyesi olmanın en büyük faydası olarak doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine her noktaya hizmet götürdük. Sanayicimizle, ticaret erbabımızla ve üreticimizle her daim bir araya geldik. Bugünde bunlardan bir tanesine hep birlikte şahit oluyoruz” şeklinde konuştu.

“2004 YILINDAN BERİ BU ŞUURLAR HAREKET EDİYORUZ”

İstihdam konusunda nitelikli insan yetiştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk aldıklarını da dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Bugünlerde yaşanan döviz manipülasyonlarını derdest etmek için hep birlikte gayret ediyoruz. Şahsım olarak sizlerin hizmetkarıyız. Kocaeli hiçbir zaman ayrıştırıcı ve kavgacı siyasetten yana olmadı. Bunun bereketini çok şükür gördü bu şehir. Milletvekillerimizle, teşkilatlarımızla ve belediye başkanlarımızla bir olduk, hizmet ürettik. Siyaset kavga yeri değil, hizmet üretme yeridir. Şov yapma yeri hele hiç değildir. Vatandaşımızın beklentilerine cevap vermek için çalışılması gereken bir makamdır. Çok şükür 2004 yılından beri bu şuurla hareket ediyor ve çalışıyoruz” ifadelerini sarf etti.

“KALİTELİ BİR HİZMET ANLAYIŞIYLA HALKIMIZA HİZMET EDİYOR”

Ulaşım noktasında İzmit’te hayata geçirilen Akçaray’ınçok önemli bir hizmet olduğunu da vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Akçaray, 41 bin yolcu taşıma sayısını geçerek çok önemli bir başarıya imza attı. Kaliteli bir hizmet anlayışıyla halkımıza hizmet eden tramvayımızın hatlarına yenilerini eklemek içinde çalışıyoruz. Bu konuda Kuruçeşme’ye doğru uzanan Akçaray, Alikahya bölgesinde yer alan Kocaeli Stadyumu’na uzatılması için proje çalışmasına başladık. Gebze bölgemizdeki Metro projemizin inşa çalışmasına da müteahhit firmamız hazırlıklarını tamamlayarak başladı. Darıca’dan Organize Sanayi bölgelerine ulaşacak Metromuz ulaşımda çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Her yıl 50 bin insan Kocaeli’ye göç ediyor. Bu kentimize göç eden nüfusun tüm ihtiyaçlarına cevap verildi. Kentimizde tüm hizmetler bütün olarak ele aldık. 2007 yılında plansız bir karış yerimiz kalmadı. Özellikle o dönemki İmar Komisyonu Başkanımız İlyas Şeker bu konuda yoğun bir mesai harcadı” açıklamasını yaptı.

“KENTİMİZİN MARKALAŞMASINA KATKI SAĞLIYORUZ”

Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaeli’yi kendi tarihi, sosyal, ekonomik, kültüreldeğerleriyle marka şehir haline getirmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bunun yanı sıra ekonomik kalkınmasına küreseldüzeydeki en ileri teknikler, teknolojiler, gelişmeler, ticari ve ekonomik bağlantılarlakentimizinmarkalaşmasına katkı sağlıyoruz. Çok şükür bu alanda önemli bir yatırımı da kentimize çektik. Daha hızlı ve ekonomik ulaşabilirlikle yatırıma dönük destekleri kent geneline verdik. BüyükşehirBelediyesi’nin yetki alanında sunulan hizmetlerin tek merkezden yürütülmesiyle ortaya çıkanölçek ekonomileri sayesinde hizmetlerde etkinlik, koordinasyon ve kaliteninyükselmesine de vesile olduk” şeklinde konuştu.Çevreye duyarlı bir yerel yönetim anlayışı içerisinde Kocaeli’de bir gram arıtılmamış suyu doğaya bırakmadıklarını da dile getiren Karaosmanoğlu, bu hizmetler vatandaşımızın, esnafımızın ve yatırımcımızın vergileriyle yaptıklarını söyledi.

“GENÇLİĞİMİZE BİRÇOK BAŞLIKTA HİZMET EDİYORUZ”

Kentte ekonomik, turistik, ticari iş birliği ve iş bölümününgüçlendirilmesine de büyük önem verdiklerini MÜSİADDost Meclisi’nde söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Dünya ile rekabet eden bir Türkiye için gençliğimizi çok iyi yetiştirmeyiz” diyerek şunları kaydetti  “Kocaeli’de Kılavuz gençlik modeliyle birlikte her alanda donanımlı yetişen nesiller için çok önemli hizmetleri ortaya koyuyoruz. Kamp alanlarımızdan Bilgi Evleri’ne, Akademi Lise’den Akademi Üniversite’ye kadar birçok başlıkta hizmetler yapıyoruz. Bu anlamda ahlaklı, bilimin ışığında ve manevi değerleri yüksek nesil için çalışmaya devam ediyoruz.” Toplantı karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 03.10.2018 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38