Aktif Eğitimciler Sendikası kuruluşunun 2.yılını kutladı

Sendika şubesinde gerçekleştirilen kutlama programına genel başkan Osman BAHÇE ve genel başkan yardımcısı Yusuf GÜL’de katıldılar

Aktif Eğitimciler Sendikası kuruluşunun 2.yılını kutladı

Sendika şubesinde gerçekleştirilen kutlama programına genel başkan Osman BAHÇE ve genel başkan yardımcısı Yusuf GÜL’de katıldılar

25 Aralık 2015 Cuma 12:52
 Aktif Eğitimciler Sendikası kuruluşunun 2.yılını kutladı
Açılış konuşması yapan şube başkanı Mahmut MOLLARECEP tüm katılımcılara teşekkür etti. MOLLARECEP: “Eğitim iş kolunda 36 sendika var. Bizler 2015 yılında diğer 35 sendikanın yaptığı sosyal faaliyetlerden fazlasını tek başımıza yaptık. 2016 yılını eğitim sendikacılığına ayırıyoruz. 02-03-09-10 Ocak 2016 tarihlerinde öğrenci koçluğu 16-17 ocak tarihlerinde hızlı okuma sertifika programları  düzenleyeceğiz” dedi Daha sonra söz alan sendika genel başkanı Osman BAHCE Kocaeli ilinde yaşanan müdür atama tiyotrosunun sürdüğünü beliirtti.Yapılan mülakatların sonuçlarının hala açıklanmadığını söyleyen Bahce konuşmalarına şöyle devam etti: "Mahkeme kararına rağmen okul müdürlerini görevine başlatmayanlar suç işliyor."Bakanlığın, okul müdürlerinin yeniden görevlendirilmesiyle ilgili sistemi mevcut yönetmelik çıktığı anda sübjektif kriterlere bağlı değerlendirmelere bina etmesi doğru değildi. Nihayetinde sağlıksız değerlendirmeler sonucunda yaklaşık 9 bin başarılı çalışkan okul müdürümüz ve on binlerce okul müdürü yardımcısı mağduriyetler yaşadı.
"Sendikamızın üyesi olan ya da başka sendikalarının üyesi olanlar ya da olmayanlar, haklarını geriye almak için mücadele etti. İlgili mahkemeler meslektaşlarımızı haklı buldular. İdarenin yapmış olduğu değerlendirmeleri haksız buldu. Üst mahkemelere gitti. Danıştay'dan kararlar alındı. Nihayetinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul yöneticileriyle ilgili yapmış olduğu mülakat iptal edildi. Ancak şimdi mülakatta tabi tutuluyor. Sonuçları açıklanmıyor. Zaten ülkemizde mülakatın sicili bozuk. Ülkemizde mülakat sistemi birilerini yok etmenin, birilerini imha etmenin ya da istediğimiz her şeyi yapacak birilerini ihya etmenin yolu olarak düşünülmüş. Kadrolaşmanın yolu olarak düşünülmüş. Hukuksuzlukları dayatmanın yolu olarak düşünülmüş. Bu şekilde uygulana gelmiş. Müdürlük sınavları da aynı şekilde malum hükumete yakın olan sendikanın bazı üyelerini müdür yapmak için artı o sendikadan olmayan diğer bütün sendikalara mensuplarını müdürlüklerden uzaklaştırmak için kullanılan yöntem.""Bu ülkede hukuk tanımayanları, bu ülkede mahkeme kararlarını takmayanları, bu ülkede kendisini devletin ve milletin üstünde gören kamu yöneticisi kisvesindekileri milletimiz bilmelidir. Çünkü hukukun işlemediği bir mekanizma, göreve dönmesi için mahkeme kararı alan bir yöneticinin, görevine keyfi uygulamalarla başlatılmadığı bir dünyada bir şeyler şirazeden çıkmış demektir." Bahçe, herkesin ayağını denk alması gerektiğini ve haklarını mahkemede aramaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 25.12.2015 12:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38