Aktif Eğitimciler Sendikası okul ziyaretlerine devam ediyor

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi okul ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.

Aktif Eğitimciler Sendikası okul ziyaretlerine devam ediyor

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi okul ziyaretlerine hız kesmeden devam ediyor.

29 Aralık 2015 Salı 12:04
Aktif Eğitimciler Sendikası okul ziyaretlerine devam ediyor

Aktif Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Osman BAHCE Genel Başkan yardımcısı Yusuf GÜL Şube Başkanı Mahmut MOLLARECEP Şube başkan yardımcısı Mustafa TOPAL’ın katıldığı ziyaretlerde İzmit Sabacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İzmit Yahya Kaptan Anadolu Lisesi ziyaret edildi.  Ziyarette okul müdürleri ile samimi sohbetler gerçekleşti.

Ziyarette konuşan Osman BAHCE: “Güzel olan her çalışmada, o çalışmayı yapanlar kim olursa olsun sendika olarak desteklemeye hazır olduklarını dile getirdi.  Bahçe, bütün sendikaların rakip değil refik olduğunun altını çizdi. Başta sendikalar olmak üzere tüm kurumlarla birlikte hareket ederek çalışacaklarını anlatan Bahçe, üye çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Bahçe, ilkeli, içi dolu ve sağlam adımlarla yürüme kararlılığında olduklarını ifade etti. 

Şube Başkanı Mahmut MOLLARECEP ziyaretler senasında yaptığı açıklamada:

4+4+4 sistemini köklü bir reform diye getirdiler, oluşan fiili duruma bakılırsa şimdi bundan nasıl döneceklerinin formülünü arıyorlar. Aldatmaca, göz boyama ve birilerine kıyak uygulamalarının teknolojik ayağında da Fatih Projesi vardı.

 Proje topluma “eğitim sistemimizi bilişim çağının gerektirdiği teknolojik altyapıya kavuşturacağız” diyerek pazarlandı. Ancak uygulama böyle olmadı. Siz Türkiye şartlarında eğitimin bilgisayar teknolojisinden yararlanılarak yapılmasını hedefliyorsanız, önce okullarımızın altyapısını buna hazır hale getirerek başlamanız lazım. Bugün ülkemizde bırakın elektronik altyapıyı, binlerce okulumuzun daha doğru dürüst ısıtma sistemi, elektriği, suyu, tuvaleti, lavabosu yok. Siz bir bina yaparken önce temelden başlarsınız. Önce çatıyı yaparak bina yapamazsınız. Tablet dağıtmak, okullardaki temel altyapı buna hazır hale getirildikten sonra yapılmalıydı. MEB ise toplumda sanki proje hayata geçiriliyormuş gibi algılanması için işe tablet dağıtarak başladı. Bu tabletlerin amacına uygun kullanılması için uygun bir altyapı olmadığından çocukların elinde sadece bir oyuncağa dönüştü. Ortada ciddi bir proje falan yoktu. Sadece şov yapıldı. Ama bunun topluma maliyeti yüksek oldu. Yüzbinlerce tablet dağıtıldı ve birileri kamu kaynaklarıyla zengin edildi.

 Günümüzde teknoloji kendisini çok hızlı yeniliyor. Her elektronik ve teknolojik aracın kısa bir süre sonra daha donanımlı üst versiyonu piyasaya çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanı geçtiğimiz aylarda “4G’yi hiç almayalım, biraz daha bekleyip 5G’ye geçelim.” Dedi. Şimdi akıllara şu soru geliyor; “madem öyle de, o zaman siz neden eğitim sistemini hazır hale getirmeden yüzbinlerce tablet dağıttınız?” Kamu kaynakları, alınan o tabletlerden dolayı çoktan teknoloji çöplüğüne gitti bile.

 “Fatih Projesine ayrılan bütçe okullarımızın diğer ihtiyaçlarına ayrılmış olsaydı, eğitim sistemimizin ve öğrencilerimizin buradan elde edeceği fayda Fatih Projesinden kat kat daha fazla olurdu”.dedi

 

Son Güncelleme: 01.01.2016 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38