banner28

Alevi Kültür Derneği Maraş Katliamı için yürüyecek

Maraş Katliamı Anma Platformu tarafından 20 Aralık Pazar Günü yürüyüş ve panel düzenlenecek.

Alevi Kültür Derneği Maraş Katliamı için yürüyecek

Maraş Katliamı Anma Platformu tarafından 20 Aralık Pazar Günü yürüyüş ve panel düzenlenecek.

17 Aralık 2015 Perşembe 14:19
 Alevi Kültür Derneği Maraş Katliamı için yürüyecek
Kocaeli Alevi Kültür Derneği’nde 20 Aralık 1978 yılında yaşanan Maraş Katliamı’ nın 37. yılı nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını dernek başkanı Birol Sağlam okudu. Basın açıklamasına dernek üyelerinin yanı sıra sendika başkanları ve STK ve bazı siyasi partilerin temsilcileri de katıldı. Basın açıklamasında konuşan dernek başkanı Sağlam 20 Aralık Pazar Günü Maraş Katliamını Anma Platformu tarafından ilk olarak Sabri Yalım Parkı’nda bir basın açıklaması yapılacağını, sonrasında aynı grubun Halk Eğitim Merkezi’ne kadar yürüyerek burada düzenlenecek olan panele katılacağını söyledi. Panele Federasyon Genel Başkanı Doğan Demir’de katılacak. 
500 KİŞİ KATLEDİLDİ
Sağlam açıklamasına şöyle devam etti: “Bizler dün yaşananların hiç birini unutmadık. Resmi kayıtlara göre 114, resmi olmayan kayıtlara göre ise 500’ü aşkın vatandaşımız hunharca katledildi. İşkencelere maruz kaldı. Failleri milletvekilliği ile ödüllendirildi. 1 hafta süren katliamda Maraş Emniyet müdürü izlemekle yetindi. İç işleri bakanı atılımda bulunmadı. Tarih boyunca katliamlara maruz kalmış toplum olarak birlikte yaşama kültürünün temsilcisi olmaya çalıştık. 1978 adını tarihe kara leke ile yazdırmıştır. Zalim zulmüme inat kent muhalefeti olarak sevgi ve barışın dili olmaya devam edeceğiz. Canlarımız katliama karşı duruşa davet ediyoruz. 
PAZAR GÜNÜ YÜRÜYÜŞ VE PANEL
20 Aralık Pazar Günü saat 13.00’te insan hakları parkında Maraş Katliamını anma platformu tarafından ortak bir basın açıklaması yapılacak. Sonrasında hep birlikte yürüyerek Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek olan panele geçeceğiz. Panele konuşması olarak; Alevi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Doğan Demir, CHP eski milletvekili Avukat Hüseyin Aygün, Avukat  İlhan Cihaner katılacak.


Son Güncelleme: 17.12.2015 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38