banner28
banner23
banner36

ALO DEYİN ATIĞINIZ ALINSIN

İzmit Belediyesi, vatandaşların ev ve işyerlerindeki bitkisel atık yağ, atık pil ve elektronik atıkları bulundukları yerlerden alıyor.

ALO DEYİN ATIĞINIZ ALINSIN

İzmit Belediyesi, vatandaşların ev ve işyerlerindeki bitkisel atık yağ, atık pil ve elektronik atıkları bulundukları yerlerden alıyor.

20 Aralık 2015 Pazar 11:42
ALO DEYİN ATIĞINIZ ALINSIN
Belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, 5 yılı aşkın zamandır elektronik atıklarla, atık piller ve kullanılmış bitkisel yağları toplayarak geri dönüşümünü sağladıklarını belirterek” vatandaşlar, ev ve işyerlerindeki atıkları çoğu kez nereye atacaklarının derdine düşerler. Belediye olarak atık piller, atık yağlar ve  elektronik araç- gereçleri topluyoruz. Eski televizyon, buzdolabı, bilgisayar gibi araçların içinde civa, kurşun, fosfor gibi ağır metaller bulunuyor. Televizyon tüplerinin hurdacılarda gelişi güzel parçalanması insan sağlığı açısından risk oluşturmaktadır. İzmit 
Belediyesi olarak bir yıl içinde ev, işyeri ve okullardan 20 ton elektronik atık topladık.
Atık yağlar lavabolardan döküldüğünde başta kanalizasyon hatları olmak üzere çevreye büyük zararlar veriyor. Atık piller ise çevrenin en büyük düşmanı. Bu atıklar kontrolsüz şekilde doğaya atıldığında civa gibi ağır metaller, suya, toprağa ve havaya karışarak çevre kirliliğine yol açmaktadır. Böyle bir duruma imkan vermemek için vatandaşlar ellerindeki atıkların alınması için  444 41 00 numaralı telefonu arayabilirler. Ekiplerimiz, verilen adrese gidip bu atıkları alıp geri dönüşümünü sağlamaktadır” dediler.

Son Güncelleme: 21.12.2015 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38