banner28
banner23
banner36

Altınova’da sözleşme sevinci

Altınova Belediyesi’nde çalışan işçilerle adına YERELSEN ile Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi arasında yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri tamamlanarak, imzalandı.

Altınova’da sözleşme sevinci

Altınova Belediyesi’nde çalışan işçilerle adına YERELSEN ile Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi arasında yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri tamamlanarak, imzalandı.

29 Ocak 2016 Cuma 12:25
Altınova’da sözleşme sevinci

Altınova Belediyesi’nde çalışan 25 işçi adına YERELSEN ile Hizmet-İş Sendikası arasında sürdürülen toplu iş sözleşme görüşmeleri tamamlanarak imzalandı.

ARTIŞLAR

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral’ın makamında gerçekleşen törende imzalanan toplu sözleşmeye göre, işçilerin ücretlerine yüzde 10 oranında artış sağlandı. İşçilerin sosyal haklarında da yüzde 60’lık artış sağlanan toplu sözleşmeye göre, 26 gün olan sendika ikramiyesi de 30 güne çıkartıldı.

TARAFLAR

İşveren Adına; Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) Genel Sekreteri Av. Mümtaz Uçan, YERELSEN Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Bilgin, YEREL Uzmanı Cavit Tokpınar, Altınova Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Kemal Yerebatan, işçiler adına; Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Sekreteri Muharrem Subaşı, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Mali Sekreteri İbrahim Çınar, Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Eğitim Sekreteri İbrahim Özkaraaslan ve Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Altınova Belediyesi iş Yeri Temsilcisi Yusuf Yılmaz toplu iş sözleşmesine karşılıklı olarak imza attılar.

İmza töreninde; Altınova Belediye Meclis Üyeleri Fevzi Arıcı, Birol Bayram ve Mustafa Sarıgül de hazır bulundu.

“HAYIRLI OLSUN”

Toplu sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin oral, “Ben işveren ve işçi sendikaları ile işçilerimize sözleşme görüşmeleri süresince sergiledikleri tutumlardan dolayı teşekkür ediyorum. Belediyemizin imkanları çerçevesinde işçi arkadaşlarımıza artışlar sağladık. Belediyemiz inşallah daha çok kazanıp, işçilerimize daha çok artış yapabiliriz” dedi.

TEŞEKKÜR

Altınova Belediyesi ile 2. Kez toplu sözleşme masasına oturduklarını ifade eden Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, “Her iki sözleşmede de işçilerimiz adına önemli, maddeler yer aldı. Belediye başkanımıza, işçi arkadaşlarıma, işveren sendikasına teşekkür ediyorum. Allah sözleşmemizi hayırlı uğurlu etsin” diye konuştu.

“SOSYAL HAKLAR DA ÇOK ÖNEMLİ”

Toplu sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen YERELSEN Genel Sekreteri Av. Mümtaz Uçan, “yapılan toplu sözleşmelerde sadece ücret değil, sosyal haklar da çok önemli. Yasalara uygun ve uygulanabilir sözleşmelerin yapılması lazım. Bu noktada tüm taraflara teşekkür ediyorum” dedi.

Son Güncelleme: 29.01.2016 12:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38