Anakara'daki bombalı saldırıya tepkiler büyüyor

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB Ankara’da 10 Ekim’de yaşanan saldırıda yaşamını yitiren 92 kişi iki günlük grev kararı ile üretmedi. Grevin ilk gününde Sabri Yalım Barkı’nda ayakta kalma eylemi yaparak, “Barış için ayaktayız” mesajı verdi

Anakara'daki bombalı saldırıya tepkiler büyüyor

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB Ankara’da 10 Ekim’de yaşanan saldırıda yaşamını yitiren 92 kişi iki günlük grev kararı ile üretmedi. Grevin ilk gününde Sabri Yalım Barkı’nda ayakta kalma eylemi yaparak, “Barış için ayaktayız” mesajı verdi

12 Ekim 2015 Pazartesi 12:05
Anakara'daki bombalı saldırıya tepkiler büyüyor
KESK, DİSK, TMMOB ve TBB tarafından 10 Ekim’de Ankara’da yapılan Demokrasi ve Barış mitinginde yapılan bombalı saldırıda 92 insanın yaşamını yitirmesi üzerine kurumlar iki günlük grev kararı aldı. Grev çıkan kurumların üyeleri iş yerlerine gitmeyerek Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları anıtı önünde bir araya geldi. Ayakta durma eyleminin ardından açıklama yapıldı. Kurumlar yarın ise saat 12.30’da Merkez Bankası’ndan Sabri Yalım Parkı’na yürüyecek. Eyleme gelenler sırt çantası almayacak ve grevde yine kurumlar kendi güvenliklerini alacak. Üniversite öğrencileri ise üniversitede boykot çağrısı yaparak okula gitmedi.

 KOÜ’DE AMELİYATLAR İPTAL

Okullarda, hastanelerde ve kamu kurumlarda yapılan grevde birçok iş yerinde aksama yaşandı. Özellikle Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde acil ameliyatlar dışında tüm ameliyatlar iptal edildi. Devlet Hastanelerinde ise greve çıkma oranı düşük oldu. Birçok okulda dersler işlenmezken, adliyede, SGK ve Maliye gibi kurumlarda ise işler aksadı. Sabri Yalım Parkı’nda yapılan eylemde önce saldırıda yaşamını yitirenler için bir saldırının yapıldığı 10.04’te dakikalık saygı duruşu yapıldı.

 HERKES BARIŞ İÇİN GİTTİ

Ortak basın açıklamasından önce KESK Dönem Sözcüsü Ethem Kartal, 7 Haziran seçimlerinden önce ülkede barış ikliminin olduğunu belirtti. Ancak seçimlerin ardından AKP’nin göz göre göre halkı savaşın içine attığını söyleyen Kartal, “Biz savaşa karşıyız ve bu ülkenin barış taraftarlarıyız. 10 Ekim’de Ankara’ya gidenler barış sesini yükseltmek ve ülkenin barış atmosferine girmesini istedi. İki gündür haberleri dahi izleyemedik. Duyduğumuz kadarı ile tren garından inen bir sakallı ve bir kadının bu saldırıyı yaptığını öğrendik” dedi.

 İÇİMİZ YANIYOR

“Hepimizin içi yanıyor” diyerek kurumlar adına açıklama yapan DİSK Bölge temsilcisi Vedat Küçük, katliamın yapıldığı yerde olduklarını ve yaşananları gördüklerini söyledi. Ülkedeki savaş oyunlarına karşı aynı kararlıkla karşı duracaklarını söyleyen Küçük, “Canımız pahasına olsa da bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Halkların oyu ile 7 Haziran’da bir irade belirlendi. Ama 13 yıldır bu ülkede at koşturanlar, emperyalistlerin maşası olanlar bunu hazmedemedi ve ülkeyi 1 Kasım sürecine çekti. Tüm ülkenin halklarını baskı altına tutarak 1 Kasım’da tek başına yetki istiyor. Bu ülkenin aydınlık halkları hiçbir zaman bu oyuna gelmedi ve bundan sonra da gelmeyecek. Başımız sağ olsun ve herkese sabır diliyorum” dedi.

Son Güncelleme: 12.10.2015 18:39
Anahtar Kelimeler:
ANKARABombaGrev
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38