Anne Okulu Projesi meyvelerini veriyor

Bilgi Evleri’nde devam eden “Değerler Eğitimi” çalışmalarına destek amacıyla başlatılan “Anne Okulu Projesi” meyvelerini vermeye başladı

Anne Okulu Projesi meyvelerini veriyor

Bilgi Evleri’nde devam eden “Değerler Eğitimi” çalışmalarına destek amacıyla başlatılan “Anne Okulu Projesi” meyvelerini vermeye başladı

17 Ocak 2015 Cumartesi 13:01
Anne Okulu Projesi meyvelerini veriyor

 


 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bilgi Evleri’nde çocuklara yönelik eğitimlerin yanı sıra veliler de Değerler Eğitimi kapsamında eğitim görüyor. Anne Okulu Projesi’yle Bilgi Evleri öğrencilerinin velilerine de eğitim veriliyor. Toplam 7 hafta süren eğitimlerde “Etkili İletişim”, “Aile İçi İletişim Sorunları”, “Anne-Baba Tutumları”, “Nasıl Bir Ebeveynim?”, “Çocuk ve Ergenlik Dönemi”, “Gelişim Dönemi Özellikleri ve Okul Problemleri” ve “Okul Dönemi Sorunları” konularına yer veriliyor.

 ÇOCUĞUMA KIZIP BAĞIRIYORDUM

Darıca Kazım Karabekir Bilgi Evi’nde “Anne Okulu Projesi” kapsamında eğitim gören katılımcı velilerden Serpil Hanım, “Burada eğitim almadan önce çocuklarım yaramazlık yaptıklarında onlara kızıp bağırıyordum ve sonuçları çocuklarım için de, benim için de kötü oluyordu. Çocuklarımı seviyorum ve ne yapıyorsam onlar için yapıyordum. Fakat hocamızın bize söylediği çok önemli bir söz hayatımı değiştirdi. ‘Çocuğunuza sevginizi gösterin, sizin onu sevdiğinizden haberi olsun’ demişti. Bu eğitime katıldıktan sonra hocamız bize bu şekilde yaptığımız davranışların yanlış olduğunu söyledi ve onlarla nasıl iletişim kurmamız gerektiğini öğretti. Ben de hocamın anlattıklarını uyguladım ve sonucunda gördüm ki, çocuklarımın bana karşı tutumları iyi yönde değişti” şeklinde konuştu.

 “ERGENLİKTEKİ ÇOCUĞA DAVRANIŞ”

“Anne Okulu Projesi” katılımcı velilerinden, 2 erkek çocuğu olan Emine Hanım, Anne Okulu ile ilgili şunları söyledi; “Ergenlik çağında olan büyük çocuğumla baş etmekte zorlanıyordum, ona hiç söz geçiremiyordum ve bu sorunların sadece benim çocuğumda olduğunu sanıyordum. Hocamız bize verdiği eğitimle ergenlik çağındaki çocuklara karşı nasıl davranılması gerektiğini bize öğretti. Daha sonra bu problemlerin sadece benim çocuğumda olmadığını anladım.” Gördükleri eğitimlerin aile içi iletişimlerini gerçekten olumlu yönde etkilediğini söyleyen Emine Hanım, “Hocamız bize doğru bildiğimiz yanlışları öğretti, bunun için ona çok teşekkür ediyoruz” dedi. Veliler, kendilerine böyle güzel imkânları sunan, başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

 

Son Güncelleme: 21.01.2015 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38