Atış Poligonu’na büyük ilgi

Atış Poligonu, teknik, fiziki ve doğal özellikleriyle ülkenin gözde spor tesisleri arasında yer alıyor

Atış Poligonu’na büyük ilgi

Atış Poligonu, teknik, fiziki ve doğal özellikleriyle ülkenin gözde spor tesisleri arasında yer alıyor

11 Mart 2015 Çarşamba 09:37
Atış Poligonu’na büyük ilgi
 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği spor tesisleriyle kentin spor hayatına hizmet vermeyi sürdürüyor. Donanımlı ve bakımlı tesisler, kentin olduğu kadar Türkiye’nin de öncelikli tercihleri arasında bulunuyor. Kocaeli’nin 12 ilçesinde toplam 48 adet spor tesisi bulunan Büyükşehir’in gözde spor mekanları arasında Atış Poligonu büyük ilgi görüyor.

 

ATICILIK KULÜPLERİNİN GÖZDE TESİSİ

Atış Poligonu, İzmit Mersincik Mahallesi Sporcu Kamp Eğitim Merkezi’nde faaliyet gösteriyor. Geniş bir arazi üzerinde yayılan tesiste atıcılık branşı faaliyetleri yürütülüyor. Bu alanda trp, double trap ve steet müsabakalarının yapılabileceği iki adet poligon yer alıyor. Aynı zamanda sporcu konaklama ve ağırlamasının yapıldığı tesisten Türkiye Atıcılık Federasyonu’nun yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ve kentteki diğer atıcılık kulüpleri yararlanıyor.

 

ULUSLARARASI KURALLARA UYGUN

Büyükşehir Belediyesi Atış Poligonu Uluslararası Atıcılık Federasyonu’nun kurallarına uygun nizami bir poligon olma özelliğini taşıyor. Tesis, fiziki koşulları, konumu ve teknik zenginlikleri nedeniyle çevre illerden de ilgi görüyor. İstanbul Anadolu yakası, Bursa, Sakarya ve Düzce’den çok sayıda atıcılık kulübü tesisi kullanan iller arasında bulunuyor.

 

NEDEN TERCİH EDİLİYOR?

Atış Poligonu’nun bulunduğu arazinin düz ve geniş olması fiziki koşul açısından büyük önem taşıyor. Türkiye’de bu özelliği sahip çok az sayıda atış poligonu bulunuyor. Tesisin şehir merkezine yakın olması ve doğa içinde yer alması ise ayrı bir özellik olarak öne çıkıyor.

 

MAKİNALARIN KALİTESİ YÜKSEK

Bunun sıra tesiste hedefleri fırlatan makinelerin kalitesi de dikkat çekiyor. Söz konusu makineler düzenli olarak bakımdan geçirilerek, kontrolleri titizlikle yapılıyor.

 

ŞAMPİYONLAR BU POLİGONDA ANTRENMAN YAPIYOR

Atış Poligonu, Kağıtspor’un başarılı Atıcılık Branşı sporcularının en önemli eğitim merkezi durumunda. Kağıtsporlu sporcular buradaki antrenman olanaklarını en iyi şekilde değerlendirerek, Kocaeli’nin Türkiye’de parlayan yıldızı olmaya devam ediyor.

Son Güncelleme: 11.03.2015 09:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38