Avrupa’nın en büyük kağıt müzesi kuruluyor

Seka Kağıt Müzesi, 12 bin 345 metrekare üzerine kuruluyor

Avrupa’nın en büyük kağıt müzesi kuruluyor

Seka Kağıt Müzesi, 12 bin 345 metrekare üzerine kuruluyor

30 Kasım 2015 Pazartesi 11:36
Avrupa’nın en büyük kağıt müzesi kuruluyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından eski Seka Kağıt Fabrikası’nın bir bölümünde yapımı devam eden Seka Kağıt Müzesi’nde çalışmalar hızla ilerliyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş önümüzdeki yılın ilk aylarında açılması planlanan müzede incelemelerde bulundu.

 

ÇALIŞMALAR BİTMEK ÜZERE

Sona gelen çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, Müzeler Müdürü Halil Zorlu ve Seka Kağıt Müzesi ekibinden detaylı bilgi aldı. Genel Sekreter Yardımcısı Okumuş, ”Müzede hummalı bir çalışma var. İç dekorasyon, vitrin, alçıpan ve ahşap panolar neredeyse tamamlanmış. Bunun yanı sıra görsel yerleştirme ve ekran altlıkları, interaktif sistem yapımı bitmek üzere. Seka Kağıt Müzesi, Türkiye’nin ilk, Avrupa’nın en büyük kağıt müzesi olarak hizmet verecek. Üretimde kullanılan tarihi makineler ise müzede sergilenmek üzere onarıldı” şeklinde konuştu.

 

19 SALONDAN OLUŞACAK

Cumhuriyet tarihinin ilk sanayi kuruluşlarından olan İzmit'teki Seka Kâğıt Fabrikası; Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın da en büyük kâğıt müzesi olarak hizmete girecek.  Kâğıt yapma makinelerinin sergileneceği Seka Kâğıt Müzesi’nde, kâğıt yapımının tüm aşamaları ziyaretçilere gösterilecek. Halka açık olacak olan müzede kâğıt hakkında merak edilen tüm verilere rahatça ulaşılabilecek. 12 bin 345 metrekare üzerinde kurulan 19 salondan oluşan Seka Kâğıt Müzesi’nde ziyaretçiler, farklı hikâyeleri paralel olarak takip edebilecek. Cumhuriyet’in sanayileşme sürecinde önemli bir yere sahip olan fabrikanın kuruluş sürecinden başlayıp, İzmit’ten tüm Türkiye’ye yayılan ve müzeye dönüşen kağıdın hayat hikâyesi, görüntüler eşliğinde izlenecek.

 

Son Güncelleme: 02.12.2015 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38