banner28

Ayvazoğlu: “Kabullenilemeyecek şeyleri bize hikayeler ve masallarla kabullendirdiler“

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Kocaeli Şubesi’nin 2016 Aralık ayı söyleşi programına eğitimci-yazar Osman Ayvazoğlu konuk oldu.

Ayvazoğlu: “Kabullenilemeyecek şeyleri bize hikayeler ve masallarla kabullendirdiler“

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Kocaeli Şubesi’nin 2016 Aralık ayı söyleşi programına eğitimci-yazar Osman Ayvazoğlu konuk oldu.

01 Ocak 2017 Pazar 15:06
 Ayvazoğlu: “Kabullenilemeyecek şeyleri bize hikayeler ve masallarla kabullendirdiler“

 Ayvazoğlu konuşmasında Batının İslam dünyasındaki doğru okumayı nasıl tahrip ettiğini anlattı ve İslam dünyasında doğru okuma nasıl olur konusu üzerinde durdu.

Çakmak : “ Bu sezon konumuz Doğru Bilgi”

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM) Kocaeli Şubesi’nin 2016 Aralık  ayı söyleşi programı önceki gün Seka Park Otel'de gerçekleştirildi. " Doğru Okuma" konulu söyleşi programının konuğu Kocaeli’de Milli Görüş camiasının yakından tanıdığı eğitimci ve yazar Osman Ayvazoğlu oldu.

Programın açılışını ESAM Kocaeli Şube Başkanı Av. Alaaddin Çakmak yaptı. Çakmak konuşmasında ESAM’ın ülkenin sorunlarının çözümüne yönelik yaptığı çalışmalara dikkat çekerek “Doğru Bilgi konusundaki söyleşilerimiz aslında hayatın her alanında temeli doğru atmanın ne denli önemli olduğu ile ilgili olacak. Bu sezon ESAM söyleşileri Doğru Bilgi üzerinde temellenecek. Ekonomide, medyada, okumada, sosyal hayatta, hukukta ve hayatın herhangi bir alanında Doğru Bilgi nedir? Nasıl ulaşırız? Bu dönem bu konuları işleyeceğiz dedi.

Ayvazoğlu: "Kabullenilemeyecek şeyleri bize hikayeler ve masallarla kabullendirdiler"

Osman Ayvazoğlu konuşmasına masal ve hikayelerden örnek vererek başladı. “ Daha çocukluk yıllarımızda bizlere çok masum gelen masallarla bir takım doğrular yüklemeye başladılar. Hepiniz hatırlarsınız cırcır böceği ile karıncanın, karga ile tilkinin yada leylek ile tilkinin masallarını. Bu masallar gibi daha bir çok hikayenin sonunda birer doğru sonuç telkin ediliyordu. Bu doğrularının hiç birinin bizim Ahlak Felsefemiz ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. İslam düşüncesinde yeri olmayan bu okuma biçimi çocukluk yaşından başlayarak ve daha sonra eğitim sistemi ve Dil konusunda yaşanan değişiklikler ile hepimizin zihnine işlenmeye çalışıldı. Batı kendi değerlerini kendi Doğru Okumasını diyelim İslam ülkelerinde yayarak; özellikle Müslümanların Tevhid ve Aile kavramlarını hedef alarak yıkmaya çalıştı. Söylediklerinde kabul edilmeyecek şeyleri bize hikayeler ve masallarla kabullendirdiler.

Ayvazoğlu: "İKRA serbest bir okuma demek değildir"

Bizler ilk emri OKU olan bir dine inanıyoruz. Allah insana oku diyor ama ne bulursan oku demiyor. Ne diyor? Yaratan RABBİNİN adı ile oku. Yani bizi Rabbimize ulaştırmayan hiçbir okuma doğru okuma olamaz. İlk okumaya başladığımız kitap Kuran olursa okumaya doğru yerden başlamış oluruz, ardından da Doğru Okumayı anlamış oluruz. Bu Kuranın dışında başka bir şey okunmayacağı anlamına gelmez. Doğru Okumayı öğrendikten sonra neyin iyi neyin kötü olduğu bilindiği için diğer kitapları okurken verilmek istenen bilginin doğru mu yanlış mı olduğu daha iyi kavranır. Batının kendi okuma sistemi ile bizim TEVHİD inancını ve aile kurumunu hedef aldığını ancak Doğru Okumayı anlayarak çözebiliriz.

Söyleşinin bitiminde ESAM Kocaeli Şube Başkanı Av. Alaaddin Çakmak Osman Ayvazoğlu’na plaket taktim etti.

 

 

 

Son Güncelleme: 10.01.2017 12:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38