banner28
banner23
banner36

Balkan üniversitelerinin dekanları Kocaeli’nde bir araya geldi

Büyükşehir’in desteğiyle KOÜ tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Balkan Standardizasyon Konferansı açılış programı ile başladı

Balkan üniversitelerinin dekanları Kocaeli’nde bir araya geldi

Büyükşehir’in desteğiyle KOÜ tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Balkan Standardizasyon Konferansı açılış programı ile başladı

23 Ekim 2015 Cuma 11:27
Balkan üniversitelerinin dekanları Kocaeli’nde bir araya geldi

Kocaeli Üniversitesi’nin düzenlediği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği 12. Uluslararası Balkan Standardizasyon Konferansı, Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde açılış programı ile başladı. Açılış programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, Selanik Üniversitesi Rektör Vekili Mimarlık Bölüm Başkanı Nikolaos Kalogırou ve üniversite öğrencileri katıldı.

 

KARTEPE’DE MİMARLIK ZİRVESİ

Standardizasyon Konferansı, 22-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleşiyor. Konferans KOÜ Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen açılış töreni ile start aldı. Konferans daha sonra Kocaeli kış turizminin merkezi olan Kartepe’de devam edecek. Kartepe’de gerçekleştirilecek organizasyonda Mimarlık ve Standardizasyon temalı konferans gerçekleşecek.

 

8 BALKAN ÜLKESİNDEN KATILIM

Kocaeli Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl 12.’si düzenlenen Uluslararası Balkan Standardizasyon Konferansı, Kartepe Green Park Otel’de devam edecek. Kartepe’de gerçekleştirilecek programa 8 Balkan ülkesinden mimarlık fakültelerinin dekanları katılım gösterecek. Kartepe’de gerçekleştirilecek konferansa Selanik Aristoteles Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Konstantinos Vasileoios Katsampolos, Belgrad Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vladan Dokic, Makedonya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Minas Bakalchev, Pristine Üniversitesi Dekanı Dr. Sc.Naser Kabashi, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema Göktaş, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Alver, Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün katılımları ile kongrede bilimsel tartışmalara katkıda bulunulacak.

 TEKNİK GEZİ İLE SONA ERECEK

Kocaeli Üniversitesi tarafından organize edilen ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleği 12. Uluslararası Balkan Standardizasyon Konferansı, 24 Ekim Günü gerçekleştirilecek olan Balkan Koordinasyon Komitesi Kongre Değerlendirme Toplantısı ve gerçekleştirilecek olan teknik gezinin ardından sona erecek.

 HER BÖLGEYE AYNI HİZMET

Kocaeli Üniversitesi Prof.Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Standardizasyon Konferansı’nda konuşan Başkan Vekili Özak, ‘’Standardizasyon, belirli bir faaliyetle ilgili olarak ekonomik fayda sağlamak üzere bütün ilgili tarafların yardım ve işbirliği ile belirli kurallar koyma ve bu kuralları uygulama işlemidir. Belirli bir ürünün kalitesi konusunda yapılan bir standartlaştırma işlemi ile kalitenin alt sınırı tespit edilmekte ve kalite düzeyi bu sınırın altında kalan mal veya hizmet üretimine izin verilmemektedir. Belediyelerde kullanılan Standardizasyon her köşeye aynı hizmetin verilmesi gerekliliğidir’’ dedi.

 HİZMET SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

Başkan Vekili Özak, ‘’Büyük bir hizmet seferberliği başlattık. Kocaeli insanının hak ettiği kaliteli yaşam standartlarını onlara sunmak için alt yapıdan modern tesislere, park ve bahçelerden modern ulaşım imkânlarına kadar kenti yeniden plânladık. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Karaosmanoğlu’nun da her zaman ifade ettikleri gibi; ‘Bizim anlayışımıza göre, Kocaeli’nin her bir köşesi eşit hizmet alacaktır. Kentte ne varsa köylerde de ol olacaktır. Köylerimizin kent merkezlerinden hiçbir eksiği olmayacaktır’ anlayışıyla hizmet standartlarımızı Kocaeli’nin her bir köşesine eşit uyguladık. Bu anlayışa göre; İzmit Merkez Yahya Kaptan’da 3 dakika geç gelen bir belediye otobüsü ile Karamürsel Yalakdere Köyü’nde 3 dakika geç kalan belediye otobüsünün bizim için bir farkı yoktur’’ ifadesini kullandı.

 KENTTEN KÖYE GÖÇ BAŞLADI

Başkan Vekili Özak, sözlerini şöyle tamamladı; ‘’11 yıl sonra bakıyoruz da bugün gerçekten de Kocaeli’nin köylerindeki imkânlarla kent merkezindeki imkânların eşitlenmiş olduğunu görüyoruz. Bugün köylerimize duble yollarla ulaşılıyor. Ocaklarında, kombilerinde doğalgaz kullanılıyor. Çocuk parkları, geri dönüşüm imkânları, meydanlarıyla ve daha burada adını sayamadığım pek çok yatırımımız ile hizmet standardizasyonunu gerçekleştirdik. Ve bunun olumlu sonucunu da gördük. Bugün belki de dünyada ilk kez insanlar kendi istekleriyle ve daha huzurlu bir yaşam seviyesine kavuşmak için kent merkezlerinden köylere göç ediyorlar. Böylece de merkez üzerindeki baskı azaldığı gibi, hemşerilerimiz de yaşam kalitelerini temiz ve havadar mekânlara taşıyarak yükseltmiş oluyorlar.’’

Son Güncelleme: 23.10.2015 11:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38