Barış Bloğu Silvan için oturma eylemi yaptı

Sabri Yalım Parkı’nda açıklama yapan Barış Bloğu bileşenleri Diyarbakır Silvan’da yaşana olağanüstü halin derhal kaldırılmasını talep etti.

Barış Bloğu Silvan için oturma eylemi yaptı

Sabri Yalım Parkı’nda açıklama yapan Barış Bloğu bileşenleri Diyarbakır Silvan’da yaşana olağanüstü halin derhal kaldırılmasını talep etti.

15 Kasım 2015 Pazar 12:47
 Barış Bloğu Silvan için oturma eylemi yaptı
Kocaeli Barış Bloğu dün Sabri Yalım Parkı’nda Diyarbakır Silvan’da yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu basın açıklamasına HDP Kocaeli eski Milletvekili Ali Haydar Konca, HDP İl Başkanı Mehmet Akgül, KESK eski Dönem Sözcüsü Yener Çalışkan, Tümbel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, Eğitim-Sen Şube Başkanı Suca Omurca, Halkevleri İl Başkanı Yaşar Seymen ve partililer katıldı.
 
“TAHAMMÜL BOYUTUNU AŞTI”
Gerçekleşen basın açıklaması öncesinde açıklamanın yapılacağı alana mumlarla Silvan-Paris yazılırken kısa bir konuşma yapan Tümbel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş, “Bugün burada Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde süren ve artık tahammül boyutunu aşan olaylara tepkimizi göstermek için toplandık. Ancak bildiğiniz gibi dün Paris’te patlayan bombalarda yüzlerce vatandaş hayatını kaybetti. Buradan Paris halkı ile de dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek isteriz” dedi.
 
“GERÇEKLER KARANLIKTA KALMAYACAK”
Basın açıklamasına katılanlar adına ortak basın bildirgesini okuyan KESK eski Dönem Sözcüsü Yener Çalışkan konuşmasının başında “Yüzde 49 bir insanımızın tırnağının bile kazanmasından daha değerli değildir” sözleri ile Ak Parti hükümetini eleştirdi. Çalışkan konuşmasında, “Toplumsal korku ve gerginlik siyaseti üzerinden iktidar olabilirler ancak korku imparatorluğu kurarak gerçeklerin karanlıkta kalacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. İnsanlık suçlarında zaman aşımı yoktur. Er ya da geç hesap vermekten kurtulamazlar” açıklamasında bulundu.
 
OTURMA EYLEMİ
Konuşmasında Diyarbakır Silvan’da yaşanılan olaylara değinen ve hükümete normalleşme sürecine derhal geçmesi konusunda çağrı yapan Çalışkan, “Silvan’da sıkıyönetim uygulamaları kaldırılmalı, toplumsal barışın tesisi ve demokratikleşme için zaman kaybetmeden hızla gerekli adımlar atılmalıdır” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasından sonra açıklamaya katılan Barış Bloğu bileşenleri ağızlarını siyah kurdele ile kapatarak 15 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Oturma eyleminin ardından açıklama sona erdi. 

Son Güncelleme: 16.11.2015 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38