banner28
banner23
banner36

Başkan Büyükakın, ‘’10 bin kamyon hafriyat çıkardık’’

Başkan Büyükakın, Kocaeli için konforlu ulaşım imkânı ile yakıttan, emisyondan ve zamandan tasarruf olanağı sağlayacak Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı’nın geldiği son durumu yerinde gördü.

Başkan Büyükakın, ‘’10 bin kamyon hafriyat çıkardık’’

Başkan Büyükakın, Kocaeli için konforlu ulaşım imkânı ile yakıttan, emisyondan ve zamandan tasarruf olanağı sağlayacak Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı’nın geldiği son durumu yerinde gördü.

10 Şubat 2021 Çarşamba 14:54
Başkan Büyükakın, ‘’10 bin kamyon hafriyat çıkardık’’

 

19 metre genişliğinde 290 metre kapalı kesite sahip Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı’nın geldiği son durumu yerinde gören Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, kavşağın kazı çalışmalarında yaklaşık 10 bin kamyon hafriyat çıkarıldığını söyledi. Toplam uzunluğu 1650 metre olan köprülü kavşak projesi tüm hızıyla sürerken, yaya geçişişini sağlayacak alanın yapılmasının ardından tünel kazısı da tamamlanacak. Proje alanındaki çalışanlarla yakından ilgilenen ve kolaylıklar dileyen Başkan Büyükakın, “Bu proje ile Kocaeli için Karamürsel için konforlu ulaşım imkânı ile yakıttan, emisyondan ve zamandan tasarruf olanağı sağlanacak” açıklamasını yaptı.

 

“HIZLI TEMPODA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

İncelemede, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti Karamürsel İlçe Başkanı Sait Mete, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altay, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ayşegül Yalçınkaya ve teknik personeller hazır bulundu.  Kazı çalışmalarının tamamlanması sonrası 348 adet kirişle tünelin üstünün kapatılacağı bilgisini veren Başkan Büyükakın, “Ekiplerimiz pandemi koşullarının zorluklarına rağmen kurallara riayet ederek trafiğin açılması için hızlı bir tempoda çalışmalara devam ediyor.” ifadelerini sarf etti.

 

“KARBON AYAK İZİNİN AZALTILMASI ANLAMINA GELMEKTEDİR”

“Kavşaklar başta olmak üzere bu tür noktalar şehrin aynı zamanda küresel ısınma ve emisyon açısından da kritik noktalarıdır” ifadelerini kullanan Başkan Büyükakın, “Buna benzer kent genelinde on sekiz nokta var. Bu tür kavşak noktaları trafiğin beklemesi nedeniyle ciddi bir emisyon salımına sebep oluyor. Küresel iklim değişikliğinin de temel sebebi emisyonlardır. Aslında şehir yönetenlerinin dikkate alması ve önleyici tedbirleri alması gereken bir durumdur. Bu manada trafiğin az beklemesi esasen emisyonun azaltılması ve karbon ayak izinin azaltılması anlamına gelmektedir. Vatandaşlarımızın kaliteli yaşaması ve havanın daha kaliteli olması açısından bu tür projeler çok kıymetlidir. Bu manada buradaki kavşak bittiğinde emisyon salımının azalması söz konusu olacak.” açıklamasını yaptı.

 

KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

D-130 Karayolunun Karamürsel Geçişinin trafikten kaynaklı gürültü emisyonları açısından sıcak noktalarından bir tanesi olduğunun da altı çizilen incelemede, “Bu gürültü emisyonunun önüne geçmek adına bu proje çok önemlidir” diyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bu büyük kavşak çalışmamız bittiğinde araçlar transit olarak hareket edebilecek. Bu aynı zamanda gürültü ve egzoz salımı azaldığında küresel iklim değişikliğine yönelik çalışmayı da iyileştirmiş olacağız. Şehrin tüm noktalarında bu mantıkla çalışıyoruz. Şehrin bir taraftan trafiğin daha iyi akması için gerekli çalışmalar yapılırken diğer bir taraftan da daha az bir emisyon nedeniyle küresel ısınma açısından da tedbirleri almış olacağız” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A TEŞEKKÜR

AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş ise çalışmanın önemine dikkat çekerek” Karamürsel Kent Meydanı Köprülü Kavşağı kent için çok önemli bir proje. Çalışma tamamlandığında vatandaşlarımız güvenli ve sıkıntı yaşamadan yolculuk yapabilecek. Bu noktada trafikteki yaşanan sıkışıklığın ortadan kaldırılmasını sağlayacak projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38