Başkan ‘’Doğal enerji kaynaklarımıza yoğunlaşıyoruz’’

Başkan Karaosmanoğlu, Kandıra Namazgâh Barajı’nda 1200 konutun elektriğini karşılayabilecek HES yapım inşaatını yerinde inceledi

Başkan ‘’Doğal enerji kaynaklarımıza yoğunlaşıyoruz’’

Başkan Karaosmanoğlu, Kandıra Namazgâh Barajı’nda 1200 konutun elektriğini karşılayabilecek HES yapım inşaatını yerinde inceledi

15 Şubat 2016 Pazartesi 12:06
  Başkan ‘’Doğal enerji kaynaklarımıza yoğunlaşıyoruz’’
Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü tarafından doğal enerji kaynaklarına dönük yatırımlar hız kazanarak devam ediyor. Enerji ve doğal kaynakları verimli, çevreye duyarlı bir şekilde değerlendirerek ülke refahına ve yerli enerjiye yüksek katkı sağlanmasının talimatını veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Namazgâh Barajı’nda yapımı devam eden HES inşaatını denetledi. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Özder ve teknik personelin hazır bulunduğu incelemede açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, “25 milyon metreküp göl hacmine sahip barajımız gerek içme suyu gerekse tarımsal sulamada kullanılacak. Bununla birlikte hidroelektrik santralimizin devreye girmesiyle fazla sudan türbinler vasıtasıyla elektrik üreteceğiz. Doğal enerji kaynaklarımıza yoğunlaşıyoruz, çünkü enerjide ve doğal kaynaklarda güvenli bir gelecek istiyoruz” dedi.

 

1200 KONUTUN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANABİLECEK

Kandıra Namazgâh Barajı HES Tesisi için her biri yıllık 1,22 Gwh, toplam 2,44 Gwh güç üretecek 2 adet türbin ve her biri 1.000 KVA’lık 2 adet jeneratörün de kullanacağı projede yıllık 600 bin TL’lik gelir elde edilecek. Önemli bir yatırım gerçekleştiren İSU, Namazgâh Barajı’nın Kocaeli’ne su kaynaklarının verimli kullanılmasını sağlamasının yanı sıra doğal enerji kazanımı ile birlikte önemli bir projeyi mayıs ayı gibi kentimize kazandırmış olacak. Namazgâh Barajı’nın yüzde seksen yedilik doluluk oranının memnuniyet verici bir değer olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, HES için gerekli tribünleri ve barajın kontrol merkezini de incelerken, baraj çevresine dikilen 20 bin ağaca takviyeler yapılmasının talimatını da verdi. 

 

MAYIS AYINDA ELEKTRİK ÜRETİMİNE BAŞLANACAK

Geçmiş yıllarda Kandıra’nın köylerinde ve özellikle yaz dönemlerinde sahillerde çekilen su problemlerinin geride kaldığını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Kandıra'da büyük ölçüde su problemi oluyordu ve tankerlerle bu bölgeye su taşıyorduk. 2004, 2005 ve 2006 yılları hatırlıyorum da bazı günler su veremiyorduk bu bölgemize. Bu nedenle Namazgah projesi çok ama çok önemliydi. Barajımızı tamamladık ve 25 milyon metreküplük önemli bir hacme de ulaştık. Kuracağımız hidroelektrik santralin maliyetini de 5 ile 7 yıl arasında çıkarmış olacağız. İnşallah mayıs ayı sonu itibariyle de elektrik üretimine başlayacağız” açıklamasını yaptı.

 


Son Güncelleme: 15.02.2016 12:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38