banner28
banner23
banner36

Başkan, ‘’Eğitime katkımız geleceğimiz içindir’’

Başkan Karaosmanoğlu, okul aile birlikleriyle bir araya geldi

Başkan, ‘’Eğitime katkımız geleceğimiz içindir’’

Başkan Karaosmanoğlu, okul aile birlikleriyle bir araya geldi

04 Ocak 2016 Pazartesi 13:46
Başkan, ‘’Eğitime katkımız geleceğimiz içindir’’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu eğitim alandaki yapılan hizmetlerin son durumu ve beklentileri net biçimde görebilmek için eğitim kurumların yöneticileri ve okul aile birlikleri ile bir araya gelmeyi sürdürüyor. Karamürsel Ortaokul Okulu ve Yuvacık İlkokulu ile Ortaokulu Okul Aile Birlikleri ile bir araya gelen Başkan Karaosmanoğlu, “Eğitime katkımız geleceğimiz içindir. Özgüvenleri yerinde, amaçsız büyümeyen ve ahlaken yüksek donanımlı bir nesil arzu ediyorum. İlimde ve bilimde söz sahibi olacak gençlerin yetişmesini, ülkemizin güvenli yarınları için olmazsa olmazı olarak görüyorum” dedi.

 YERLİ DÜŞÜNCE VE MİLLİ ÜRETİMİN ÖNEMİNİ BİLMELİYİZ

Ülkemizin ve şehrimizin bütün okullarında eğitim alan çocuklarımızın geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi alacağını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Yıllarca dışa bağımlı olarak yaşadığımız birçok teknolojik ürünü, artık kendi mühendisimizin çalışmalarıyla gerçekleştirebiliyoruz. Teknolojik olarak gelişmemizin yetişmiş insana bağlı olduğu malumunuzdur. Bu gerçeklik aynı zamanda reel sektör başta olmak üzere katma değeri yüksek ürünlerde de geçerlidir. İşte bu noktada geleceğin sorumluları olan gençlerin şu an okuduğu sıralarda kaliteli bir eğitim almaları gerekiyor. Bizde Büyükşehir olarak bu anlamda yelpazesi geniş bir çalışma yapıyoruz. Yerli düşünce ve milli üretimin önemini bilmeliyiz” şeklinde konuştu.

 EĞİTİMDE OKUL AİLE BİRLİKLERİ FARKINDALIK OLUŞTURMALI

Karamürsel İHL Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Ağaç, Yuvacık Ortaokulu ve İlkokulu Müdürleri Ekrem Kızıltaş ile Beha Nalbant, Yuvacık Okul Aile Birlikleri Başkanları Bülent Karaaslan ve Mustafa Bayrak’ın da yer aldığı görüşmede, “Üzerinde hassasiyetle durduğum diğer bir konu ise okul aile birliklerinin eğitim kurumlarına verdiği pozitif enerjidir. Üreten ve okul idaresi ile uyumlu çalışkan okul aile birlikleri, okullarının başarısına pozitif katkı sağlıyor. Okul aile birlikleri projelerinde farkındalık oluşturmalıdırlar” diye konuştu.

 İDARECİLER, ÖĞRENCİLERİNİN FİKİRLERİNE ÖNEM VERMELİ

Değişen ve gelişen eğitim modellerinde öğrencilerin söz sahibi olduklarının altını çizen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Okullarımızdaki idarecilerimiz öğrencilerimizin fikirlerine önem vermelidir. Bir de çocukların gözünden, okulunuzdaki eksiklikleri görmemiz yerinde olacaktır. Onların hayata bakış açısı bizlerden çok farklı olabilmektedir. Sizin göremediğiniz birçok eksikliği onlardan öğrenebilirsiniz. Eğitim alan çocuğun yaşına bakmadan yeterli düzeyde sorumluluk verilmesi, onun gelişmesine katkı sağlayacaktır. Okulumuzun ve sınıfımızın düzenlemesinde bile çocuklarımızın fikirlerini almak güzel bir yöntem olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 04.01.2016 13:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38